Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Топлоизолация

Публикувано от Stoyan 
Re: Топлоизолация
24-07-2006 - 11:53:25
vetmed

когато работиш с керамични тухли с добра геометрия, много камери и дебели стени /а не като гръцките блокове, които ако не ги измажеш не можеш да си дюбелираш изолацията като хората/ можеш да си спестиш мазането и да лепиш изолацията директно с назъбената шпакла /гребен/. Когато работят с криви или гръцки тухли някои колеги се изхитряват и не мажат за изравняване и стабилна основа и лепят изолацията с лепило "на топки". Това са "кюфтета" от лепило по краищата на стиропора. Да оставим настрана, че нямаме добро залепване по цялата площ на листа, но и зад него е възможно да се появи оросяване на стената при температурни колебания и през зимата да "мръзне" и след време да се отлепи или в най-добрия случай напука!
Англичаните са казали: "Не съм толкова богат, за да си купувам евтино!" сега вече имаш избор на пазара за всякакви материали, не като едно време и ако не направиш нещо както трябва си си сам виновен!
Оособенно за еднофамилна къща, в която мислиш да живееш ти - не се замисляй, а го направи както трябва!!! clap:
Re: Топлоизолация
30-07-2006 - 18:40:26
Благодаря, отговора беше напълно изчерпателен.
Re: Топлоизолация
01-08-2006 - 11:04:40
Добре дер все пак кои тухли препоръчвате. За Драговищица разбрах, дали всички споделят това мнение, че ако се чака един месец, да отивам в някой склад и да поръчвам. Можите ли да препоръчате към кого да се обърна, за да не ме метнат, или направо да търся телефони на завода и да звъня там.
Гръцките и на мен ми изглеждат афиф с тия тънки стени.
Някой ми разправяше за македонски или сръбски....
Просто нямам опит с тухли, а строителят ми препоръчва гръцките, подозирам, че има интерес, а и ще му е лесно да направи прави стените, после аз да му мисля с мазилките и тръбите в тях, а и изолацията после - дюбелите. С тия големи камери как ще се хваща, не го виждам...
Или към споменатия Поротерм да се ориентирам.
Благодаря предварително за съветите.
Re: Топлоизолация
01-08-2006 - 12:39:26
Проблема, който казваш за нашите тухли наистина е серизен!
Всички местни производители са си достигнали отдавна капацитета и може да платиш нещо и да го чакаш дълго...
Аз лично отдавна съм изключил гръцките тухли от моите сметки заради проблемите с крехкостта и тънките стени. Иначе не мога да си кривя душата, че имат "face"! Но само дотам и затова о строителя ти ги препоръчва - после се оправяй сам!
Има не лоши сръбски тухли с дебели стени "NEXE", но срещат проблеми и те с доставките. Иначе са добри за цената си.
Македонските са нещо средно - имат голям формат като гръцките и малко по-дебели стени.
Като цяло проблема на нашите строежи е, че тухлите с хоризонтални кухини /все едно български, сръбски или македонски/, заради стремежа да се пести от всичко, много рядко са превързани както се учи в строителния техникум още - с "ЕДИНИЧКИ"!!!! Така по ъглите на сградите и местата където не влиза чяла тухла се получават едни страхотни дупки /завъртяна в обратната посока тухла "четворка"/, през които единствената пречка за външния въздух е мазилката /ако я има поне от едната страна!/ и евентуално стиропор-а. Проблемите са много - повярвай ми от личен опит, но ги "сърбат" потребителите като се нанесат, а строителя е далеч! sad smiley
Затова ти препоръчвам Поротерм. Нямам проблем с доставките /има ги вече в почти всички големи складове/, мога да си ги режа и пробивам както искам, нямам топлинни мостове на "превръзките", а и като цяло клиентите са много по доволни и готови да платят малко повече за крайния резултат. winking smiley
В крайна сметка - ако търсиш "евтинджос", за да строиш "шир-потреба" - карай с каквото ти падне, но ако искаш да го направиш както трябва, трябва да се замислиш!!! :crazy:
Re: Топлоизолация
01-08-2006 - 13:52:16
Е, това и правя, защото си го строя за да живея там, не за да го продавам, иначе нямаше да си усложнявам живота...
Значи - Поротерм, казваш. Почвам да ровя сега саитовете. Мерси за съвета.
Re: Топлоизолация
01-08-2006 - 14:39:31
Аз лично вече направих сравнението за моята къща (50куб.м.тухли) и ето какво излезна.
Тухла стандартна четворка 133 бр =1куб.м средна цена на кубик = 100лв.
Тухла Phorotherm 25N+F - 44бр = 1куб.м средна цена на кубик = 136лв.
Или в моя случай , за 50 куб. м се оказва че с Phorotherm 25N+F е по скъпо с 1800лв,
НО се пести от мазане и труд а в последствие и от дебелината на изплацията.
Да не говорим за сравнение - накътртване и дюбелиране.
Така че сметни си добре разликата и прецени дали да пестиш или не.
Re: Топлоизолация
01-08-2006 - 14:53:00
www.wienerberger.bg
доста е добър и всичко е написано на разбираем език!
Най-добри отстъпки дават тези търговци, които имат много материал на склад. Не искам да ги цитирам , но ако се разходиш по складовете и околовръстното ще се ориентираш! winking smiley Няма да е нужно и да чакаш!
Търговците правят и доставки, а ако е добро количеството може и да е "без пари" :]
Re: Топлоизолация
01-08-2006 - 16:19:42
И как се пести от труд и мазане ако не е тайна? Никой няма да ти маже на по-ниска цена, нито ще ти зида.
Единствено за строителна фирма има ефект повишаването на производителностна труд. За теб - никакъв. Ще дадеш повече пари за по-скъп материал, а ще платиш същата цена за труд.
Re: Топлоизолация
01-08-2006 - 17:30:41
4owek, според мен Фог визира по-малката нужда от мазане в смисъл удебеляване на мазилката заради криви стени, ефекта се постига по-лесно с хубавите тухли.
Но как се пести от топлоизолация... вероъатно ламбдата на Поротерма и Винербергера е по- ниска, но аз лично няма да спестя, решил съм да слагам мин. 8 см, и ако тухлата е с добра ламбда, стените ще са по-топлоизолирани. Така че, това ще е голям плус, дано не лъжат производителите и да стане като с Итонга - на времето беше уж супер, сега всички го отбягват, освен ако не строят за да продават....
Re: Топлоизолация
01-08-2006 - 17:38:27
ДА кажем, че става въпрос за 1см. отгоре материал. Цената за труд ще е същата, материала ще се качи с по-малко то лев на кв.м.
Изпускате, че говорим за добър майстор - стените и в двата случая ще са в една равнина - при кривите тухли просто ще стърчат някои, а други ще са навътре.
Майсторите няма да ви направят отстъпка за това, че се работи с по-равни тухли или за това, че стената е по-гладка. Ама вие си решавате.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход