Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Проекта е готов. А сега накъде?

Публикувано от bulhomes 
Re: Проекта е готов. А сега накъде?
19-02-2010 - 17:11:22
С архитектурно-строително проектиране и организация на строителство
Re: Проекта е готов. А сега накъде?
19-02-2010 - 17:36:42
Браво на теб личи си доста неща знаеш и си компетентен.
Re: Проекта е готов. А сега накъде?
19-02-2010 - 17:38:58
Това означава ли че си Архитект.
Re: Проекта е готов. А сега накъде?
19-02-2010 - 17:40:42
По образование - да. По занятие - не само.
Re: Проекта е готов. А сега накъде?
20-02-2010 - 00:09:56
Да споделя малко опит и от моят обект.
В началото мислех да строя по стопански начин и започнах да търся бригади складове и т.н., след това реших да потърся и фирми за грубият строеж като офертите ги исках за целият обект с труд, материали, покрив и улуци, като изрично задавах материалите с които исках да се строи - тухли Поротерм, керемиди брамак, хидроизолации на мазето и други такива изисквания. В крайна сметка си стиснахме ръцете с фирма за цена 115 евро/кв. за обект 560 м2 в което влизаше грубият строеж + покрив + улуци+тенек. работи по покрива, с посочените от мен материали, започнахме юли 2009 и в момента ми остава само ТИ. Така си спестих много нерви, разправии и загуба на многоооо време, само ходих отвреме на време да гледам и да търся кусури.
Между другото разликите в офертите на фирмите беше от 115 Е( моята ) до280 Е, а първата оферта на моя строител беше 140 Е.
Re: Проекта е готов. А сега накъде?
20-02-2010 - 09:22:42
Браво ZAZA12 това е добра цена.Имат ли сайт твоите строители
Re: Проекта е готов. А сега накъде?
20-02-2010 - 14:51:09
Здравей zaza12,

искам да те попитам посочената от теб цена за квадратен метър с вкл. ДДС или просто цена която си достигнал с строителя без да получаваш фактури а само сертификати за качество. Цената ти е доста добра за посочените материали и услуга която си получил.

P.S.: какви улуци избра и каква ТИ ще слагаш

Поздрави
BAT_GOIKO
Re: Проекта е готов. А сега накъде?
21-02-2010 - 13:00:48
Моите строители саит нямат защото са малка фирма без излишна администрация и затова могат за работят с по-малка печалба
В цената е включена и фактура за около 40% от стойноста без плащам това ДДС, не че ми трябва ф-ра но строитела носи и гаранция за покрива и ако има проблем трябва да имаш черно на бяло че той е строил обекта.
Re: Проекта е готов. А сега накъде?
21-02-2010 - 14:03:30
Без технически ръководител няма да минете. Той ви води цялата документация по строежа - актове, заповедна книга и т.н. Пък и ще ви бъде доста полезен. Особено ако е опитен.
За промяна на плочата - наистина това е конструктивен проблем а не архитектурен. Носещата конструкция е изчислена за гредоред а не за железобетонна плоча. Ако много държите предполагам, че конструктора може да го оправи, но сега, на начален етап. Предполагам, че ще го впише в заповедната книга и ще усили конструкцията.
Ако строиш по стопански начин ще ти излезе доста по-евтино. В момента наистина можеш да си договориш добри цени на материалите, както и на труда. Не плащаш авансово, а само при готов етап. Купуваш си един голям нивелир и мериш. При грубия строеж ти трябват сравнително прави стени, пави ъгли, добре изпълнен кофраж. Всичко това ще те улесни след това и ще ти спести материал. Основите ако са ивични, да ги правят с кофраж, защото в противен случай ще ти отиде много бетон. Багера не може да изкопае 25 см. точно и обикновено отиваш на 35-40 см. Ако имаш мазе за труд ще те таксуват по-скъпо. Нормално е тъй като под земята е само бетон и то с двустранен кофраж. Пишеше някаква глупост, че искаш само стоманобетонния скелет и покрив, пък после ще мислиш за зидарии. Не се прецаквай. Напарви си го целия груб строеж, със зидариите. И спазари една бригада за всичко това. Пък след това когато имаш възможност ще слагаш изолации, дограми и т.н. довършителни работи.
Re: Проекта е готов. А сега накъде?
21-02-2010 - 14:15:03
Благодаря на всички досега.
Мисля, че писах защо ще правя само стоманобетонния скелет и покрива. Не съм сигурем дали ще имам средства и за зидариите и затова. Иначе и в предните постове споменах, че ще си остане дървената последна плоча. Предвиждам да строя с двоен зид и затова искам XPS-а залепен за бетона.

За ивичните основи. Конструктора иска да се копае по минимум 1,20 м до твърдо. Задължително ще е с двоен кофраж, защото от външната страна ще искам дренаж, а от вътрешната - тръби за вентилацията.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход