Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Монтаж гипсокартон таван

Публикувано от Ivo_HK 
Re: Монтаж гипсокартон таван
10-02-2009 - 22:00:22
аз немога да ти помогна
а защо не си измажеш и таваните
*beer*
вчера си говорихме с проектанта за последната плоча под покрива - да ли да е плоча / бетон / или дървена конструкция от греди и отдолу кнауф
аз все още немога да реша :g:
желая ти успех

clap:
Re: Монтаж гипсокартон таван
11-02-2009 - 00:40:55
ЛКК,
*Не съм обработвал дървото с нищо, тук никой не го прави, а и е вредно за здравето(пра дедо след като не е слагал химикали, защо аз трябва да го правя)!
*За да няма влага се прави ХИ. Аз сложих наелон, вата и гипскарт.
*Бичменцата ги хванах с болтове за бетон, мисля че стана здраво.
*Така е с тенекиените профили може и да е по-тънко, но чичкото в магазина каза "за мазето само дърво" и аз го слушам, защото за един бизнес доброто име е всичко та хората си го пазят и нямам основание да не им вярвам.

Моето уважение, но тези от Кнауф изглежда се опитват да впечатлят редовите хора с цяли фермани техническа информация, която нито имам време да чета нито желание. И не аз Клиента трябва да се напъвам за каквото и да било, това е работа на търговеца (Кнауф). Ако някой търговец/ фирма иска да ме впечатли и спечели то е с коректност. Тук аз отивам в магазина при специалиста, казвам му какво искам да правя или какъв ми е проблема и той с думи прости и молив в ръка ми казва какво и как да направя а ако искаш ще ти направят и демонстрация на място. Абе какво да говорим. Тези дни ще ида за някое показно да видя новостите, че тези от Кнауф ме усъмниха нещо да не би прогреса да ме е подминал. winking smiley

И още веднъж, не влагам нищо лично, но време е ние клиентите да станем по-взискателни към производители и търговци, те също имат нужда от това.

Поздрав,
*drink1*
Re: Монтаж гипсокартон таван
11-02-2009 - 07:59:02
ghost13 : ако сложиш бетон - забрави някога да вдигнеш още 1 етаж smiling smiley
Geto : ама се дрънкате за глупости ...и аз като търговец бих дал най-пълна информация за предлагания от мен продукт. както виждаш таз документация не е само за нормален таван - ако трябва да ти слезе тавана с 50 см. с тел ли ще го вържеш ? spinning smiley sticking its tongue out
Abu
Re: Монтаж гипсокартон таван
11-02-2009 - 15:53:48
Бях питал преди време, ама не помня някой да отговори - как стои въпросът с узаконяването на жилищно помещение с видим гредоред? Гипсокартонът достатъчно ли е за пред Пожарната? Въобще, какви са изискванията официално... То ясно как от "таван" става обитаемо.
Re: Монтаж гипсокартон таван
12-02-2009 - 08:16:49
Geto, Кнауф са дали детайли за различни случаи, при различни натоварвания на окачения таван. Има го и твоя вариант с дървени летви на страница 10. В два варианта - с директни окачвачи, които улесняват нивелирането на скарата и без тях.
Re: Монтаж гипсокартон таван
12-02-2009 - 08:56:37
Техническата информация на Кнауф е точно затова - виж там има детайли в случай , че гипсокартонът се явява защита на конструкцията при пожар.
Re: Монтаж гипсокартон таван
12-02-2009 - 11:23:32
Гатев, gHOST-A пита за плочата, не за покрива. Или аз нещо не мога да вдяна... Какво имаш предвид, като казваш, че ако сложи бетон(затова предполагам че имаш предвид покрив, а не плоча) няма как да вдигне още един етаж... Или нещо по конструктивните натоварвания визираш??

Духчо, аз излях плоча. Реших, че макар и по-скъпо, веднъж го правя. Иначе може да се мине с гредоред и картон, наистина. Но така ми беше проектирано, а и понеже махнах две колони сред хола на първия етаж инженера даде решение с окачвачи вързани за бетонен пояс на втория и всъшнот таванът на втория, койт е под на третия се явяваше елемент със съществена значимост за конструкцията - горният край на този пояс беше здраво оплетен иманни в тази арматура. Ако бях решил да сложя греди задължително трябваше ново конструктивно решение за носимосттта, а парите за това щяха да ми изядат икономията от бетона и желязото...
Abu
Re: Монтаж гипсокартон таван
12-02-2009 - 14:51:10
4овек,
Не го разбрах като защита на конструкцията от пожар. По-скоро има изискване към тавана над гипсокартона да е не по-малко пожароустойчив от окачения таван. Не видях къде Кнауф показват облицованене на покривна дървена конструкция като пожарозащита. Затова питам какви са изискванията на Пожарната...

ПП Може съвсем да съм се объркал. Какво става, ако дървенията отгоре се запали и преди 30-та минута рухне, барабар с керемидите, върху монтирания на пожароустойчивите стени пожароустойчив Кнауф? Ти имаш ли такива узаконени помещения - директно под дървения покрив? Ако да, как са облечени?
Re: Монтаж гипсокартон таван
12-02-2009 - 15:39:55
Да имам, по принцип пожарозащитата на покриви доколкото на мен ми е известно се състои в защитата от пожар вътре в сградата, а не от пожар отвън. Или поне досега не съм срещал случай някой пожарникар да е мрънкал, че може покрива с битумни керемиди да се запали отвън и трябва да се защитава конструкцията и от тази страна.
Аз правя двойна обшивка от гипсокартон с вата между двата слоя - на пожарникарите много им харесва (поне на тези дето съм срещал), още повече, че и кабелите в този случай нямат директен контакт с дървената конструкция.
Я виж на 7 страница отдолу пише за някаква становище на Пожарната. Там ще пише повече неща.
Идеята на това да издържи известно време конструкцията е хората да се евакуират и пожарникарите да знаят дали да влизат да гасят или не, защото рискуват да бъдат затрупани. А не , че за това време е сигурно, че ще изгасят пожара.
Re: Монтаж гипсокартон таван
13-02-2009 - 15:21:42
StefanB : аз не съм разбрал въпроса правилно ...нещо съм се отнесъл
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход