Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Каква външна изолация да направя тухлена къща?

Публикувано от huku83 
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
08-04-2011 - 15:44:42
Какъвто и стиропор да вземеш гледаш да е фасаден - с означение F. По норма трябва да е поне 18кг/м3, аз взех даже 20кг/м3 и наистина имаше вид на доста здрав. Иначе беше български - Омега, някъде на околовръстното го правят. Не знам дали има смисъл да е "марков".
По важното е да се изпълни всичко както трябва, лепене, дюбели, уплътняване на всички фуги и термомостове, детайли около прозорци, стрехи, отдолу откъм цокъла и т.н. Аз лично съм висял на главата на майсторите да се подсигуря...
Салвадоре, кое е това "добро фасадно решение" за тия пари? Окачена фасада за такива пари ако имаш предвид пластмасов сайдинг, мерси ще кажем ние... А керамичните на какви пари отиват?
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
08-04-2011 - 16:20:09
Не знам в момента фиброциментовите на какви пари ги предлагат.Преди излизаха колкото винила.
Термопанели....
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
08-04-2011 - 16:43:51
Здравейте, аз и в офисите и в къщи съм със стиропор плътност 150 -200 мисля ми казаха момчета и наистина има ефект. Български беше ама фирмата как се казваше незнам. По твърд е от фибран даже, верно скъп е но пък нито мухал е избивал нито влаги. Нали казват че стиропора уж дишал и май е така, щом няма влаги.
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
09-04-2011 - 01:53:51
avatar
Quote
huku83
Здравейте отново няколко месеца по-късно. Еми къщата вече е готова на груб строеж изпънахме един страхотен покври 240кв/м БРАМАК АТИКА ПРО с всичките му салтанати и изгъзици, готови са и замаските като замаската се састои от 3см Фибран над него найлон армировка 5-8см замаска, при изливането на плочите варху платната съм сложил отново 3см фибран, тази седмица слагам и дограмата с вратите и идва ред на ИЗОЛАЦИЯТА smiling smiley и отново почвам да се чудя какво tongue sticking out smileypP , следователно в пода и в тавана имам по 3см фибтран вътре твърдо съм решил гипс картон с 10см фата (на някои стени може и само 5см фата да е) и остава да измисля и външната, ще помоля за некой друго професионално мнение в момента единственото на което съм се спял е Baumit разглеждайки каталогът им имам няколко колебания от към това кой стиропор и коя мазилка:
Стиропор : Baumit ProTherm 8см или Baumit StarTherm 6см - при тези дебелени парите са еднакви за моята квадратура остава някой да може да ми обясни кое е по доброто за шумо и топлоизолация ?

Мазилка : Baumit GranoporTop R2 или Baumit SilikonTop R2 - разликата в цената силиконтоп-а ми излиза около 800лв по скъп за моята квадратура заслужава ли си тази разлика ?


Мрежа : Baumit StarTex
Лепило : Baumit ProContact
Грунд : Baumit UniPrimer
Дюбели : Baumit Schlagdьbel termoz PN 130мм
Ъгли : Baumit KantenSchutz mit Gewebe Kunststoff
Капка : Baumit Sockel Profil


Изчислявал съм с тези материали кое колко излиза и имам и още едно колебание дали ако сложа по дебелия вариант на Baumit StarTherm примерно 8см но пък ползвам по ефтината мазилка Baumit GranoporTop R2 , дали няма да е по добре от колкото Baumit ProTherm 8см + Baumit SilikonTop R2


Само Баумит система и мазилка признавам аз. Или Виеро мазилка. Досега всички къщи, които съм направил по този начин стават приказка и нямат никакви проблеми. Адмирация към правилния избор. Следях темата без да се обаждам и се радвам, че стигнахте до това решение. Ще ви изпратя на лична сайта ми да разгедате снимки на къщи и да видите изпълнения с Баумит. Пък ако решите ще Ви правя оферта.smiling smiley
Успех.
Йордан Сечков

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Строеж на къщи, Бетон, Арматурa, Изкопи , Плочи, Изолация, Хидроизолации, Кофраж, Колони, Основи, Подпорни стени, Теракот, Ремонт на бани, Фаянс, Изграждане на басейни, Покриви, Къщи и жилищни сгради, Ремонт покриви, ВиК, Груб строеж, Гипсокартон, Зидарии, Мазилки, Вътрешни ремонти , Поставяне на капандури, Реконструкции, Ламинат, Интериорни врати, Топлоизолационни системи, Сухо строителство, Ел. инстлации, Топлоизолация, Дограма, Латекс и др.
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
14-04-2011 - 14:29:23
avatar
Колеги,избора на мазилки или цели системи си е лична работа и трябва да се конкретизира всичко относно ,видове качества и т.н. за да има яснота кой какво и как гледа или полага.....Тук виждам,че се пише за доказани системи,но какво - трябва да изхвърлим всички останали ли?
Не мисля,че сте прави и не ви прави чест да насочвате само към една фирма всички благодарности.!Нека има и малко живец и шанс и за останалите.....
Във форума сме все пак да даваме решения,а не да се хвалим....
П.С. Кога използвахте наша система и имахте проблем,та казвате ,че само Баумит системата е качествена?
Хайде и да поспорим строителю.....!?

Чест и почитание
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
14-04-2011 - 22:02:43
Напълно съм сагласен с теб приател, споделих на какво съм се спрял с надеждата да получа поне 2-3 предложения за по ефтина система с добро качесвто но .... УВИ .... тъй като подхванахме темата нека някой да каже какво му е мнението за ТЕРАЗИД за лепилата и мазилките им и за стиропорът им с плътност 24кг/квм .
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
15-04-2011 - 14:58:13
avatar
Прав сте . Прав сте, Гогол. Има и други системи.
Просто съм адски доволен от тези двете и затова ги препоръчвам. И клиентите са доволни. Пък и човека беше писал, че се е спрял именно на една от 2-те системи.

Не ми се спори господин търговец. smiling smiley Всичко ще се омотае в порочения кръг - продукт - майстор - качество на продукта- кадърност на майстора и т.н.

Знам какво продавате и съм го ползвал. И там нямам оплаквания. Но го ползвам в случей, че клиента иска "малко по-така в цената".
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
15-04-2011 - 16:46:41
Някой може ли да изкаже мнение за неопора ?
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
15-04-2011 - 19:32:51
ползвай търсакчата.мнения са изказвани поне десет пъти.
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
16-04-2011 - 14:17:25
Скромен принос: Неопор е търговска марка на BASF, която редовно се фалшифицира - оцветяват го сиво. Инак това е стиропор с графитни частици, като вафла. Плътност - 20 и 25 кг/м3. Оригиналния се внася само от графитни системи, правят го в гърция.
Обаче, трябва да се избира на място - често се случва листите да са огънати/депланирани. Материала е екстра но е доста по-скъп
от простия стиропор. Дават му 15-20% по-добри изолационни своиства. Закупил съм доста заначителни количества и го препоръчвам.
Полага се върху измазан зид. Върху бетон /колони, шайби/ първо се слага по-тънък лист стиродур - 2-3 см. От вътре имам 3 решения - гипскартон със 60-65 кг/м3 каменна вата със или без фолио по стените, с фолио по тавана; корк - 3-4 мм със шпакловка; твърда каменна вата - 150-60 кг/м3 със стъклофибърна мрежа, машинна мазилка и фина шпакловка - Кнауф редфикс. За мазилки предпочитам само ОИКОС. А, попаднах на едни френски измишльотини - има ги и в българия. Представляват някакви клапи за пара, които почти незабележимо се монтират над балконски врати и отваряеми прозорци. За дишането - ако чакаш от стената да се проветрява ....
Но и за това има решение - солено е - варова мазилка на Ремерс - поема и отдава влага равномерно. Цената е за дворец обаче.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход