Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ПВЦ дограма

Публикувано от ани 
Tio
Re: ПВЦ дограма
17-05-2006 - 15:24:32
ima li nqkoi opit s PVC dograma VEKA?Pregledah vsicki saitove za PVC dograma i ot procetenoto ostanah s vpecatlenieto ce tazi e nai kacestvena ,6te mi e interesno da razbera povece ot hora koito vece polzvat takava.Blagodarq.
Re: ПВЦ дограма
22-05-2006 - 13:07:27
Здравейте,

След като изчетох всички съобщения тук, се обърках тотално.
До днес бях твърдо решен да си сложа ПВЦ дограма, обаче щом Грийнпийс казват, че ПВЦ-то е вредно (излъчва фталати, канцерогенно е, и пр.), значи сигурно е така.

----

Tyk -
[www.checnet.org]
- пише, че: "Най-лошата пластмаса, и от екологична, и от здравна гледна точка, е ПВЦ (поливинил-хлорида)". "Винил-хлоридът, химикалът използван за направа на ПВЦ, е известен канцероген (карциноген?)".

Съществуват алтернативни материали:
[www.checnet.org]
За прозорци:
-Устойчив дървен материал: бор (чам), лиственица, смърч, бук, регенериран дървен материал, и
- ABS пластмаса (acrylonitrile butadiene styrene).

[www.healthybuilding.net]
ПВЦ е един от най-разпространените и най-вредни материали, използвани в строителството.
При използване на ПВЦ се отделят опасни химикали на хлорна основа, които могат да причинят сериозни здравни проблеми като рак, увреждане на имунната система и хормонален дисбаланс.
Алуминиева дограма е за предпочитане. Стъклото (а не дограмата) има далеч по-голямо влияние за спестяването на енергия.
---

Така че може би препоръчания от някои вариант дърво с алуминий отвън е може би по-добър. Колко по-скъпо излиза? Препоръчайте фирма.
Re: ПВЦ дограма
23-05-2006 - 01:26:35
От години имам АІ дограма-бедна ти е фантазията какъв студ лъха от нея през зимата!Няма отопляне.
Що се отнася до ABS пластмаса (acrylonitrile butadiene styrene). -няма безвредна пластмаса,то е нещо като да има "дървено желязо".След като ми се наложи да изуча ВМС/високо молекулни съединения/,всичко вкъщи е от дърво,камък /мрамор/ и тази дограма от която патя.
Ани
Re: ПВЦ дограма
25-05-2006 - 12:25:08
И аз твърдо бих препоръчала дървена дограма със стъклопакет. Вкъщи съм с такава и нямам проблеми. Да не говорим, че е по-красиво и уютно. Как въобще може да се поддавате на "облъчването" за ПВЦ и тем подобни. Толкова са грозни, студени като емоционално излъчване, че все едно живееш в офис. За мен това е "насадена" модна тенденция от всеобщите усилия на предлагащите тази дограма. Явно освен, че е далеч по-лесна за изработка от дървената и печалбата е доста по-сериозна. При всички случаи качествената дървена дограма е по-скъпа, но освен чисто практичната страна на въпроса, ще припомня и нещо тривиално, но актуално: прозорците са "очите" на къщата. Кой може да устои пред едни красиви очи? Извън поезията, оставете тези пластмасови боклуци, които освен грозни хич не са и евтини!
Скоро четох, че тенденцията е "завръщане" към дървото. За съжаление, освен с лично мнение от личен опит, не мога да бъда полезна по-конкретно, в смисъл да посоча фирма, изработваща качествена дървена дограма. Не защото няма, а защото моята е доста отдавна и тогава я правиха хора, които вече са в чужбина. Но не се поддавайте на евтиното, защото, за да е качествена една дървена дограма е много важна обработката на дървото, как е изсъхнало, за да не "раздуе"и да се изметне след време и т.н. технологични тънкости. А това струва пари, но повярвайте ми, заслужава си! cool smiley
Tio
Re: ПВЦ дограма
29-05-2006 - 21:42:48
Da krasiva e darvenata dograma bez samnenie ,no kato mi dadoha ofertata za 40m2 prozorci 6tqh da pripadna zatova PVC 6te mi svar6i rabota .
Re: ПВЦ дограма
30-05-2006 - 18:13:17
Абе хора какво значи немска,турска и така на татък , като всички видове профили се лепят от българи с 90% турски машини. А относно камерите колко е профила като площ в сравнение със стъклопакета ВЛАГАЙТЕ В СТЪКЛОПАКЕТ ИЛИ НАЙ-ДОБРЕ В ТРИ-ПАКЕТ с Ка Стъкло и аргон.Ако искате ПРОФЕСИОНАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ ЕТО ви ЕДИН ЛИНК www.ecosiding.hit.bg ХОРАТА са МНОГО ДОБРИ,ВНИМАТЕЛНИ Обесняват всичко подробно и работят професионално , НА мен лично вече 4 или 5-та година ми правят различни Догарми за вилата,Офиса , за апартамента на съседите и др.Адски професионално работят и досега не са идвали на рекламация на мой обект.www.ecosiding.hit.bg Имайте в предвид че основната им дейност е ИЗОЛАЦИЯ.
Re: ПВЦ дограма
02-06-2006 - 14:33:58
аз лично ползвах услугите на една фирмa от dograma.start.bg - там има колкото искаш и за ПВЦ и за алуминиева и за дървена че и за метална дограма
Re: ПВЦ дограма
02-06-2006 - 22:20:58
Искате ТРОКАЛ ,искате качествена изработка .ВАШАТА фирма е РОЛПЛАСТ -02\8121000
Re: ПВЦ дограма
03-06-2006 - 16:19:14
някой може ли да ми каже нещо за дърв. дограма със стъклопакет на фирма ВИДИРА?
stilko
Re: ПВЦ дограма
05-06-2006 - 01:06:18
Валентин Арсенов Написал:
-------------------------------------------------------
> Искате ТРОКАЛ ,искате качествена изработка .ВАШАТА
> фирма е РОЛПЛАСТ -02\8121000


:}

Нали Ролпласт продаваше Рехау произведено в Полша за немски профил? Представям си тогава колко немски и качествен е Трокал!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход