Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Търся майстор (Баня) - НАМЕРЕН!!!!

Публикувано от Асусена 
Re: Търся си най-добрите майстори (БАНЯ)
17-02-2010 - 20:45:54
А за радиото елементарно е, кажи какво искаш да слушаш и ще изберем технологията. Аз си търся отдавна IP радио, че Азис малко ме дразни ама в БГ не ги продават, пак ще трябва да ги търсим американците да пратят нещо като това например:
[www.ambientweather.com]
Другото е елементарно с високоговорителите в окачения таван или на стената освен ако не искаш да си сменяш станциите от смесителя за душа, такива смесители не съм виждал.

_________________
Re: Търся си най-добрите майстори (БАНЯ)
17-02-2010 - 21:16:16
Ивел, наистина е елементарно но моля да поясниш:
- при повреда в ел. инсталацията в нисковолтовата инсталация е възможно да протече индуктиран ток от ... 320 волта и да изпържи къпещия се. - наличието на слаботокова инсталация е достатъчно за да се случи (например удар от гръмотевица, кражба на нулевия кабел...и кви ли не простотии с които съжителстваме). може и да не слуаш музика в момента. Ако се предвижда да се монтират в баня ел. консуматори от типа на ел.контакт за сушоар, тон-колонки, хидромасажор, джакузи, независимо от волтажа - 9-12-220 трябва да се предвиди и монтира ДЕФЕКТНО-ТОКОВА ЗАЩИТА (не е скъпо, не нещо сложно но така се прави)
а тон-колонка монтирана директно към стената може да влуди живущите във входа с ниските честоти, даже почти да не се чува докато се къпем. Една проста гума оправя нещата...
Re: Търся си най-добрите майстори (БАНЯ)
18-02-2010 - 07:20:02
Напълно безопасно е ако радиото физически се намира в друга стая а към тонколните в банята си изкарал само сигнала от крайното стъпъпало - става дума за напрежения от порядъка на 1-2 волта максимум. Естественно ако пк токова те е страх от гръмотевици и духове ми изолирай ги галванически тонколоните от заобикалящата проводима среда. Идеята с радиото е добра аз също съм мислил за това и даже на един приятел му правих нещо подобно в къщата. На тавана захвърлихме еднин стар музикален център (демоде) и към баните му изкарах сигнала от аудио изхода и човека си слуша любимото радио докато приема водни процедури. Аз за себе си искам също да направя нещо подобно, но както казах ефирните радия в БГ са уродливи и тъпанарски затова ще го направя с IP - радио от типа на онова дето по показах някъде по горе. При наличие на рутер с анлим интернет - това е решението. По света има много интересни профилирани радиа за всеки вкус. Кеф ти икономическа аналитика, кеф ти кънтри, кеф ти джаз и тнт. Затова ако някой от задокеанските форумци може да ми рати нещо подобно ще му го платя +10%, че нямам път до Америката скоро. По принцим има ги на Ибея и в UK ма и там са повечето с доставка от УСА. Та идеята си е добра затова я питах дамата какво ще слуша за да изберем технологията. Ако я устройват софйските радия - то тогава е съвсем елементарно ако иска нещо по- така тогава отиваме на IP технологии.

_________________



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-18 07:23 от Ivel.
Re: Търся си най-добрите майстори (БАНЯ)
18-02-2010 - 08:18:04
Колонки 40$ По спомени доставката с обикновенна американска поща е най-малко 35$. Ама пък гледам, че на една джиджавка от там беше само ~10$



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-02-18 08:19 от bulhomes.
РЕМОНТЪТ НА МОЯТА БАНЯ
18-02-2010 - 08:37:06
avatar
Явно аз не обясних правилно. Мда, написах радио, но имах впредвид МУЗИКА. Влизаш в банята ииии вътре музика.
А не да си играя да сменям радиостанции и т.н.

Сетих се, че във фитнеса, в който ходя също е така. Влизаш в тоалетната и хоп - готина музика. Реших да питам и звъннах на шефа на фитнеса (познаваме се). Той ми обясни следното: В окачения таван на тоалетната са монтирани водоустойчиви тонколони (в съблекалнята и в залата също), а музиката се пуска от бара - от компютър. Нещо такова искам и аз. Само че аз окачен таван в банята не искам. Някъде друдаде трябва да се сложат тия тонколкони. Сега ще питам Гугъл да видим какво ще покаже (какви са тия водоустойчиви тонколони, цени и кой може да ми я свърши тая глезотийка).



Редактиран 5 път(и).Последна редакция на 2010-02-22 14:48 от Асусена.
Re: РЕМОНТЪТ НА МОЯТА БАНЯ
18-02-2010 - 09:08:44
avatar
Питах, прочетох и разбрах. То било елементарно, ето малко инфо: [www.napravisam.bg]
Така, че ще станееее. Ще го съгласувам и с майсторът.



Редактиран 5 път(и).Последна редакция на 2010-03-06 11:33 от Асусена.
Re: РЕМОНТЪТ НА МОЯТА БАНЯ
18-02-2010 - 09:34:54
Водоустойчиви тонколони има на пазара от поне 10 години.Поне преди толкова съм купувал такива.Не бяха за баня,но пак навън стоят и още си работят-нищо им няма.
Re: Търся си най-добрите майстори (БАНЯ)
18-02-2010 - 10:08:48
avatar
Quote
bulhomes
Колонки 40$ По спомени доставката с обикновенна американска поща е най-малко 35$. Ама пък гледам, че на една джиджавка от там беше само ~10$

Тия тонколонки са страхотни.
Искам такива, хем не са и за вграждане, но в сайта не предлагат доставка до България *xxx*.
Тук в България няма ли??



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-02-18 10:11 от Асусена.
Re: Търся си най-добрите майстори (БАНЯ)
18-02-2010 - 12:20:04
"IPX4" -това означение трябва да го има,за да можеш да монтираш в банята дадена колона.Пълно е с такива.Много фирми използват незнанието на потребиелите и продават влагоустойчиви колони на двойна и тройна цена,а всъщност и много по-евтини имат същия клас на защита.
Re: РЕМОНТЪТ НА МОЯТА БАНЯ
18-02-2010 - 12:52:23
Има тонколонки с всякаква форма,така декорирани,че да пасват във всякакъв вид помещения.А може и един добър майстор да ги декорира според обстановката.
Много ми е интересно тази панелна баня от 3 квадрата,каква ще стане...?!:]...............извънземна
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход