Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

PVC Дограма Trocal 5k, Profilink Premium или Vivaplast

Публикувано от BAT_GOIKO 
Re: PVC Дограма Trocal 5k, Profilink Premium или Vivaplast
29-10-2009 - 00:58:33
Да се върнем на темата...PVC-то има предимства.За съжаление обаче като здравина е на нивото на алуминия-същия ужас.Не се ли вложат пари в качествени механизми...няма спасение.
Re: PVC Дограма Trocal 5k, Profilink Premium или Vivaplast
29-10-2009 - 12:17:15
Здравейте на Всички,

супер мнения много благодаря. За отплата ще дам и малко ценово инфо за предоставените ми оферти до сега:

За Rollplast найстина е най-ефтиния вариант за профил 70см заедно с високоенергийното стъкло и ми предлагат обков Wink House (DE) - може да са заменили турския с по добър - това са представителите им в Пловдив.

За Профилинк Премиум с 6 камерна 70 см e на същите цени като Rollplast обков Sigenia

За Вивапласт Профил 5 камерна 70 см към момента цената е по скъпа от двата по

задал съм да направят оферта и с РЕХАУ да видим там какво ще се получи

Аз съм си почитател на горещината (чаро rulles)- какво ли друго си имаме в Пловдив!!! Къщата е почти 100% ориентирана на юг (много слънце) малко прозорци на Изток, на Запад само две бани и на север стълбище, перално, гардеробна, кухня (с малък прозорец 100х90) и една баня.

За тази цел ще възприема вариант 3 стъклопакет за Юг и Изток нормално + нискоемисиино (нискоемисионното каквото се падне защото като ги попитам за произхода и качествта на специалното стъкло се изчервят и почват да звънят на т.н. Стъклари) Цените на тези специални стъкла дали К или високоенергиини са от 39 до 65 лв на м2.

Останалите фъндъци 2 стъклопъкет 30 см - нормално стъкло.

Спрял съм се на ПВЦ че ми е по топличък на допир не че и Ал не ставаше - чисто субективно решение.

За сега толкова като имам още ще дописвам а вие не спирайте от къде тръгнах до къде стигнах smiling smiley

Поздрави
БАТ_ГОЙКО
Re: PVC Дограма Trocal 5k, Profilink Premium или Vivaplast
29-10-2009 - 13:12:46
Взимай най-евтиното. Т.е. оферата на ролпласт- все е пластмаса, няма да векува. Пластмасата не се ремонтира, което значи, че е добре да не инвестираш монго пари, защото има риск от това да я сменяш.
Re: PVC Дограма Trocal 5k, Profilink Premium или Vivaplast
01-11-2009 - 18:44:42
Нещо по темата-зависимост между енергийни разходи/разположение на къщата/вид дограма:

[www.efficientwindows.org]

Гледате първата сравнителна таблица за Бостън.На нашата географска ширина е.
Re: PVC Дограма Trocal 5k, Profilink Premium или Vivaplast
02-11-2009 - 18:15:37
Здравей salvador,

вече тъкмо подпалих града с троенстъклопакет (от вънка на вътре - бяло, високо енергийно(селективно), ниско емисионно) и вече виждам че според табличката оптималния вариант при мен би бил - двоен стъклопакет от следния тип:
Double-Glazed with High-Solar-Gain Low-E Glass, Argon/Krypton Gas - което за мен преведено означава горния троен стъклопакет но без бялото стъкло.

Надявам се да съм прав в превода smiling smiley. Моля за коментар ако съм се заблудил.

Е тази двойна комбинация все още никой не ми я предложи, явно не четат нашия форум.

Rollplast пускат сега троен стъклопакет точно като описания по горе( но не заради мен просто случайност) заедно с един по широк PVC профил 86 мм на касата в който може да се побере - чакам оферта.

Лошото е че с повечкото стъкло (тройния стъклопакет) и конструкцията понатежава и това PVC при различните температури може да се поусуче. Ще видим.

Благодаря за съвета.

Поздрави
BAT_GOIKO

Re: PVC Дограма Trocal 5k, Profilink Premium или Vivaplast
02-11-2009 - 21:33:02
Агро/Криптон за газовете в стъклопакета.Има ги,но задължително искаш да ти покажат мостра и гледаш в горната част на стъклопакета-трябва да има или вентили,или дупчици,през които е вкаран инертния газ.Иначе имаш пред себе си стандартен вакуумен стъклопакет без никакъв газ вътре.Има много ментета,а недобросъвестни търговци се срещат навсякъде по света.Агрона е евтин...така,че стъклопакета с аргон не трябва да е много по-скъп от нормалния.Криптона е малко по-скъп.
Re: PVC Дограма Trocal 5k, Profilink Premium или Vivaplast
02-11-2009 - 21:49:29
Тук можеш да видиш за разпознаването на Ка стъклото, но газа ??? Повече от убеден съм, че поне 50% от дограмаджиите пробиват отвори в дистанционерите все едно че са слагали газ, но... Все пак сме българи.
Re: PVC Дограма Trocal 5k, Profilink Premium или Vivaplast
03-11-2009 - 09:09:58
Инертните газове нямат някакво решаващо действие върху ефективноста,ако останалото е направено както трябва.Минимално се подобряват характеристиките.Тоя спор се е водел много още навремето-какъв е смисъла да се пълни пакета с материал който е лош топлопроводник,вместо да се премахне възможноста за всякаква проводимост,изкарвайки въздуха.
Спорът е като тоя кое е по-икономично-карането с климатик или с отворени прозорци.Малка разлика в полза на инертните газове,но я има.
Re: PVC Дограма Trocal 5k, Profilink Premium или Vivaplast
08-11-2009 - 18:26:54
здртавеите, монтираи си всичо друго само не и ВИВАПЛАСТ,НЕ прави грешка *stop*

Re: PVC Дограма Trocal 5k, Profilink Premium или Vivaplast
09-11-2009 - 13:27:14
Здравейте на всички,

избора е направен дограмата е поръчана. За юг и изток такова ми е изложението дограмата е 6 камерна 88 см профил с трон стъклопакет (ниско и високоемисийно стъкло). Профила е Трокал 88плюс - повече тук [www.trocal-profile.de.]. За останалите части бани, коридор и сервизни помещения е 5 камерен трокал (70 см) с двоен стъклопакет (бяло бяло или бяло с високоенергийно за по големите площи). Имам един френски прозорец с отваряне навън (разбира се), жалко че не беше възможно и той да е с 6 камерния профил (нямаха го изобщо като артикул)

Цената която ми предложиха за този пакет бе на цена по ниска от цена на профили с Profi Link, Veka, KMG, Saray (Tурска), REHAY, Salamander и Вива пласт. Най скъп като цена бе Salamander и Saray.

Относно Вива Пласт в момента съм с него в къщата където живея и мога да кажа че изработката е добра. Единственното нещо от което не съм доволен е шумоизолацията но явно толкова с двоен стъклопакет.

Важно за тези които не са поръчали още. Релефно стъкло (стъкло с различни стандартни орнаменти, като папрат, точици, растер мат и т.н.) не е налично в дължини над 2,4 м. Когато проектирате с подобно стъкло имайте едно на ум. Има вариант за ръчна изработка - кето е съвсем друга тема.

Поздрави
BAT_GOIKO





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-11-09 15:10 от BAT_GOIKO.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход