Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ще строя къща на този парцел.Струва ли си.?

Публикувано от salam medven 
Re: ще строя къща на този парцел.Струва ли си.?
11-02-2010 - 09:22:44
Quote
angijulay
Подобре сега да го "боли главата" отколкото после. Не е чак толкова сложно. Престанете да шашкате хората..

вЕрвай ми Гето знае какво е написал. Нещата за неурегулиран парцел са си сложнички и хората не трябва да се "шашкат" а да проучат внимателно дали изобщо ще могат да строят на този терен - дали няма някакви сервитути, забрани за промяна на предназначението на зем. земя, пътя дали е нанесен на кадастъра или някой в поземлената комисия си го е "измислил", защото без път направо забрави. Ако няма път трябва да преговаряш с всеки, през който трябва да се мине и да си закупиш при НЕГОВО СЪГЛАСИЕ съответните квадрати на пазарни цени, които после да дариш на общината при регулацията. За тока и водата Гето ти е написал, но мини и през ЧЕЗ и С. вода да ти разяснят, как сега няма техническа възможност да те включат и трябва да си изградиш комуникациите за собствена сметка. Да ти треснат едно предписание да си изградиш трафопост на 300 метра от парцела и гледай как тоя парцел от 100 х Е станал 150-200 х. докато започнеш да лееш основите.


Quote
angijulay
А случайно някой дали видя, че става дума за парцел от 800кв.м в Бояна което си е доста голям имот за София (най-скъпия и реномиран квартал на София и то има за какво да е такъв) връзва се 100000е / 800= 125е на кв.м което си е нормално..

Само да те поправя, че става дума за зем. земя а не за УПИ. Прието е да се казва поземлен имот за земеделски земи а парцел се казва само за УПИ, защото в зем. имот без ПУП можеш само да гледаш марули и да си поставиш преместваем обект. За престижността на Бояна може да се поспори. Имам приятел дето има къща на у. Секвоя - там съм съгласен че е престижно, но тая нивичка над "Беловодски път" е доста далеч от престижната зона на квартала, която напоследък съвсем се ограничи до няколко улици. Пък и последните няколко години Бояна с тея блокове вече значително повече прилича на Борово от колкото на елитен квартал с еднофамилни къщи



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-11 09:29 от dedo Mrazzz.
Re: ще строя къща на този парцел.Струва ли си.?
11-02-2010 - 10:20:03
Определено ИМА НАЧИН (съвсем законен) да се строи върху земеделска земя,но тя трабва да е 30-40 декара.Такива парцели,в близост до комуникации,отдавна няма в продажба.
Re: ще строя къща на този парцел.Струва ли си.?
11-02-2010 - 10:35:58
Колежката angijulay е от Хасково и малко странен е напъна за компетенция по софийските имоти в изтупана от прахта тема.Зодия лъв е и би могла да внесе малко финес в строителната дискусия ,ако не беше с толкова остър и темпераментен език.Лъвица е все пак!
Re: ще строя къща на този парцел.Струва ли си.?
11-02-2010 - 10:47:26
avatar
Quote
фло
Колежката angijulay е от Хасково и малко странен е напъна за компетенция по софийските имоти в изтупана от прахта тема.Зодия лъв е и би могла да внесе малко финес в строителната дискусия ,ако не беше с толкова остър и темпераментен език.Лъвица е все пак!
Ми да пише за Кенана, какво пише за Бояна!!! В Бояна няма и една педя канализация, и въздуха не е мечта!

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: ще строя къща на този парцел.Струва ли си.?
11-02-2010 - 11:08:43
elinka,

Твойте постове са си чиста манипулация!

1. Продаде ли си парцела в центъра на Банкя за 200 евро/кв.м?
2. През 2009г. ти казах че цените 2010г/2011г.в Банкя ще вървят в корекция надолу (за някои райони застой). Знаеш ли че в момента се предлагат в Банкя неурегулирани парцели до регулация,кафява зона,ЖМ2,ДО КОМУНИКАЦИИ (ток,вода) на 20-25 евро/кв.м. Винаги регулацията е умножена по 2, тоест идва към 50евро/кв.м. Има и такива оферти, на собствениците които преценяват реалната конюктура на пазара.
3. Най са ми интересни породата "банкялии" които слагат все още астрономически суми от рода на 100евро/кв.м (без център Банкя) и все чакат повишение. Чакаха Нова Година, чакат сега лятото за по-добри цени. Аз ти казах - няма кой да се набутва повече на такива цени.Предполагам че сега ще почнеш веднага с анти-тезата на моя пост.Отговора ми е: Ще поживеем - ще видим.

Със здраве,

smoking smiley

Quote
elinka
Банкя си е Банкя много преди резиденцията и точно тя сега е проблем, защото всички селяни искат да живеят "здравословно" там.

изкукал барборан 1975 написа :
Знаеш ли какво е зимно време да живееш в Градоман , Вердикал , Михайлово .......трябва ти БТР !!!

Там зимата кракът не ми стъпва. А като се замисля май и лятото. :]
Re: ще строя къща на този парцел.Струва ли си.?
12-02-2010 - 04:05:38
За онези които са запознати обръщението "Байо" е почтително.

Понеже тук четат и хора които наистина търсят отговори по възникнали проблеми ще разкажа моята сага с ВиК например за да не си чукат главата като мен.
Купих парцел по лицето на който минава канал и водопровод, ток и всички други благинки. Агента беше любезен да ми покаже шахти, трасета и всичко останало и аз още доверчив и наивен го приех като даденост. Да ама когато подадох заявление във Вик за предписание ми отговориха, че същият канал и водопровод са незаконни и ми дават изходни данни и трасе от къде да си докарам и откарам водите. Оказа се че комшиите са направили ВиК съоражение с мн. малък дебит и няма как да поемат допълнителни мощности. Та Тръгнах по тази "проста и фасулски лесна" процедура , за която някой твърди че е, която ми отне точно 6 мес. само за да подпиша договор със Столична община, а от първа копка все още ме деляха 1-2 години по същата лека процедура. Е, в местната община ме отвориха за фватката със изгребна яма и собствен водоизточник и така се сдобих със строителното разрешително точно за 3 дни. Като дойде времето точно за 3 дни се изкопаха 100 м. канал, положиха се тръбите, а правилният човек от Вик само за 1 час ни свърза и о чудо водата потече. На др. ден за 5 мин. ми пломбираха водомера и си получих документчето. Равносметката е точно 5000 лв.
С тока се оказа същата работа, частен трафопост, мрежи, но там нямаше проблем, комшийте ми са готини хора!
Това е от мен, дано да послужи някому.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход