Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Саниране на тухлена кооперация

Публикувано от Zrfv 
Саниране на тухлена кооперация
22-03-2009 - 15:54:58
Напоследък се мъча да открия нещо повече за саниране на сгради по Националната програма. за момента опитите ми да открия необходимата информация са безуспешни.
Интересува ме дали вход в стара, тухлена кооперация бил могъл да кандидатства, какви са евентуално условията, които трябва да са налицеи в какво точно би се сътоял поцесът на саниране за такаа сграда.

Благодаря предварително и моля за извинение за лаишки зададения въпрос smiling smiley
Re: Саниране на тухлена кооперация
22-03-2009 - 17:32:16
Търсите си фирма изпълнител, ако всички във входа са съгласни и почвате с ваши средства. После предоставяте протокол в общината за извършения ремонт. Ако нещата са наред общината ви прави отстъпка върху данъците за определен период. Мисля,че това е схемата.
-Не знам дали по проекта за енергиина ефективност не изискват и ПВЦ дограма.
Re: Саниране на тухлена кооперация
23-03-2009 - 10:23:57
Виж ТУК.
Това засега е единственото място за кандидатстване за безвъзмездна помощ, като за цял вход е до 30%, но процедурата е толкова дълга, че ще ми е интересно ако я докарате до края.
За да се освободи от данъци /данък сгради, но не и смет/ една сграда трябва да се изследва от лицензирана фирма и да получи сертификат, който да удостоверява ефективността й.
Re: Саниране на тухлена кооперация
23-03-2009 - 16:36:47
Благодаря за линка. Това, дали ще я докараме до хепиенд, зависи най-вече от нагласата на съкооператорите, които в нашия вход са 7 на брой. Доколкото разбирам от наученото до момента, цената на това обследване за енергийна ефективност също е от решаващо значение. За момента просто си нямам идея колко може да ни струва.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход