Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

С какъв материал обръщате прозорците

Публикувано от duffy 
Re: С какъв материал обръщате прозорците
29-05-2009 - 13:27:13
Със силикон не става, не можеш да докараш цвета а и като остарее пада. При мен се получи подобен проблем по ъглите на гипсфазерните кутии, в които ми вървят разводките на въздуховода от камината, те са като изкуствени трегери по тавана. Пак дойде от различните коефициенти на разширение, още повече, че като работи камината там е топло и се появиха пукнатини. решихме проблема с акрилен силикон, който се боядисва после с латекс, досега вече няколко години не се е появило отново.
ven
Re: С какъв материал обръщате прозорците
29-05-2009 - 13:37:44
Акрилен уплътнител, не акрилен силикон smiling smiley
Re: С какъв материал обръщате прозорците
29-05-2009 - 18:09:41
Добре, че mtodorov обясни какво се получава като обръщате изолацията по начина описан от "специалистите" в 1 стр. на тази тема.
Връзката на изолационния материал с дограмата е само една от критичните точки около прозорците. Най-добрият вариант е поставянето на специален профил който върши няколко неща наведнъж - осигурява еластична връзка между дограмата и изолацията, защитава от проникването на вода, монтираната на него мрежа служи едновременно за армиране и за осигуряване на стабилна връзка на профила с изолацията. По този начин линейните разширения се поемат изцяло от еластичния материал на самия профил. На немски името му е Anputzleiste mit gewebe.
Другия вариант е ползването на една лента, наричана от швабите fugendichtband, която от едната си страна е самозалепваща. Тя е от специален материал, който експандира при контакт с вода, изолира от проникването й, достатъчно еластичен е, НО с недостатък, че не е гарантирана връзката му с изолацията и там може да се яви пробив, какъвто при г.п. профил е невъзможен.

Но нали чак когато ни опънат се сещаме, че задника ни е гол...
mtodorov, в твоя случай само акрилния уплътнител би ти свършил работа, но внимавай с поставянето му. Почисти хубаво образувалата се фуга и дори я разшири до 3-4 мм и тогава пълни. След това си поръчай фасадна боя с цвета на мазилката ти и най-добре боядисай изцяло обръщането на прозорците с нея. Тя трябва да хване и върху акрила, освен ако не е някой боклук.
Re: С какъв материал обръщате прозорците
30-05-2009 - 15:01:03
Аз мисля да сложа някакви лайсни залепени с полиуретан. Би стояло по красиво какво ще кажете за идеята. Тоест за това пропукване трябва да търся отговорност от тези които правиха изолацията. Като нищо ще ги накарам да обърнат прозорците наново....
Re: С какъв материал обръщате прозорците
30-05-2009 - 17:09:25
Принципно материала за запълване трябва да осигурява 2 основни функции - да има съответната еластичност /не съм убеден в полиуретана/ и да не пропуска вода. Не знам за какви лайсни става въпрос. Ново обръщане практически е почти невъзможно. Както и по-горе споменах най-удачния начин е ползването на акрилен пълнител, който има съответната еластичност и водонепроницаемост, но трябва да бъде защитен от слънце чрез фасадната боя.
Re: С какъв материал обръщате прозорците
30-05-2009 - 17:55:58
В случая говоря за полиуретанова паста. Използват я дори фирмите за хидроизолация така че не пропуска вода. Естествено че полиуретановата пяна с която монтират дограмите не е удачна.... А ново обръщане при мен е възможно защото на всички ъгли имам едни специални лайсни ъглови които отделят едната от другата повърхнина..
Re: С какъв материал обръщате прозорците
31-05-2009 - 19:16:59
avatar
Само използвай на суха основа,че и полиуретана пука....
*yes*

Чест и почитание
Re: С какъв материал обръщате прозорците
02-06-2009 - 09:20:56
Е, това е *xxx*
При положение, че давам 3 изпитани решения, 2 от които са специално изработени точно с такава цел, отново се тръгва с експериментите. Хайде здраве да е!!!
Re: С какъв материал обръщате прозорците
02-06-2009 - 09:30:41
asdf123 Мерси за изразените от теб мнения уважавам това че посочваш пример от практиката. Молбата ми е ако можеш да посочиш някой акрилен пълнител който е качествен и използван от теб. От каде мога да го закупя марки и така на татък. Благодаря ти много предварително..
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход