Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Македонски керемиди и керемиди БРАМАК

Публикувано от SANI 
Ако някой знае дали е по добре македонски керемиди да сложиме на къщата или на БРАМАК. Македонските са глинени по австрийски лиценз а тези на Брамак немски бетонни! Ако някой може да ми даде съвет , ще сме му благодарни!
R. Velchev
Re: Македонски керемиди и керемиди БРАМАК
28-03-2006 - 09:34:39
Поради тежината на Брамак препоръката на производителя е да се комбинира с бетонен покрив.
naceff
Re: Македонски керемиди и керемиди БРАМАК
28-03-2006 - 12:26:23
Rado, ти си строил наскоро и вероятно си изпипвал и проучвал надеждно много детайли по строителството. Точно по тази тема с производителите от заводи ли си говорил или с търговците? Ще ти обясня защо питам ?

На предпоследното Стройко Брамак имаха щанд, на който бяха инсталирали едно просто приспособление, нещо като везна . В коша от едната страна имаше някакви стари керамични керемиди, а в коша от другата страна бетонни керемиди Брамак. И беше ясно, че керамиката тежи повече.
Аз се загледах, но понеже бройката керемиди от двете страни не беше еднаква, очевидно съм направил някаква физиономия и това ги провокира да ме заговорят .
Конспективно :
1 м2 Брамак тежал по-малко от 1 м2 класическа керемида.
Свръхтеглото на бетонните керемиди бил мит .

Не случайно питах горе, защото това на сТройко бяха търговци, пък тях нали знаеш, че са ги изгонили от храма, защото са били много хубави хора, отколе :-)))
R. Velchev
Re: Македонски керемиди и керемиди БРАМАК
28-03-2006 - 12:49:39
Моята информация е от 2004г, когато решавах какъв покрив да сложа, тогава избирах между Брамак, Стралджа или гръцки керемиди и сравнявах тежината им с оглед на дървената конструкция на къщата. Тогава директно с Брамак говорих и те между другото казаха, че препоръките са им да се комбинира с бетонен покрив. По моите сметки покрива щеще да тежи колкото къщата. Но миналата година вкарваха някакви инвестиции и освен да са олекотили бетона на керемидите. Знам освен това, че Брамак са трайни, но не позволяват много ходене по тях, че имат една връзка, която е много тънка и се чупи при натиск. Предимството им е, че предлагат цялата система за покрив с отдушници, вентилация и билни елементи с твърди връзки и може да се мине без подмазване с вар. На трите къщи в Костинброд Екозид сложиха Брамак и покрива им е поддал и е разпънал стените по горните фуги, където са се отворили процепи по около сантиметър. Ако е керемида аз бих препоръчал гръцки, които са доста по-леки от българските и доста по-здрави. Но никой не внася цялата система или поне аз не намерих такъв. Аз в крайна сметка предпочетох битумните на Тегола Канадезе.
naceff
Re: Македонски керемиди и керемиди БРАМАК
28-03-2006 - 13:47:55
И аз съм н амнение, че за къщите Екозид и сходни битумните керемиди са най-подходящи.

Виж, ако трябва да избирам между добра керамика и добър бетон, имам усещането, че ще срещна сериозно затруднение. Просто още не съм се задълбочавал по темата (не ми е дошло до главата :-)))).
Дано и някой друг колега сподели становище.
Re: Македонски керемиди и керемиди БРАМАК
28-03-2006 - 20:22:09
Здравейте Колеги и Питащ,
Да се вмъкна към дискусията. Не съм проучвал подробно, пък и скляням на битумните, но:
Когато обсъждахме въпроса с моя строител, той вадеше една листовка на гръцки керемиди, които изглеждаха симпатични (марка не знам). Бяха по-евтини от Брамак. Обаче каза, че не ми ги препоръчва, "защото гърците, нали при тях е топло, изобщо не им държели керемидите на нашата зима".
Според мен е въпрос на "глазура" и добро изпичане, което не знам дали си личи достатъчно на пръв "лаишки" поглед. Зимата ясно, ако е кофти повърхността - влиза вода, замръзва и ......чао sad smiley .
Не знам колко е вярно това за гръцките (и за кои), но да си кажа, да го имате "1 на ум" при решението си и респективно - някакви сертификати и гаранции по тази част.
Re: Македонски керемиди и керемиди БРАМАК
03-04-2006 - 19:39:25
Нашата фирма предлага немски керамични керемиди.

Някои клиенти ни разказаха, че предишните керемиди, които са си купили, са изтекли през водосточната им тръба за две години. Става въпрос за македонски, гръцки, че даже и български. Ясно, че не са тествани на цикли - при тях няма такива големи годишни амплитуди, каквито се случват у нас. Е, ако си намерите обаче здрави керемиди от онова време, почистете си ги и ги ползвайте.
В случай, че искате новичко, за керемидите ни немският завод дава 50 години гаранция, а и моделите са доста! Тел: 02/952 34 63
Re: Македонски керемиди и керемиди БРАМАК
04-04-2006 - 11:12:22
И как така текат през водосточната тръбаsmiling smiley
за мен всичко друго освен керамичния покрив- е заместител , работя винаги с бъргарски и вярвам, че за нашия климат са най добри
smiling smiley
Re: Македонски керемиди и керемиди БРАМАК
17-06-2012 - 15:18:12
Quote
май стор
за мен всичко друго освен керамичния покрив- е заместител , работя винаги с бъргарски и вярвам, че за нашия климат са най добри
smiling smiley
Донякъде си прав, колега, но зависи от марката предимно.
Имал съм възможност да работя с доста марки керемиди, но тези на Брамак са се доказали в моите очи като най-добрите. Срещал съм керемиди с доста по-ниско качество, чиято цена въобще не отговаря на качеството. Старите керамични керемиди също са с доста добро качество, но Брамак са с около 50% по-плътни, което драстично намалява вероятността от напукване, тъй като при ниска плътност във вътрешността на керемидата прониква влага и вода, която при ниски температури замръзва, разширява се и това води фактически до напукването.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход