Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Каква външна изолация да направя тухлена къща?

Публикувано от huku83 
Каква външна изолация да направя тухлена къща?
28-10-2010 - 15:10:50
Здравейте, хората които разбират и са редовни в този форум сигурно им е писнало да отговарят на този въпрос, но ще ви бъда много благодарен ако ми обърнете внимание. На две на три ще ви нахвърлям какво ми се варти в главата и ще сам ви адски благодарен за компетентни мнения. Та строя си къща тухла/бетон в земята съм направил там дренажите ли квото му се казва с найлони бясак филц и т.н.т изкарано е на около 40см над кота нула с бетон после вътре на пода има найлон 30мм фибран найлон скара 5-8см замазка, тавана е 30мм фибран 15см бетонна плоча, стените са тухли четворки вътре ще е 5см вата и гипс картон. Въпросът ми е каква изолация да си направа отвънка? Естествено не ми се дават адски много пари изкам нещо приемлово на принципа цена/качество. Колебая се между 8-10см стиропор, 5-6см фибран. Местото е доста шумно. За стиропора съм чувал че поемал влага и си губил топлоизолационите качества събирал мравки и незнам си още какво а за фибрана че е доста по скъп трудно се обработвал от към изправяне и има опастност за мухал. Клоня към фибрана бих преглътнал разликата в цената зидарията не е крива предполагам ако майсторите са отворени ще се справят с правилното поставянена фибрана а относно влагата мога ли да си реша проблема с 2-3 влагоабсорбатора на етажа? За стиропора знам чувам всеки слага стиропор но незнам ако тези неща които изброих като недостатаци са верни незнам как бих могъл да ги елиминирам. Изкам да постигна достатачно добра топло и звукоизолация на справедлива цена. Благодаря ви предварително !
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
28-10-2010 - 16:13:47
Аз мисля да сложа ето това:

Frontrock MAX E на Rockwool

Вероятно е по-скъпо от фибрана, но пък напълно покрива изискванията ми за топлоизолация и качество smiling smiley
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
28-10-2010 - 16:23:55
Система топлоизолация с Каменна вата/поне 140-160 кг/м3/. Цената е близка до тази система, изпълнена с XPS/фибран/. А и чрез нея ще избегнеш някои от изброените по-горе негативи./Системата включва хастарна мазилка,грунд,лепило,топлоизолация,дюбелиране, шпакловка със стъклофибърна мрежа, грунд, мазилка или фасадна боя. Това е най-общо.Има варианти и за вентилируеми фасади./

Не се страхувай от съвършенството - никога няма да го достигнеш....................../Салвадор Дали/,
но може да пробваш......
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
28-10-2010 - 16:25:11
Твоята сграда е нова и не е желателно да е с фибран освен това наистина тези които го поставят трябва да са добри иначе при слънце на фасадата ще се личат всички фаски а ЕСП се обработва лесно .Друго при нова сграда ти все още имаш мокри процеси и с фибрана запичатваш къщата,после може вътре не само мухал ,а ми може да напукат някой фаски.Това е мое мнение и се водя от практиката.
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
28-10-2010 - 16:44:54
Калине, имаш високи изисквания а в същото време искаш да строиш евтино?
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
28-10-2010 - 16:48:59
Quote
Boby
Калине, имаш високи изисквания а в същото време искаш да строиш евтино?

Нали не мислиш, че скъпото винаги е по-качествено? Търся златната среда на цена/качество, мисля, че тази система е идеална за моя случай, а и на питащия също.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-10-28 16:53 от kalin72.
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
28-10-2010 - 17:09:32
Всички я търсим, но с най-скъпата система за ТИ, като добавим и 100 други неща дето са така щото се правят веднъж, лесно се стига до 500 евра и нагоре себестойност накрая.
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
28-10-2010 - 20:06:06
avatar
остави си къщата да изсъхне, че аз имам една кооперация от 2005та, дето я запечатаха рано рано с изолации и вече 5та година съхне

Rockwall Stone - Изкуствен Камък & Естествена Kрасота

Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
28-10-2010 - 22:18:18
Хм, за това на моята къща положих само вътрешните мазилки и шпакловки. Затворих прозоречните отвори с плоскости и я оставих така да диша и съхне на воля цели 2 лета.
На питащият Хуку бих казал да увеличи вътрешната изолация на 10 см. но на всяка цена и една пароизолационна мембрана. Така не виждам нуждата от външна изолация. Удраш си една хубава мазилчица на тухлата и си свиркаш. Ако ще слагаш външна ТИ то защо ти е и вътрешна?
Ей хора, дали парите ви бият през ръцете или не недейте залита прекалено много и в тези неща.

Хайде успех!

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Каква външна изолация да направя тухлена къща?
29-10-2010 - 08:29:36
Май няма любители на стиропора явно го изключвам като вариант. ОК тогава мога ли на вместо 5см минерална вата под гипс картона да си сложа тази каменна вата Frontrock MAX E 60мм а отвънка да си прасна една мазилка на къщата и да си реша проблема с изолацията? Междудругото забравих да отбележа че отоплението на къщата съм го планувал с термппома там с климатичните тела не парно с радиатори и както знаете излъчването на топлина от климатично тяло не е като от радиатор за това държа на добра изолация. И относно слягането на къщата и тия мокри процеси тя не е от вчера поне едно 12 месеца ще се минат все пак изолацията ще я правя на пролет, търся правилното решение и като го открия да имам време да си намеря материалите на добри цени.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход