Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отпление с пелети - струва ли си!

Публикувано от mtodorov 
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
04-10-2011 - 21:36:22
Котлите на ерато са си проектирани да работят точно с боклуци.Проблемите са при вносителите,не при българските производители на котли и горелки.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
05-10-2011 - 11:40:10
salvador това последното не го разбрах. Какво имаш точно предвид?

А относно пелетерма. По-скоро бих сложил Slimpel - по-евтин е и ми изглежда доста по-добре направен.

www.multiterm.org онлайн магазин камини на пелети



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-10-05 11:43 от syncho.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
05-10-2011 - 19:37:37
Означава,че вносителите на скъпи вносни котли се оплакват от качеството на българските пелети.За да работят както ги е предвидил производителя,трябва да се намери наш производител на качествени пелети или да се внасят отвън.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
06-10-2011 - 07:28:54
Не е точно така - има си европейски стандарти за класификация на пелетите, а за всеки котел производителят му предписва с кой клас пелети може да работи. Най-простите котли представляват един елементарен топлообменник с бодната една евтина горелка с гравитачно подаване на пелети, каквито могат да се монтират на всеки котел за твърдо гориво. Този тип са евтини (би трябвало, но не винаги smiling smiley ) но искат качествени пелети, а на българския пазар наистина не всички са качествени. Сериозните котли имат по-сложна конструкция - почистващ механизъм на горелката, шнеково подаване на пелетите в горивната камера, втори вентилатор, управление на оборотите на вентилаторите, някои са с ламбда сонда. Всичко това позволява работа с по-нискокачествени пелети, дървесен чипс и други нестандартни горива.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
07-10-2011 - 09:14:21
Здравейте съфорумци. А какво ще кажете за отопление с природен газ на място където няма изградена газопреносна мрежа. Фирма Примагаз във Варна доставя заредени бутилки .Дали по този начин отоплението няма да излиза на сходна цена с пелетите, но много по автоматизирано и с по малка инвестиция за котел.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
07-10-2011 - 19:42:20
Лазаре, би ли споменал някои наистина добри български производители на котли. За вносните струва ми се цените са неоправдано високи.

Тодоров,
Аз също се интересувах от този вариант но бързо го зачеркнах. Пред къщата ти стоварят една огромна "Бомба" представляваща клетка с двайсетина бутилки прирпден газ а с мека връзка синьото гориво потича към дома ти. Не, това е птостотия, че излиза и доста по-скъпо. Тук при мен всяка ферма има един голям бял балон до къщата си който се зарежда регулярно, както едно време у нас нафтата. Но това с тези десетки бутилки, па кранове, па расправии, па гростотии. Не.

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-10-07 19:45 от Geto.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
07-10-2011 - 21:17:26
Geto..има някои разлики.Касетите с многото бутилки са природен газ.Метан,с примеси от разни други газове.По-лек е от въздуха.От там и вероятността от взрив е по-скоро хипотетична,защото трябв ада се навържат много фактори.В бутилките газта се съхранява под налягане 300-400 атм.Теч от подобна бутилка се локализира много лесно,пък и те минават задъжително хидравлични проби.Понеже е по-лек от въздуха,се издига нагоре и не се натрупва никъде.
Втечненият газ обратно-е много опасен,защото е по-тежък от въздуха и се стеле ниско над земята,където може да достигне взривоопасни концентрации.Това при природния газ го няма-той се издига нагоре в атмосферата,където бързо се разрежда до безопасни концентрации.Опасен е в затворени помещения,в мините и т.н.Но на открито в двора е напълно безопасен.
Гъвкави тръби до консуматора няма.Изгражда се съвсем стандартна газопреносна инсталация и няма никакво значение дали си захранен с газ от бутилки или от газопровода.Ако сега нямаш газ и ползваш касетите с бутилки и утре по твоята улица прекарат газопровод,се връзваш към него със същата инсталация.Изискванията са еднакви,не я изграждаш наново.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
07-10-2011 - 21:35:09
Geto, то сега производители много - доста фирми правят котли с присадена горелка, има и производства на горелки, но цитирания от мен по-горе котел няма конкуренция по възможности.
mtodorov, засега не е тръгнал проекта, за който говориш. Програмата е за бъдещи клиенти на Примагаз, но сами я доставчик е друга фирма, но с доста конкурентни условия. Проблемът е, че фирмата си търси клиенти с по-сериозна консумация, тъй кати инвестициите са големи
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
11-10-2011 - 09:48:01
Лазаре а този за който говориш не е ли с присадена горелка? Видях го на панаира не останах кой знае колко впечатлен, даже напротив... бях малко разочарован след като го нахвали толкова... доста дървено изпълнение, почти никаква автоматика, присадена горелка каквата може да се сложи и на други котли. Не знам какво толкова му харесваш. И това, че нямал конкуренция по възможности... извинявай, но тук искренно ме разсмя. Даже има български производства с по-големи възможности, да не говорим за вносни...

Гето определено ще ти ляга по-скъпо с природния газ. Да не говорим, че след това имаш договор за обслужване, надзор и т.н. един куп разправии.

www.multiterm.org онлайн магазин камини на пелети
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
11-10-2011 - 21:57:54
Разбрах, ТОВА си видял нали? Това не е Пелетерм, а ДаконЕра*yes*
Ей го Пелетерма



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-10-11 22:00 от LazarG.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход