Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Дървен сайдинг - как?

Публикувано от bulhomes 
Re: Дървен сайдинг - как?
06-08-2009 - 23:01:38
Ние ги внасяме от Турция.Все пак по-добре турско ,отколкото китайско
Много добро решение за фасади,особено в комбинация с каменна облицовка и на места между санирана фасада.Според мен.
Монтажа им не изисква майсторлък.
Re: Дървен сайдинг - как?
06-08-2009 - 23:48:06
avatar
Не мога да си обясня как някои хора могат да си помислят, че в една двумилиардна държава се произвеждат само некачествени стоки. В много технически и технологични отношения Китай е по-напред от цялата ни Европа. Съвсем друг е въпроса какво се доставя в нашата мила Родина. Мой колега си достави за билдинга си асансьор от Китай - 7 спирки. Излезе му с около 10% по-скъп от офертите на българските ...хм ... "производители". Само мога да ви кажа, че кабината на асансьора едва ли има европейска фирма, дето да я проектира и ипълни така, както е при него.

Цялото това писание има за цел да каже - навсякъде има качество и некачество. И навсякъде за качеството се плаща повече отколкото за некачеството. Само в БГ се гледа да се мине метър.

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: Дървен сайдинг - как?
06-08-2009 - 23:54:57
Все по-странни ми изглеждат препоръките за сайдинг! Къщата на колегата bulhomes е в полите на Троянския балкан,а там няма нищо повече от дървета! Какъв Китай,каква Турция, и защо да прави имитации,като оригинала му е на една ръка разстояние?Дървени талпи с дебелина 3 см.и ширина 20 см.вършат работа!Минават се с ъглошлайф с едра шкурка и изглеждат като дялани дъски,после една -две ръце топъл безир ,един лак и след сто години да му мисли пак!По фугите се слагат тънки летвички.
Този район е известен по света с майсторите бъчвари-изнасят бурета и бъчви за най-реномираните винарни. Дръж се за корена колега! *drunk*
LKK
Re: Дървен сайдинг - как?
07-08-2009 - 00:09:32
n.nikoloff Написал:
-------------------------------------------------------

> Цялото това писание има за цел да каже - навсякъде
> има качество и некачество. И навсякъде за
> качеството се плаща повече отколкото за
> некачеството. Само в БГ се гледа да се мине метър.
>
>
Не разбрах, тази цена за WPC 20-25 лева на квадрат, на какво качество съответства. Иначе визията му от снимката и от други интернет източници е добра, а и статиите за WPC са написани доста убедително и като се зачетеш едни преимущества.
За читав материал с визията на декинг цената направо е смешна, а на есенното Стройко гледах някакви пластмасови имитации на декинг, с недотам добра визия и едни отвратителни капачки затварящи профилите на цени около 200 лв. за м2.
За едно и също ли става въпрос или съм в грешка? *xxx*
Re: Дървен сайдинг - как?
07-08-2009 - 05:47:28
Единствения начин за добро и качествено “консервиране“ е попарване с креозот, и се залавяш с йога, в опит за дълголетие да надживееш саидинга *ok* *angel*
Re: Дървен сайдинг - как?
07-08-2009 - 08:16:40
фло Написал:
-------------------------------------------------------
> Все по-странни ми изглеждат препоръките за
> сайдинг! Къщата на колегата bulhomes е в полите
> на Троянския балкан,а там няма нищо повече от
> дървета! Какъв Китай,каква Турция, и защо да прави
> имитации,като оригинала му е на една ръка
> разстояние?Дървени талпи с дебелина 3 см.и ширина
> 20 см.вършат работа!Минават се с ъглошлайф с едра
> шкурка и изглеждат като дялани дъски,после една
> -две ръце топъл безир ,един лак и след сто години
> да му мисли пак!По фугите се слагат тънки
> летвички.
> Този район е известен по света с майсторите
> бъчвари-изнасят бурета и бъчви за най-реномираните
> винарни. Дръж се за корена колега!


Фло винаги ценя много съветите ти, но тук си в леко заблуждение. Повечето мебелопроизводители в Троян купуват дървения материал от Велинград - по-евтин бил. Бъчви и бурета правят 4-5 човека най-много (защото и продаваме от тях), докато в с.Врачеш, Ботевградско са основните бъчвопроизводители.

Това с тънките летвички по фугите предполагам имаш впредвид ако дъските се редят вертикални. Ако са хоризонтални и горната застъпва долната предполагам не трябват.

В предните постове говореше за формалин, а сега само за безир и лак - защо?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-07 08:19 от bulhomes.
Re: Дървен сайдинг - как?
07-08-2009 - 08:22:44
ispancheto Написал:
-------------------------------------------------------
> Единствения начин за добро и качествено
> “консервиране“ е попарване с креозот, и се
> залавяш с йога, в опит за дълголетие да надживееш
> саидинга


"Каменовъгленият креозот се използва за консервация на дърво (траверси, електрически стълбове и др.), при обогатяване на руда и др.

В промишлените предприятия дървесината обикновено се импрегнира в съд под налягане, пълен с горещ креозот, в продължение на няколко часа (обикновено около 3 часа). След изваждане на дървения материал от креозота, излишъците от него се отстраняват посредством вакуум, след което дървесината се оставя да изсъхне на открито.

Съгласно последните научни изследвания, креозотът се счита за потенциален канцероген, въпреки, че точни доказателства все още няма. Във връзка с това изследване, през 2003 година в страните членки на ЕС е забранено нелицензираното използване на креозот."

Това май отпада
Re: Дървен сайдинг - как?
07-08-2009 - 09:24:41
bulhomes , не пренебрегвай мнението на Фло. Идеята му е , че нещо ,което можеш да намериш в БГ , защо трябва да го внасяш от Китай. Поне така го разбирам аз. Ето , знаеш откъде идва дървения материал по вашия край , разходи се един ден до там , може да минеш и през Родопите /хем ще видиш как е туризма по другите краища , хем може да се договориш за материала/. smiling smiley
Не съм съгласен за безира. В момента има много хубави лакове на водна основа . Ползвал съм такива и съм доволен.
Re: Дървен сайдинг - как?
07-08-2009 - 09:51:47
Никога не пренебрегвам мненията на Фло. До месец все още имам работа в Асеновград, така че съм в Родопите. Доколкото разбрах нещата от Китай или Турция въобще не се произвеждат у нас. На мнение съм, че трябва да се дава път и на новите технологии за да можем да се развиваме.
Re: Дървен сайдинг - как?
07-08-2009 - 10:06:17
avatar
Не е ли по-добре да се уточните за какъв дървен сайдинг (или както му е името - ламперия) става въпрос - иглолистен или широколистен. Понеже вероятно става въпрос за иглолистен - да, по Велинградско-Ракитовския край е хубава дървесината. И по троянския край я няма. Там има широколистна. И ако поне малко си цените парите, времето и нервите забравете думичките "безир", "отработено масло", "креозот" (колегата дето го спомена не каза каква силна и задушлива миризма излъчва години наред) и всякакви други дивотии. Има си технологии, при това крайно достъпни и несложни. Просто се интересувайте и ги прилагайте.

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход