Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Прекрасно место - дайте идея smiling smiley

Публикувано от Galio82 
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
30-08-2010 - 19:27:01
Най-обичам специалисти, за които специалността им започва от тях.
Дано само Pr-a им звучи "абстрактно".winking smiley
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
30-08-2010 - 19:39:16
Имот се дели с ПУП - разбира се ако има възможност. И какво имаш предвид под узаконяване? Узаконява се нещо незаконно, а ти няма да правиш подобни неща, нали smiling smiley. След влизането в сила на ПУП-а, ще минеш през кадастъра (ако има кадастър за Балъм дере) и си действаш по проектиране.
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
30-08-2010 - 20:30:01
Просто сме двама собственика , със един нотариален акт. Искаме всеки да си има документ за конкретна половина от земята. И той смята да строи скоро. Затова попитах , първо да ида да изкарам ПУП и чрез него да делим, или се дели първо по друг ред и тогава всеки си вади ПУП .. наистина съм невеж и затова питам тук дане се излагам другаде.
*drink1*
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
30-08-2010 - 20:43:45
Тц.Първо трябва да се разделите.Ама не помня какъв беше минималния размер за парцел при делба....да не се окаже неделим
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
30-08-2010 - 20:50:21
Quote
nx1
ха-ха наистина интересни асоциации си правиш фло, но младостта и тук е от значение и в случая е абстрактно понятие, което има за цел да разграничи старата закърняла генерация архитекти и въобще проектанти сред които има още и такива които чертаят с рапидограф и за детайл на покрив ти дават асфалтова хАртия и керемиди, взимат ти 1,5лв за проектиране на м2, и после с проекта можеш да свържиш спешно една голяма работа.

Компа е голяма работа , някой път те измъква от страхотни ситуации. Преди време една мутра искаше да му правя проект без пари естествено. Тогава , за да се измъкна , му казах , че съм пуснал проекта на компютърна програма и сградата не може да се построи . Е , остави ме на мира. Това бяха времената , когато компютрите бяхя малко , а програмите още повече. Та .... хубаво нещо са компютрите. :] И , какво против рапидографите? :]
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
30-08-2010 - 22:15:25
Дали ще е с компютър, или на ръка - все е тая. Така или иначе, при компютърните програми най-важно е устройството зад клавиатурата. И не е прав nx1 - рано е да се отписва "закърнялата генерация" архитекти, и да се заменя с амбициозни младоци, па макар и ултра-компютърно-грамотни. Младостта и амбицията са хубави неща, но за някои работи не стигат. То личи и от картинките, които nx1 показва.
nx1
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
31-08-2010 - 00:22:49
Galio82 , и аз съм съгласен с мнението на salvador, наиситна трябва да се провери в каква зона попадаш и какъв е минималния размерна парцел. По спомени за градски зони е 300м2, но за вилни каквато е възможно и ти да попадаш се опасявам че е по голям. Иначе процедурата по разделяне обикновенно протича по-следния начин: Геодезист (най-удобно местен евентуално имащ дигитализирани карти на района ти) ти прави МОТИВИРАНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за изменение на плана, внасяш в общината, от там гладния, пърдон глаВния архитект ти дава ДОПУСК, след което се прави същинския проект за раделяне който включва част Геодезия и част Аритектура които отново се внасят и получават одобрение в общината.

п.п. на argonavt и percival ще препоръчам накратко (за да не разводнявам темата както те са започнали) да не вадят думи от контекста ако искат да ме разберат.
А колкото до рапидографа предполагам на някой хора е носталгичен спомен. Слава богу моите изсъхнаха още докато бях на студентската скамейка около 2000-та г. Предполагам, че дори и проф. Карамански (мир на праха му) би Ви казал, че с рапидограф работа в екип не се върши, но ей така за удоволствие може да си драснеш нещо в къщи ;о).
nx1
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
31-08-2010 - 00:29:40
.... и макар и покойник той е е доста по млад от хора разсъждаващи по този начин.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-08-31 00:30 от nx1.
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
31-08-2010 - 00:47:36
Ако nx1 е приключил с екипната безрапидорафна самореклама, и аз обещавам повече да не разводнявам темата. Иначе - имотът е поделяем при всяко положение, в каквато и зона да се намира.
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
31-08-2010 - 01:16:14
само ме обърквате .. сега последно утре къде да отида за да стартирам процедурата по подялбата (може да се дели имота без проблем това знам) И проблем ли е ако стартирам и процедурата по ПУП преди подялбата ? Да не се налага после наново ПУП ..
конкретно ако може ми отговорете . Опасявам се че тая подялба сега ще ме бави два месеца допълнително и ще откача...
А и си мисля че без кадастър наново няма да се размине .. сега е невъзможно да се определят границите на имота ..
Благодаря и не си чешете езиците в темичката smiling smiley)) искам само помощ от вас .
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход