Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Теч от горния апартамент? - SOS

Публикувано от Zvety2006 
Теч от горния апартамент? - SOS
22-05-2006 - 18:17:14
Здравейте,

Моля, някой да ме посъветва как да се справя със съседа си над мен, чиито канализационни води се изиспват в антрето и банята ми "за щастие - можеше и да е в някоя от стаите", и той изобщо нехае.
Съществува ли законова мярка, чрез която да го задължа да отстрани повредата.
Очаквам отговорите ви с голяма надежда.
Предварително благодаря на всички, които ще инвестират време и знания, за да ми помогнат.

mi
Re: Теч от горния апартамент? - SOS
22-05-2006 - 23:52:41
Мисля че има някаква законова процедура при такива случаи. За съжаление няма да съм много конкретна, защото говоря по спомени, но преди няколко години чрез общината съседите под нас задължиха дядо ми да си оправи канала, защото течеше, а той си е малко чепат и не искаше да си разбива банята. Имаше нещо като призовка и някаква парична санкция. Пробвай в общината. Съжалявам, че не мога да бъда по-конкретна. smiling smiley
A. Занков
Re: Теч от горния апартамент? - SOS
25-05-2006 - 12:48:39
Цвети,

По закон имаш право да изискаш от него да си оправи течовете и да ти възстанови разходите за ремонта. Звънни в полицията, ако не стане в общината, те ще ти кажат каква е процедурата.

Трябва да се види и проблема - дали е тръба или си му пропуска вода самата баня. Първото решение е ясно. За втория случай препоръчвам системата за хидроизолиране на бани на maxit - използва се течна хидроизолационна мембрана Superflex 1, много добър продукт между другото... За повече информациа погледни сама на [www.maxit.bg].

Успех!
Re: Теч от горния апартамент? - SOS
01-07-2006 - 16:42:08
Здравейте,
предстои внос на изолационни материали на база силикони- с основно свойство,придаване водонепропускливост и водоНЕпоглъщаемост на строителни материали.
Един от тях има способността контакт с водата образува неразтворими хидрофобни полимери с висока адхезия .Водопропускливостта на обработените повърхности намалява повече от 2000 пъти(до пълна изолация),дори при налягане на вода до 20 Мпа.
Скоростта на втвърдяването е не-пове4е от 30 сек. и зависи от обемното съотношение на водата. Може да се разрежда с органични разтворители,което прави възможно използването му за дълбочинно хидрофобизиране на строителни материали бетон,тухли,шпакловки,повърхностни мазилки и др.
При случаи ,като този на Zvety2006,сме готови да изпратим БЕЗПЛАТНО достатъчни коли4ества за проби и отзиви.
Продуктът е екологически чист и предпазва от развитието на плесени и гъбички!
Re: Теч от горния апартамент? - SOS
01-07-2006 - 16:47:01
За продукта от внос - адрес за контакт ancoms@abv.bg !
препатил
Re: Теч от горния апартамент? - SOS
08-07-2006 - 03:05:39
Преди 4-5 г. имах подобен проблем с теч от странично съседен апартамент - моят хол има обща стена с тяхната баня. След многократните молби от моя и обещания от съседската страна, писах до кмета на кметството ни. От там идва В и К специалист на оглед, за да установи причината за теча, след което изпратиха писмо до съседа да отстрани неизправността.За моя радост, тогава той подмени счупената си тръба и всичко сега е ОК. От кметството обаче ми бяха казали, че ако след тяхното писмо доброволно не се оправи тръбата, единственият начин е да ги съдя за нанесените ми щети.Успех!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход