Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Топлоизолация върху под на междинна плоча

Публикувано от BAT_GOIKO 
Re: Топлоизолация върху под на междинна плоча
20-11-2009 - 22:15:10
avatar
Извинете,но не вдянах каква е темата....?
Нищо лично,но всеки изказал се тук е направил сто други предложения или развива други теми....
Така че ,я кажете какво точно търсим? *yes*

Чест и почитание
Re: Топлоизолация върху под на междинна плоча
21-11-2009 - 00:01:23
Здравей Гоголе,

благодаря за напомнянето "коя е темата?". Ами аз някъде бях писал че трябва човек да си наглежда темите ама нейсе нямаше ме за седмица и видях че всичко е на авто пилот. Първата страница е ок все още сме близко до това което ми се случва има няколко найстина добри съвета но после се минава през - пердашена и невелираща мазилка до цени от четеримесечните средни цени на СМР (Иво добра идея но в БГ тези се ползват за обосновки на инвестиционни обекти и то на аналитично ниво т.е. с много мързел но все пак е нещо / беше криво разбран от аудиторията и не им се впрягай много).

Имаше и интересен поглед за последователносат на операциите която казва че следва да се направят всички подове и тогава да се направят вратите. Абсолютно съгласен но за вътрешни интериорни врати за екстериорни външни ще е деликатно да ги сложа след подовете защото ще нахлуе водата от вън при евентуален дъжд и ще се отводняваме и ще правим нови подове. Или ще сложим провизорна врата и на края ще я сменя с окончателна (не съм го виждал този вариант). За мен е логично да се налеят мазилки замазки и да се сложи врата преди окончателната подова настилка която е по капризна към атм. влияния.

Колкото до изолацията на плочата тук ще е дилема наистина е логично да не се изолирам при по ложение че долния етаж е отопляем и няма да използвам тази топлина за 2 етаж. Ако има такива емпирични изчисления който казват че ще спечеля повече енергия ако не изолирам над почата от горе (т.е. да не я загрявам) ако я оставя без изолация и тя ще се нагрее от долния етаж моля да ги сподели. Тук картинката е както е описана в поста ми 14 см плоча + задължителните замазки отгоре, (никой не попита ами ако отдолу е гипс картон това не променя ли логиката)

Много написах малко ще го прочетат.

migea: 10х за съвета за обръщането чист отвор. Вече дограмата е факт и мисля че се доближавам до съвета ти. Но има какво да се желае отваряне на вън на врата към веранда на 180 градуса (познай къде е изолацията и къде е монитрана касата на вратата (2,4 м на 2,3 м) - унтре ще лепя итонг на фасадата за да изнеса касата на врата на нивото на бъдещата изолация - луда работа - така е който не дава пари за скъпи механизми - хармоники, beatle и т.н.

За сега толкова

Поздрави
BAT_GOIKO



Abu
Re: Топлоизолация върху под на междинна плоча
21-11-2009 - 00:28:52
Мисля, че достатъчно ясно съм очертал бъдещите ти проблеми.

ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯТ МИ ПОСТ В ТОЗИ ФОРУМ - СЪЖАЛЯВАМ, МОМЧЕТА, НЕ Е ВАША ВИНАТА...
Re: Топлоизолация върху под на междинна плоча
21-11-2009 - 12:39:09
Бат Гойко, дали ще сложиш изолация или не, няма да ти се отрази на джоба, това се опитах да обясня. Ако правиш само замазка влаченето ще е повече.
Топлоизолацията би ти помогнала да отопляваш различно помещенията в къщата ти. (с термо глави на радиаторите или с програмируеми термостати) През нощта в хола не ти трябва топло - намаляваш го, а в спалните ти трябва, ако си без ТИ гледай на къщата ти като едно цяло, и половината да ползваш, ще отопляваш цялата... *beer*
Re: Топлоизолация върху под на междинна плоча
21-11-2009 - 12:40:50
Abu Написал:
-------------------------------------------------------
> ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯТ МИ ПОСТ В ТОЗИ ФОРУМ -
> СЪЖАЛЯВАМ, МОМЧЕТА, НЕ Е ВАША ВИНАТА...

Вероятно много си засегнат от нещо, за което съжалявам.
Мъже сме и няма да правим драми, приемам решението ти с прискърбие и с надежда, че в едно по-добро бъдеще ще намериш основание да споделяш отново.

Имали сме и различия, но да знаеш, че с цялото твое поведение си ме карал да усетя красотата на тази професия и да се чувствам безкрайно комфортно знейки, че има хора, които се интересуват от вярното, правилното, естетичното, без да се придържат фанатично към грубия материален интерес.

Re: Топлоизолация върху под на междинна плоча
21-11-2009 - 12:44:51
Още веднъж извинения, този път и на цялата гилдия за неподходящата намеса в професионалния разговор.

Довиждане.
Re: Топлоизолация върху под на междинна плоча
21-11-2009 - 17:02:21
avatar
На къде така момчета?
За къде без вас....? *huh*

Чест и почитание
Re: Топлоизолация върху под на междинна плоча
30-11-2009 - 20:17:30
Препоръчвам ти да не си слагаш изолация на междинната плоча, защото много трудно ще изпълниш настилките отгоре.
Замазката върху изолацията трябва да е армирана и въпреки всичко отново се пука, а по лошият проблем е че винаги когато почукаш настилката има звук на кухо. За това по добре си изолирай с тези средства къщата отвънка или подпокривното прострнство.
Успех
Re: Топлоизолация върху под на междинна плоча
30-11-2009 - 21:03:56
Abu, макар,че рядко взимам отношение по повечето специфични въпроси, защото не съм строител, но наистина ще липсваш на форума с твоите добри съвети. Поне заради такива като мен, любители строители, които са решили сами да си сторят къща по различни (повечето финансови) причини си заслужава да продължиш. Ако ли не, наздраве и късмет *drink1*
Re: Топлоизолация върху под на междинна плоча
01-12-2009 - 08:01:58
avatar
Не виждам никаква трудност при изпълнението на топлоизолация на междинна плоча,впоследствие на замазки и т.н. , но защо да се прави това?Каква е целта?Бункер ли изграждаме?
Хубаво е да се осъществява постоянен топлообмен на плочите след нанасяне - защо искаме да прекъснем целия този процес?
Какво печелим - някой градус в повече?
Не си заслужава цената - повярвайте.....

Чест и почитание
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход