Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

За илюзиите на мечтатели да живеят в къща

Публикувано от elinka 
Re: За илюзиите на мечтатели да живеят в къща
17-11-2009 - 18:56:01
Иво прати ми на ЛС мейл да ти изпратя една никак не лоша оферта. Малко късно виждам темата но няма значение, разбира се, говорим за много под 200Е/м2. Може и да ти е известна но все пак от повече информация не боли!
Re: За илюзиите на мечтатели да живеят в къща
17-11-2009 - 19:09:38
Е нека и аз споделя мнение за Банкя нали там ще свивам гнездото!
Лично аз смятам, че на строителството или покупката на къща не бива да се гледа като на инвестиция, а създаване на дом в който да отглеждаме и възпитаваме децата си. Затова когато търсехме нашият парцел имахме списък с условия на които той трябва да отговаря, като: училища, дет. градини, обществен транспорт, обществен живот,комуникации, близост до София и.... Къщата е най-доброто място за отглеждане на деца, а един ден за спокойни старини. Също не мога да разбера хора които отвеждат семействата си на десетки километри от голямият град и всяка сутрин и вечер, в пек и дъжд транспортират децата си като куфари до частното училище. Ние възрастните сме лесни, но при децата идват голямите проблеми и пренебрегвайки тяхните бъдещи нужди залагаме мина в тяхното развитие и щастието в дома.

Той Салвадор може да се прави на интересен, но от тази урбанизация тук вече ми е писнало и честно казано не бих искал да я видя в този и вид и в България.

Хайде да бегам в леглото, че този свински грип нешо ме е затиснал, но и аз не му се давам де*drink1*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-11-17 19:56 от Geto.
Re: За илюзиите на мечтатели да живеят в къща
18-11-2009 - 04:13:23
Локация, локация, локация-трите най-важни условия за една къща.
Най-малката къща на добра локация е по-добра от най-голямата къща на шибана локация.
А кое е добра локация? За един е Банкя, за друг- Долна Баня. Един иска тишина и спокойствие, друг иска живота да кипи около него, трети иска да живее близо до работата си, а четвърти да работи от къщи. И да попитам, има ли изобщо в БГ така наречени ТОП ЛОКАЦИЯ и какво определя едно место като топ локация?
1.Тишина и чист въздух.
2.В чертите на града.
3.Редовен транспорт.
4.Училища и магазини.
5.Асфалтирани улици.
6.Адекватна ВиК.
7.Електричество(220 Волта, а не 180-160-150)
И списъка може да бъде продължен.
Re: За илюзиите на мечтатели да живеят в къща
18-11-2009 - 08:03:58
Може и да има "ТОП ЛОКАЦИЯ" в някои обяви, но поне 1/2 от изискванията за нея ги няма. Винаги има компромис.
Re: За илюзиите на мечтатели да живеят в къща
18-11-2009 - 09:59:01
ред хот БГ пепър Написал:
-------------------------------------------------------
> elinka ,
> просто е "заминал твоя влак" - останал ти е само
> билета ......за съжаление
> влезе ли някаква стока в устите на простолюдието -
> това води до надценяване й !
> освен това се опитваш да продаваш тази надценена
> стока на прости хора , които са "чули друго"

>
> чети повече за перспективите пред живущите в къщи
> !!
> вече пътуване на 30 - 40 км през София не е
> "мечта"
> людете се ориентират и по разстоянието до
> работата/офиса......а Банкя няма да стане Делови
> център поне в близките 40 год !
>
> къщите отдавна не са това което Бяха , както и
> Банкя (живял съм 5 год на ул ."Симеон" и познавам
> добре градчето)
>
>

Не твърдя , че живея в палат, но със сигурност не е и бунгало
smiling smiley , по последните критерии се нарича къща. Едва ли ми е нужно да чета за "перспективите пред живущите в къщи" . Налага ми се да ги "изпитвам" всеки ден.
Надявам се Банкя да не стане Делови център не в близките 40г. , а в близките 100г. или поне след 2012 winking smiley
На ул."Симеон" се живее добре само в началото , до разклона с ул."Републиканска", но нищо не може да се сравни с карето от къщи от "Жеравна", тенис кортовете, Млечния бар и бул."Варна". Моите изисквания за местоположение за постоянно живеене бяха много високи / както на Geto . Добре дошъл в Банкя./ в далечната 1994г. Въпреки , че тогава имаше богат избор на имоти точно в центъра, ми костваше 1г. и 8м. да намеря това , което искам. Всезнаещите брокери, се бяха отказали от мен , защото " не съм знаела какво искам".

И дали имотите са надценени, това ще покаже времето, защото предлагането става все по-ограничено в центъра. Сега за 2 дена можеш да огледаш какво се продава в центъра, а от това което аз видях стават само 4 имота.Не бих продала, ако парцела не ми беше съсобственост, а общото и кучетата.... , но не го и подарявам.
:]
Re: За илюзиите на мечтатели да живеят в къща
18-11-2009 - 10:29:12
Постни няколко снимки от парцела, също и от съседните имоти. Ако комшиите са свестни цената на имота също се вдига. Може да се окаже, че тия 200 евра за м2 е ниска цена. Как са околните къщи - нови, разчупени или тип "трафопост" от 80-те. winking smiley *drink1*
Re: За илюзиите на мечтатели да живеят в къща
18-11-2009 - 15:31:07
Ами по 200Е има парцели на Камбаните и в.з. Бункера, на 5-10 минути пеша от Бизнес парка в Младост и всички магазини, аптеки, поликлиники, училища и хипермаркети в Младостите... Не искам да правя сравнение между Банкя и Камбаните, но действително достъпа до големия град е много важен, а едва ли много от планиращите да живеят в Банкя планират да работят там, децата им да се изучат там и прочие.
Както казват, за всеки влак си има пътници. Но за някои са повече, а за някои пътниците не се появяват всеки път и влака дълго пътува празен.
Re: За илюзиите на мечтатели да живеят в къща
18-11-2009 - 16:36:08
Построените блокове и кооперации в София може и да задоволят търсенето в близките 20 год., апртаменти винаги се купуват и продават така че не трудно да намериш това което искаш, но както казва Елинка с парцелите за къщи съвсем не е така. Моят парцел е в центъра на Банкя и свободните парцели са само 3 като единия не сатва за къща. Няма как да падне цената на хубав имот за къща в центъра, освен ако продавача не е притиснат да продава. Аз също имам имот за продаване, но не си и правя труда да го обяваявам, по-добре да изчакам, нали winking smiley

*drink1*
Re: За илюзиите на мечтатели да живеят в къща
18-11-2009 - 16:53:07
Винаги когато съм купувал имот продавача е бил малко или много принуден да го продаде.От продавач който не е на зор обикновенно цените са нереално високи.Той си вика ни леб сака ни вода все ще се намери балама да го купи.Да ама въпросът е той ли иска да харчи парата или внуците и правнуците? winking smiley Според мен 200е.м2 за нашите условия са нереално висока цена.1дка=200 000e.Говориме за имот който не става за бизнес а за строителство на къща. Ако ще се купува имот за тия пари по добре да е в държава с държавници!!!А елинка може да иска и по 500е. щото те хубавите имоти са само и най-вече в Банкя.Купувачите да побързат,че ще свърши примоцията по 200е.м2. *drink1*
Re: За илюзиите на мечтатели да живеят в къща
18-11-2009 - 23:46:16
Моя дедо казваше: "Земя чедо непродавай, а копувай" winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход