Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ПВЦ дограма

Публикувано от ани 
Re: ПВЦ дограма
12-10-2006 - 18:16:04
Много неща са редни на този святsmiling smiley Обаче жестоката действителност е различна.
Тези от които купуват дограмата не произвеждат стъклата , а ги купуват от някой , който в най-добрия случай им издава сертификат. Да не говорим, че по веригата може да има още някой. Т.е. не виждам как ще се навият да ти доказват, че стъклото е такова, най-вероятно ако поставиш това условие още в началото биха отказали да работят с теб, защото си нямат идея какво точно представлява това стъкло. Ако пък се изрепчиш в края - ще е интересно.
Може да не съм прав, ама това е положението.
Re: ПВЦ дограма
12-10-2006 - 21:15:48
Ами какви да си вземем ако не ПВЦ? нали ПВЦ се счита за най-доброто.
Най-добрата ПВЦ дограма
16-11-2006 - 23:03:04
Здравейте!
Ето моя опит в областта на дограмата:
Безспорно, най-добрата ПВЦ дограма е САЛАМАНДЪР - но и почти най-скъпата от предлаганите у нас. Нейна много добра алтернатива е ПРОФИЛИНК - в началото имаха проблеми с профилите си, но инвестират доста в технологии и мога да кажа че вече са на ниво! Относно фирмата - мой фаворит е Алвик 1 - страхотни хора, при това цените им са добри - можеш да си сметнеш колко ще ти струва дограмата тук. И за да не е като реклама - другата много готина фирма е БоАл, но те още нямат сайт (офис на площад журналист). Ако имаш въпроси - пиши!



Владимир Василев
+395(0) 898 660 368
+395(0) 887 812 586
ICQ : 123523731
SKYPE : vladovasilev3
[www.vladovasilev.hit.bg]
Re: ПВЦ дограма
27-11-2006 - 15:13:51
Здравейте,

искам да предпазя всички, на които им предстои поставяне на PVC дограма.
Не се доверявайте на фирма СТРОЙИНВЕСТ !
Работят некачествено и са некоректни към клиентите си.
Хиляди пъти съжалявам, че избрах тях. Скъсах си нервите.
Re: ПВЦ дограма
17-01-2007 - 09:19:18
Някой има ли информация за ЛУКСПЛАСТ-София и АЛУТЕХНИКС ООД-Русе
за ПВЦ дограма,помогнете
Re: ПВЦ дограма
21-01-2007 - 14:23:27
Всяка фирма за производство на стъклопакети би трябвало да разполага с такива мобилни уреди, чрез които още при производството на стъклопакета абсолютно точно се установява мястото на термоизолационния слой на к-стъклото в стъклопакета- той трябва да е на позиция 2 от 4.

с този уред би могло да се проверява също и при монтирани стъклопакети наличието или липсата на к- стъкло, както и правилно ли е положението на к-стъклота в стъклопакета.


Re: ПВЦ дограма
21-01-2007 - 14:25:03
има мобилни уреди за замерване на наличие или липса на к- стъкло.

Re: к- стъкло
28-01-2007 - 02:20:24
... Доближете до повърхността на стъклопакета запалката:

а) ако има К-стъкло, то пламъкът от запалката ще е жълт, я отражението - със син нюанс
б) ако отражението не си промени цветта, значи стъклото е "бяло".

P.S. К-стъклата, или още известни като нискоемисионни стъкла, задържат топлината в постройката и предпазват от IR лъчи. Този ефект се получава, когато върху обикновено стъкло се нанесе покритие от метални оксиди (сребърни, титанови, цинкови).

Съществуват две групи нискоемисионно покритие - твърдо (К-стъкло) и меко (Е-стъкло). Топлосъбирателната способност на тези материали е няколко пъти по-голяма в сравнение с обикновеното стъкло (21 пъти за К-стъклата и 5 пъти при Е-стъклата). Така през най-студените зимни месеци К-стъклото е студено отвън, но топло отвътре. С него се избягва и неприятният конденз при разликата в температурите.

Стъклото не пропуска лъчи над 2500 nm. Лъчите от отоплителните уреди са над 10 000 nm. Стъклото не ги пропуска, но поглъща определена част и затова се налага въздухът от стъклопакета да се изтегли и да се напълни с газ - аргон, криптон или ксенон (за да не се счупи стъклото от напрежението). К-стъклото е с около 30 на сто по-скъпо от обикновеното. Но КАТО ИЗОЛАЦИЯ Е АЛТЕРНАТИВА НА ТРОЕН СТЪКЛОПАКЕТ.
Re: ПВЦ дограма
28-01-2007 - 03:40:05
... Иначе, ние сме с този профил: [www.danin.bg] (гледам, че сайта им е нов: има и примерни цени...)
Понеже в поръчката имаше и няколко овални форми на дограмата, със сигурност знам, че профила е наистина немски - чакахме "изпълнението" им от Германия (тука изработват само "прави" дограми) да бъде докарано с пореден транспорт за редовните доставки на профила . Накрая бях шашната, като получих паспорт за изпълнената поръчка. И подробна интрукция как да се грижим за дограмата: оттам разбрах, че 2 пъти на годима трябва да смазваме арматурата със спец. силиконово мазило, а гумите - да мия пак с някаква гадост, което им гарантира 15 години живот (запазва еластичността).
Доволна съм. Правят и отстъпки - 7% за цялостен проект и 3% - за метраж над 25кв.м. А и просто много интелегентни хора, поне техи тук от Пловдив, за София не знам.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2007-01-28 03:42 от rutalla.
Re: ПВЦ дограма
02-02-2007 - 15:34:18
Прочетох, че аргонът в К-стъклата много бързо "изветрявал", защото бил с много малки молекули - просто излитал. И какво ще стане тогава? Има ли смисъл от К-стъкла в този случай, не е ли по-добре да си взема троен стъклопакет?
В сайта на Сиконко прочетох пък, че дават гаранция за измятане на дървените дограми 10 години и гаранция на лаковото покритие 5 години. И - какво - след 5 години ще трябва пак да лакирам ли? Струва ми се, че по-добре е все пак PVC, защото е по-лесно за поддръжка и по-сигурно.
В крайна сметка съм объркана каква дограма да си поставя :crazy:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход