Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Re: Топлоизолация
17-08-2006 - 14:16:16
До StefanB,
добро решение за зидарията! clap:
Относно разтвора:
1. Всичко е въпрос на консистенция - ако видиш, че разтвора много пропада в дупките /те не са много големи/ просто го сгъстяваш. Говоря за готов ВЦР от възела наблизо.
2. Баумит /и те са австрийска компания/ имат сух разтвор в торби за тази тухла - термомьортел/, малко е "шпеков", но като цяло е добър /удобен за работа и е по-чисто в торба а не савак от платна/ и не пропада - има някакви перлитени гранули вътре и подобрява ламдата на зида като цяло /тази на Поротерм в сайта им е смятана на ВЦР, който е с по-лоши топло-технически данни/.
Пробвай - въпрос на усет е! Но като цяло не жали разтвора - поне 10 мм.
Освен това като попадне малко от разтвора в долния, респ. горния ред сцеплението между тухлите се повишава и не ме питай как се раззижда, ако иска някой клиент да му преместиш стената на друго място - "mission impossible" - става железно!!!
pit
Re: Топлоизолация
17-08-2006 - 16:08:28
Относно основните качества и ролята на тухлите

Основните качества които се изискват от тухлите наистита е да с здрави (да могат да понасят натоварване, дори да са неносещи - все пак има собсвено тегло, натоварване от вятър при фасадните зидове на по-високите сгради, окачени товари от полезен товар или облицовки), да имат добра геометрия и добри характеристики срещу топло- и звуко-преминаване.

Тео това което разправя този "колега" грък :crazy: тухлите да "буфер" е пълна измишльотина. Какво ще предпазват? Мазилката ли? Чувал е той за тухли и за буфери. Не ги слушай тези тъпани, в института им пишехме курсовите работи и проектите. Изпитите си ги вземаха като плащаха.
Когато са неносещи тухлените стени се поставя слой от разтвор или монтажна пяна за да поеме деформациите от к-цията при земетръс и да не натоварва тухленият зид.
При последното земетресение в Турция най-много загинали са от тухлени стени които са се разрушили защото са играли "буфер" и са били изпълнени заедно с к-цията.
efo
Re: Топлоизолация
15-09-2006 - 12:32:20
Informiraite se za nay-dobrata penopolyuretanova izolacia (www.termopolbg.com)

Почивам на Sunny Beach
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход