Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Тротоарни плочи - рецепта

Публикувано от junior70 
Re: Тротоарни плочи - рецепта
19-05-2013 - 23:40:36
Quote
rosen-shumen
Благодаря Фло,след всички проби и тестове на различни отделители ефекта е все същия.Вече си мисля,че Девня са си развалили качеството на цимента.Утре ще купя друг цимент и продължавам с пробите.

Преди това напиши тука цялата информация за цимента от торбата :СЕМ хххххххххх хх ххх.
Re: Тротоарни плочи - рецепта
20-05-2013 - 07:54:37
Цемента е 42,5 сулфатоустойчив,сега ще пробвам с Варовиков и Златна Панега.А за СЕМ ще погледна какво пише на торбата.
Re: Тротоарни плочи - рецепта
22-05-2013 - 08:41:21
До сега работих с ето този цимент с който започнаха проблемите.Сега пробвах този, и мисля,че е пълен боклук.Не съм пробвал този,но тези дни и него ще пробвам.
Фло,я кажи от къде да си закупя качествен отделител,по-добре на ЛС за да не правим реклама.Благодаря.
Re: Тротоарни плочи - рецепта
22-05-2013 - 18:04:05
Проблема е решен,мерси на отзовалите се,явно толкова разбират останалите.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-05-22 18:10 от rosen-shumen.
Re: Тротоарни плочи - рецепта
25-05-2013 - 08:00:36
rosen-shumen,направи си сам декофрин и ,ще остеанеш доволен!В 800м.л. вода се добавя 100м.л. веро,течен.... и след това добавяш 100м.л. олио което го прибавяш на тънка струя към водата и верото,като същевременно разбъркваш !Трябва да ти се получи бяла смес.Това е по рецепта на ФЛО ползвам я от 3-години и не съм имал проблем с отделянето на бетона от калъпа!Даже калъпи които съм ги мазал дни преди да ги заредя с бетон - пак няма проблем!А ефекта който ти се е получил с грозното лице на изделието,при мен се е получавал при рязко засъхване на бетона - прекалено горещо или когато току що заредените калъпи с бетон се оставят на течение.Пробвай и ги покрий с найлон до като бетона набере първоначалната си якост!За повече инфо,отговора е ФЛО !!!*drunk*
Re: Тротоарни плочи - рецепта
25-05-2013 - 09:52:21
Quote
neno.penchev
А ефекта който ти се е получил с грозното лице на изделието,при мен се е получавал при рязко засъхване на бетона - прекалено горещо или когато току що заредените калъпи с бетон се оставят на течение.Пробвай и ги покрий с найлон до като бетона набере първоначалната си якост!За повече инфо,отговора е ФЛО !!!*drunk*

При горещо и сухо време и при вятър свободната несвързана вода от бетона се изпарява интензивно,като на нейно място се образуват пукнатини.Завиването на бетона е предпазна мярка,но често крие неудобства. Професионално се използва парафин-восъчна емулсия,която се нанася със спрей,четка или валяк върху пресния бетон,като прави филм,който задържа водата и предпазва бетона от напукване.Първоначално филмът е бял няколко часа и отразява слънчевите лъчи ,после става прозрачен Парафин-восъчната емулсия се нанася до 2 часа от направата на бетона,в тъй-нареченото "мъртво температурно време",когато не се повишава температурата от хидратацията на цимента. Тази температура има 2 пика на най-високи стойности,към 12-я час и към 20-я час от направата,между които има спад до окръжаващата температура.Критично е времето на съвпадане на температурните пикове от хидратацията на цимента с температурния пик на средноденонощния ход на времето ,примерно 14 часа по обед.Съвременната наука е доказала,че най-ефективния способ за предпазване на пресния бетон от напукване(крекинг ) е използването на полипропиленови фибри в състава на бетона и покритие от парафин-восъчна емулсия.
Re: Тротоарни плочи - рецепта
26-06-2013 - 09:56:46
Някой може ли да ми каже от къде и как мога да си намеря калъпи за " ПАЗАРДЖИШКА РУСТИКА "*drunk*
Re: Тротоарни плочи - рецепта
30-07-2013 - 17:20:49
сигурно от пазарджик smiling smiley а за Оряховски камък от Оряхово grinning smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley
Re: Тротоарни плочи - рецепта
04-08-2013 - 00:28:58
Хахаааааааааааааааа - пак ме разсмя брато евалла!*drunk*
Re: Тротоарни плочи - рецепта
24-10-2013 - 17:16:33
Здравейте!
Прелистих и попрочетох темата. Като майстор в строителството съм на ниво кандидат-чирак...
Въпросът ми е: какъв начин за приготвяне на бетона за плочките мога да ползвам, освен вибролеене?
Най-елементарно: ако разполагам с 10 калъпа и си забъркам сместа с бъркалка за бормашина.. рискувам ли да изработя някакво качествено изделие или само ще похабя суровините?

Всичко най-добро желая на всички писали в темата и на читателите!Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-10-24 17:37 от seuvella.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход