Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Мухъл на замазката.

Публикувано от Irina.Shumkova 
Мухъл на замазката.
04-06-2006 - 23:52:17
Здравейте,

Реших да открия тази тема, защото не знам какво да правя, а във форумите се говори само за мухъл по стените. Предстои ни ремонт на едно помещение 30 кв.м. етаж от къща. Плочата е почти директно на земята-няма мазета или нещо подобно. Днес махнахме балатума, отдолу е ад - мухъл, който е еволюирал до разумни форми на живот. Нямам идея нито как да го чистя, нито какво да правя после. Обсъждаме идеята, след като го изчистим, евентуално да сложим хидроизолация върху замаската, за да не влиза влага през плочата това обаче ще запечати както отдолу нагоре, гака и отгоре надолу прехода на влагата. Дали е дабре ?
Ако е добре това, дали не трябва и нещо друго - препарат противмухъл или нещо друго, но какво, не знам??
Другото нещо, което се чудим е какъв да е пода при това положение. Ако сложим дюшеме и вата за изолация дали това няма да влоши нещата - ватата да мухляса например. Ако сложим ламинат с подложка ще е достатъчно ли да е топло, след като плочата е на земята. Да не се окаже, че е студено и да прави конденз.
В чудо съм. Помогнете ми.
А. Занков
Re: Мухъл на замазката.
07-06-2006 - 16:19:20
Здравейте Ирина,

Чест проблем на старите къщи... Единственото решение (изключвам подкопаването на къщата), което ще свърши някаква работа е обмазването с хидроизолационна обмазка на циментова основа. Не става с битумна, защото мазаните битуми не стават за негативно водно налягане, както е във Вашия случай. Рулонната битумна също няма да ви свърши много добра работа мисля...

Имайте предвид, че спрете ли водата от долу, тя ще се опита да се вдигне по стените. Затова - задължително вдигнете цокъл с хидроизолацията поне 50 см над нивото на земята. Не забравяйте и да направите малук холкер между стената и пода, тъй като мазаните, а и не само те, хидроизолации не търпят остри ъгли.

Това, което мога да Ви препоръчам като материали са:
1. Еднокомп. хидроизолационна обмазка на немската марка Deitermann - Cerinol DS
2. Двукомп. обмазка - Cerinol D2K Flex - еластична е за разлика от първата
3. Материал за холкер - Deitermann HKS

Технически карти, повече информация и цени - на www.deitermann.com и www.maxit.bg

А за полагането, ако е в София, моята фирма може да Ви даде оферта.

Успех,

А. Занков
Re: Мухъл на замазката.
08-06-2006 - 18:12:40
Здравейте!

Според мен, преди да ремонтирате, трябва да установите причините за наличие и пътищата за проникване на влагата. Във Вашия случай съм склонен да предположа, че се касае за капилярна влага. Произходът й може да е както от повърхностнте води край къщата, така и от подпочвени води. За съжаление диагноза от разстояние не може да се постави, нито пък в рамките на този форум може да Ви се предложи конкретно решение. Поканете инженер-хидрогеолог или строителен инженер. Те разполагат с апаратура и ноу-хау за установане на причините и ще Ви информират за най-удачните мерки.

Мероприятия за отстраняване на влагата, провеждани от вътрешността на сградата, са в повечето случаи неефективни или неоправдани и могат да се акцептират единствено когато няма алтернативи. По-приемливо е да се възпрепятства достъпа на влатата до стените и пода, отколкото да се правят опити да се запечатва в тях.

Идеята Ви с дюшемето е добра, но без да е решен проблема с влагата, няма да има и спасение от мухъла и никакви препарати няма да могат да го премахнат трайно.

Поздрави!
П. Райков

ХигроОптима
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход