Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отпление с пелети - струва ли си!

Публикувано от mtodorov 
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
17-02-2012 - 06:55:14
Не че изобщо парното е излишно разточителство, но при тебе е точно така - кажи разнерите на тези радиатори. Ти май изобщо не връзваш и минималната мощност на горелката
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
17-02-2012 - 08:09:53
Quote
liskobobo
когато търсех възможно решение на парното на въглища, почти се бях решила на смяна на котела с електрически.
момчето, което дойде да прави оглед предложи смяна на дебелите тръби именно с оглед намаляване на разходите.
Oще ги слушай такива, пък после питай по форумите.
Послушай Лазар. Ако не ти харесва парното, сложи печка чудо в една от стаите и се грей...
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
21-02-2012 - 18:23:59
Здравейте на всички, виждам , че има много знаещи и можещи в този форум и реших и аз да задам няколко въпроса: Имам котел чугунен руски (около 30-35kW мисля ,че е) 5 глидера, един такъв с две клапи на димохода. Решил съм да му сложа горелка IVG S 40(Waterland e търговското и име).Дали е рентабилно? По принцип имам и буферен съд 1000 л, но не знам как да го свържа и дали е необходимо да го свързвам към инсталацията, която е изградена от 130 бр ал.радиатори Focus H600, също така съм направил подови отопления на стаите, без спалните.Идеята ми за буфера е на едната серпентина да свържа котела, а на другата слънчеви колектори, които евентуално през деня да карат буфера, или пък само подовите(още не съм го изумувал).Всичко това е в къща ново строителство, много добре топлоизолирана -10см фасадна изолация 18-19кг/м3 на стените и 20см вата на покривите. Ще се радвам на съвети и препоръки. Благодаря предварително на всички отговорили.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
21-02-2012 - 18:46:50
Почни от добавянето на поне още 20см вата на последните тавани. Колко панела имаш и къде в БГ живееш?
Радиаторите за какъв режим са смятани? Те и подовото работят на различни температури, нали знаеш?
Ако имаш достаъчно панели и си струва да ги вържеш към буфера само тях сложи на серпентина. От какъв зор ще слагаш и котела на серпентина?
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
21-02-2012 - 19:40:54
За сега нямам нито един колектор, но идеята ми е да ги монтирам в последствие защото ще са голяма сума. Смятам, че няма нужда от повече вата защото при последния студ който беше сега (А в Троян повярвайте ми беше добър) нямах никакви проблеми със замръзване в стаите,бях сложил шишета с вода навсякъде, само в баните, които са северни моноблоците хванаха лека коричка която я елиминирах с една печка духалка за 10лв на минимална степен(къщата е още в строеж и в момента не се отоплява) .Къщата е с южно изложение и цял ден я пече слънце.Радиаторите съм ги смятал за работа на 100W/m3. Буфера ми представлява бойлер на елдом инвест 1000л с две серпентини и 16кW ел.нагревател. Имам го и заради това искам да го ползвам и търся най удачната схема на свързване като идеята ми е подовите да работят на отделен нискотемпературен кръг а котела на пълна мощност и евентуално слънчеви колектори за преходните сезони и да помагат когато си поискат те през зимата, като например през деня да работят само подовите с буфера (когато има слънце) а вечер като се прибера от работа да дам зор на котела. Ако го преустроя с горелка може да е малко по друго ама се чудя за тази горелка с този котел какъв ще е ефекта, а не искам да сменям котела защото имам 3бр. такива.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
22-02-2012 - 08:18:13
Имай предвид, че запалищ ли котела, панелите почти сигурно няма да работят, а пък само на панели дали ще можеш да караш денем?
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
22-02-2012 - 17:18:35
Значи идеята ми е да работя през деня на буфера а панелите както се казва каквото дал господ, просто да складирам това което произведат и пак казвам, че просто го имам този бойлер и да го използвам иначе само ще стои и ще ръждясва на двора, а аз го взех защото ми го предложиха много изгодно.(тя стана малко като циганчето дето искало да му зашият балтон на копчето) ама освен това обичам да експериментирам.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
22-02-2012 - 18:13:29
ама вземете вече ми отговорете на някои от въпросите де не само на неща за които не Ви питам
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
22-02-2012 - 18:34:51
Я ги синтезирай малко пък ти
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
22-02-2012 - 20:33:33
1. Мнение за горелка IVG (Waterland) S40
2. Рентабилно ли е монтирането и на руски котел чугунен (5 глидера ) модела е с две клапи отзад на димохода(ако сте го виждали).
3. Съвет за начина на свързване на котела с бойлер 1000л с две серпентини, който да се ползва като буферен съд.
4. ТОВА Е ЗА СЕГА ДРУГИТЕ ВЪПРОСИ ПОСЛЕ winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход