Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Tursia firma ili lice koeto da mi dviji stroeja

Публикувано от silvia1602 
Re: Tursia firma ili lice koeto da mi dviji stroeja
04-12-2009 - 00:24:30
Аз мисля че твърдението се отнасяше за хората занимаващи се със строителство и пишещи в този форум. Има ли г-н Гето ФАКТИ че някой от тези хора би продал клиента си за една ракия, работил ли е с някой от тях?
Re: Tursia firma ili lice koeto da mi dviji stroeja
05-12-2009 - 06:15:35
Нямах предвид конкретни лица още повече от този форум*pardon*

Но вие защо така се докачате като някой госпожици?
Зная че тук всички са свестни хора, изпълнени с едни добри и чисти намерения да помогнат, но опитът по строителните площадки на Родината карат мн. хора да са нещо обидно недоверчивиwinking smiley

Така че моля ви не приемайте коментара ми лично. Но ако все пак някой се е почувствал несправедливо обиден моля за прошка.

И за да поправя грубият си тон като извинение предлагам някой да отвори една Нова Тема където всеки който е имал положителни взаимоотношения (работниsmiling smiley със строителен предприемач, търговец, чиновник, теляк и т.н. да разкаже, да ги похвали. Нали не всички са мърша, а и всички имаме нужда от кураж!
Хайде прдложете как да я именуваме таз тема.

Поздрав
Re: Tursia firma ili lice koeto da mi dviji stroeja
05-12-2009 - 09:58:20
А не беше ли много по-лесно темата да се напише/или премести/ в правилния раздел.При тая активност в момента -2-3 мнения на ден-явно всички имаме нужда от отделна чат-тема,дето да се пише на воля.Иначе всяка тема става.....:-[
Re: Tursia firma ili lice koeto da mi dviji stroeja
05-12-2009 - 19:05:16
Аз не го приех лично , но си мисля че не е правилно крайното отношение ! smiling smiley Все пак всеки собственик си е намерил читава фирма или бригада и си е направил къщурката , нали !? В крайна сметка във всички видове бизнес има черни и бели овци .

------------------------------------------------------------------------------------
Подпис : " Мъжете правят пари , но парите не правят мъже ! "
Re: Tursia firma ili lice koeto da mi dviji stroeja
06-12-2009 - 00:26:09
Форума не е място където да си намериш качествен строител. Това се прави с много срещи и огледи на построени обекти от строителя. Всеки ще ти каже че е най- добрия, а виж го онзи как се е изложил. Потърси друго място Успех с строеж и да си пазиш нервите, ще ти трябват, а не си заслужава да се ядосваш.
Re: Tursia firma ili lice koeto da mi dviji stroeja
06-12-2009 - 19:06:23
И на теб браво ! Абе вие .....

------------------------------------------------------------------------------------
Подпис : " Мъжете правят пари , но парите не правят мъже ! "
Re: Tursia firma ili lice koeto da mi dviji stroeja
06-12-2009 - 19:15:30
МБ2356, тези хора не могат да проумеят едно нещо, че само честен и кадърен човек(майстор) ще изложи вижданията си знанията си и уменията си на публичен диспут. Не прокламирам "сляпо доверие", но ако трябва да търся майстори, ще започна точно от тези форуми.
Re: Tursia firma ili lice koeto da mi dviji stroeja
07-12-2009 - 01:08:58
Аз също смятам, че форумите като този са място където човек може да намери добър майстор, бригада или фирма и т.н.. Тук има няколко човека които определено ми вдъхват силно доверие, но силата на форума е когато някой с НЕ търговска цел препоръча майстор, фирма ... с които е имал вземане-даване и е останал доволен.
Но също така форумите могат да се използват и от икономически заинтересовани страни да търсят клиенти, на което се вика "спам"*pardon*
Тук има хора които види се искренно помагат, дават безплатни съвети без да се натрапват и това е една мн. добра търговска стратегия която често създава доверие и вероятно добри резултати.

Е, хайде че ще ми изстине греяната ракийка, а е празник днес, ГОЛЯМ!

Честит Никулден на всички и дано шаран ви е бил голям и вкусен*drink1*
Re: Tursia firma ili lice koeto da mi dviji stroeja
07-12-2009 - 12:07:22
Не съм съгласен - статистиката показва, че в интернет мненията са насочени предимно негативно. Нещо като книгата аз оплаквания и похвали - предимно се пишат оплаквания. Аз нееднократно съм заявявал, че не търся клиенти по форуми, едно от причините е, че съм 100% убеден, че напълно доволен краен клиент няма. Просто строителството е такъв вид услуга, че има доста операции и е практически невъзможно всичко да стане перфектно. Реалността е такава, че добрата строителна фирма произвежда продукт качеството на отделните СМР в него нямат по-големи от стандартните отклонения, обаче при едни работи допуските с в пъти по-малки от стандарта, а при други са близки до максимално допустимите отклонения. Крайния клиент изразява недоволство точно от работите, които са с близки до стандартните отклонения - примерно майстора е направил перфектно мазилката на едната стена и добре на другата. Клиентът, сравнявайки качеството на двете стени ще реши, че едната е с лошо качество. И във форума ще напише - "гледайте ги зорко, защото при мен си оставиха ръцете на места". Няма да напише - "свършиха си работата добре, а на места перфектно".
Някак крайния клиент не може да разбере, че дори и самия майстор има амплитуда на качеството на продукцията и не ще да приеме факта, че важното е тя да е в допустимите от стандарта граници. Никой не се сеща предварително в договора да уточни , че иска допустимите отклонения да са еди колко си процента по-малки от стандартните.
При положени, че крайния клиент си формира изискванията по време и най-често след извършване на услугата не виждам смисъл от това да се бориш за позитивно мнение в интернет форум. Много хубаво би било да можеш да го постигнеш, но не е възможно.
Re: Tursia firma ili lice koeto da mi dviji stroeja
07-12-2009 - 14:45:07
Да ме прощаваш Човек, ама аз не съм съвсем съгласен с теб. При мен работиха едни майстори от които останах ДОВОЛЕН, не казвам че са били перфектни, но достатачно добри и съвестни за да мога да ги препоръчам на приятели без да се страхувам че юе ме злепоставят. Ами предложих ги поне на трима съфорумци тук и мисля че съюите останаха доволни. Ето за това говоря.
Хайде със здраве.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход