Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отпление с пелети - струва ли си!

Публикувано от mtodorov 
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
29-11-2011 - 19:43:22
Дака, уважаваният от всички ни тук г-н Николов имаше планове още лани да започне едно малко производство на пЕлети за лични и пна приятелите нужди. Би било полезно да сподели опит ама нещо не съм го срещал скоро във форума.
Инак до колкото ми е известно не е само до машинката от Китай, има и друга обработка. А каква ли е цената на китайските палети? Колкото до забраната на въглища то може и дървото скоро да забранят.
Поздрав,

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
29-11-2011 - 21:52:25
Производство само с машина за пресоване нестава. Най малко ви трябва и сушилня, ако си намирате трина .Ако не трябва и дробилка.А една сушилня е доста пари.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
29-11-2011 - 22:55:09
Quote
muraa
Производство само с машина за пресоване нестава. Най малко ви трябва и сушилня, ако си намирате трина .Ако не трябва и дробилка.А една сушилня е доста пари.

Мисля,че пресоването е съпроводено с изпичане или поне висока температура.Друга възможност е свързващо вещество при пресоването,каквото е водното стъкло.Например при производство на брикети от въглищен прах се използва водно стъкло 5-10 %, обаче какъв модул е водното стъкло в този случай нямам представа!
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
11-12-2011 - 14:54:21
Преди време от Балканбаския басейн (от моя регион) правиха едни пелети но от черни въглища+смески. Лошото е че ги спряха преди 3 години, накараха ги да ги спрат...
Струва си - определено си струва!

От Полша, Германия, Турция, Русия и Италия пристигат вратите Борман в София от качествени материали. Евтини интериорни врати от Полша и Германия и солидни блиндирани входни врати Борман от Турция и по проект се изготвят полски и турски кухните от МДФ на Борман в София. А относно цените на вратите им или за вътрешните полски и немски интериорни врати направете запитване, или ако решите нещо да си купувате и търсите солидни входни врати Борман на ниски цени, то можете да разгледате сайтовете ни. Но за сметка на това пък, ако искате да изкарате пари от МЛМаркетинг, то Green Master - продуктите за здраве и красота, както Грийн Мастер е насреща - фирмата за качествени добавки и много и изключително добри продукти за здраве и красота. Никога няма да сгрешите, ако потърсите другия сайт на Борман за врати Борман - София, които са на ниски цени и Интериорни врати Борман - София на добро качество и от сигурна фирма.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
10-01-2012 - 00:39:43
Здравейте на всички във форума!! Изчетох всичко в темата и имам нужда от съвет(от хора с опит а не от търговци)!!И така по въпроса ми-сте трябва да копувам котле за парно и мисля да е на пЕлети.сте ми е нужно котле с мощност около 25 КВ.Бихте ли ми препорачали марки и модели,и бих се радвал и сте сам благодарен ако ме насочите от личен опит към най- доброто на пазара като качество и цена разбира се.Мнението Ви за котлите Тангра?благодаря Ви предварително за съветите
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
10-01-2012 - 12:56:29
Здравей radiang, хората с опит са също и търговци, така че едното не става без другото. Ще се опитам да ти дам някакви насоки, а ти ще прецениш дали да ги вземеш под внимание. Котлите на Тангра не съм монтирал още такива, но на панаира като ги гледах изглеждаха доста обещаващи. Проблема, който ми се видя при тях е, че цената не им е от най-ниските и, ако не бъркам на тази цена могат да се намерят доказани котли на пелети. Силно не ти препоръчвам котлите, които са със "закачени горелки", защото при тях нещата не са толкова розови, колкото ги описват. Аз също предлагам такива котли, но не съм доволен от резултатите. Може да е защото съм виждал/слагал доста по-качествени котли и забелязвам разликите, които човек, който не е виждал по-доброто няма как да забележи.

За 25кВ влизаш в гамата на много марки и модели. Ще ти изброя няколко, започвайки с тези с прикачените горелки (много е възможно да изпусна някой тъй като са доста): OPOP Boink24, Feroli, Burnit (Sunsystem), Orligno 100, Pelletherm, Tangra |||| Slimpel, Propel, TRMO, CS Marina, LP (Extraflame), Herz и т.н.

Моя личен фаворит си остават котлите на Extraflame и Herz (макар, че тук имам малки резерви към това, че е с ламбда сонда) това, ако човек може да си ги позволи.

www.multiterm.org онлайн магазин камини на пелети
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
10-01-2012 - 15:06:15
Котли има колкото си щете на пазара...Читави пелети намерете...щото това е,дето го няма!
Re: Отпление с пелети - струва ли си!winking smiley
10-01-2012 - 21:14:19
Защо са ти читави и скъпи пелети (има ги, ама никой не ги иска)? Калпавите пелети пък не стават за всички котли*yes*. - пълно щастие няма
Re: Отпление с пелети - струва ли си!winking smiley
11-01-2012 - 02:06:03
Благодаря много Synchо!!!Извини ме ако съм те засегнал по някакъв начин относно твоята компетентност!!!!!Доста четене падна и отново стигнах до НЕЗНАМ. herz ми хареса но цената малко надхварля бюджета ми,не сам привърженик на турските продукти,и останах да избирам между LP (Extraflame) и TANGRA HP 25 Aero.ти казваш че се занимаваш с монтаж,колко струва монтажа ако не е тайна разбира се?сте бъдеш ли така добър да ми дадеш и-мел за връзка с теб,защото имам въпроси но не са за форума?Благодаря предварително!!!!
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
11-01-2012 - 12:57:49
Имам разни въпроси бих се радвал хората с опит да ми отговорят.

Имам приятел с камина на пелети модел ecoforest-hidrocopper insert отоплява 110 м2 мезонет.
Не ми се струва нормално разхода който има.
Гори от скъпите пелети от Баумакс на 6.5лв по две торби 30кг на 24 часа и градусите са само 47-48 градуса в камината и 21 градуса в стаите
При мен с котел 30 кв Херц отоплявам къща почти 370 м2 пак с две торби общо 30 кг от същите пелети което е абсурдно.
дайте съвети какво да се барне по камината 1 тон на месец за апартамент 110 м2 е безумно.
И един въпрос за моя случай след като котела ми има самопочистване на горелката разумно ли е да опитам с по ниско качество пелети
Втора зима ползвам от баумакс които са мн добри но доста скъпи.
Иначе почиствам пепелта на 45 дена 1 път и съм доволен като цяло.

да добавя за камината чее 14 квРедактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-01-11 13:28 от koxx.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход