Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Прекрасно место - дайте идея smiling smiley

Публикувано от Galio82 
Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
29-08-2010 - 01:13:25
Здравейте ,
доста време отделих да чета форумът , както и други подобни. Истината е че колкото повече чета повече се обърквам направо каша ... вече незнам какво и как искам , боли ме главата от седмица.
Горд собственик съм на късче земя (675 кв.м. ) земя във Варна - Байлъм дере . Местото е нависоко и има изглед към целия град почти и към Варненското езеро и летище. Ще сложа снимки... Искам естествено да построя жилище там ... Освен че виждам цяла Варна и цяла Варна ще вижда мен , затова се размечтах за нещо по модерно . Но като чета тук пак слизам на земята ...
От вас искам да ми помогнете малко. От понеделник започвам да работя по въпроса. Имам нотариален акт за земята , в регулация е. Незнам как ще си докарам ток и вода .. от снимките ще добиете представа къде се намира. В близост има постройки , под нея има и два супер маркета Пени и Лидъл. Какво трябва да направя първо и къде да отида ? Да намеря проектант ? Или първо трябва да си вадя разрешително за строеж .
Това така или инъче ще разбера като тръгна .. От вас искам по скоро да дадете идеята каква къща да сложа на това прекрасно место ? Сглобяема , монолитна ? Модерно изглеждаща или обикновенна ? С фирма или сам - баща ми е строител по принцип, но по скоро за довършителната част мисля да го ползвам най-вече.
Знам че тоя изглед нетрябва да го испускам и 100% трябва да има огромни прозорци гледащи натам. В нета всички къщи с подобен изглед са огромни прозорци .. нз обаче реално ли е да мисля за подобни изпълнения .
Парите ... като за начало разполагам с около 12к евро за старт , като съм решил и да продам чисто нов обзаведен 100кв м апартамент в центъра на гр Шумен ... надявам се да е достатъчно .

снимки в фейсбук
В случай че не се виждат ето така - има панорамни снимки на картата очертал съм 1.3дк но ще ползвам само половината.

аз ето такива чудесии гледам дето ми е ясно че са фантастика .. но все пак може ли да има поне една стая с подобни стъкла ? Да е без скатен покрив .. има ли нещо реално
къща 1
къща 2
къща 3 по нормална

Със здраве и ми простете ако нещо не е както трябва . Ако искате още информация питайте. Ще гледам да описвам как вървят нещата във времето.
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
29-08-2010 - 04:37:30
Поздравления Гальо за хубавата земя, а сега слез на земята и стъпи здраво.
Преди да задаваш наивни въпроси по форумите седни с жена си и решете какво искате, но без горните фантазии. Защото с 12000 и апартамент в Шумен трябва да си реалист. Вземете лист артия и според скромните нужди и начин на живот на семейството надраскайте една груба скица. Когато сте сигурни какво искате намерете свестен архитект, по възможност препоръчан ви от близък човек. Казвате му какво искате, като помещения и разположението им, стил и т.н. Той ще ви научи кое как става, а докато работи по проекта търсете си фирма, защото след този увод който направихте с бригада просто ще се провалите.

Давай снимки и смело, но умно на пред*book*

Хайде успех, няма страшно*drink1*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
29-08-2010 - 06:36:02
Колега Galio82,със сигурност ще ти прогнозирам,че главата ще те заболи повече,защото тотално бъркаш последователността,а тя е първо да си изкараш виза за проектиране и с нея да обиколиш за съгласуване енергото и ВиК.Няма да получиш разрешение за строеж ,ако нямаш договори с тези дружества и това за Варна е 100% валидно!
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
29-08-2010 - 08:44:59
На какво разстояние от парцела са пътя, тока и водата?
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
29-08-2010 - 09:08:54
Изкарай виза за проектиране и ако искаш ще те изпратя в офиса във Варна за проектиране. Те ще направят всичко свързано с вадене на документи за ток, ВиК и каквото е необходимо. Къщата не е апартамент и предлага същите удобство при по-малка площ, т.е. при разумни искания може и да се включиш в парите, ако на апартамевта вземеш 35-40000Е, но при много разумни искания и ако не те натоварят от енергото. Не знам и с колко ще те ограби общината, мене за 1 месец ме окрадоха с около 20 хил. лв., но това е за такса разрешително за строеж, тротоарни такси, учредяване и др., които при тебе сигурно няма да ги има.
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
29-08-2010 - 09:10:54
Galio82...в община Варна има дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".Там има отдел или служба...не знам какво е точно- "Свлачища и укрепване на територии".
Започни от там.Слабо познавам Варна,но мисля,че специално в тая част на Балъм дере е свлачище.
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
29-08-2010 - 09:53:57
До колкото помня на точно тази зона не разрешават да се строй нищо - свлачище или нещо такова, преди няколко години пазара беше залят със супер оферти за парцели там, от порядъка на 4-5 евро квадрата... Дано да греша!
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
29-08-2010 - 11:42:07
Води се "жилищна устройствена зона с малкоетажно застрояване със специфични изисквания към параметрите"
Утре тръгвам и първо това ще разбера , дали в района е разрешено строителство. В съседство на 200 метра има вила. Интересно ми е какви са тези специфични изисквания .
снимка 3
снимка 2
снимка

Утре така или инъче ще имам повече информация. Благодаря за мненията. *drink1*



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-08-29 11:59 от Galio82.
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
29-08-2010 - 13:12:27
Лошо...в моята община точно така са означени двете налични свлачиша.В регулация са,но са градини.Разрешават само поставянето на контейнери,строеж на бунгала и др такива.
Re: Прекрасно место - дайте идея smiling smiley
29-08-2010 - 14:15:29
Гальо, ако може да пуснеш по-нормална ориентация за местоположението за хората, неползващи простоии като фейсбук.
Единствения ми съвет е засега да събираш пари. Апартамента в Шумен не го продавай на безценица сега, а след 2 години.
С 50к евра от него и налични 12 таман ще стигнеш до кота нула. Хубаво е, че имаш мечти. Къщите, които си снимал са разкошни,
но струват цяло състояние. Може би не апартамент, а две кооперации в Шумен ако продадеш.
Най-добрата идея засега е: Фургон или каравана, може и контейнер - 6-10 к евро са за обитаване, + външна тоалетна.
Така в рамките на бюджета отсега ще се радваш на придобивката си, а живот и здраве като спечелиш пари - строй!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход