Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Започвам да строя....пак

Публикувано от markk 
Re: Започвам да строя....пак
05-11-2009 - 19:04:43
Вижте данните на TYVEK на Duppont за паропропускливост ! Впечатляващи са ! И цената му е смешна за инфо само ! 100 % полиетилен висока плътност е със доста интересна структура погледнато под микроскоп . Ако не ме лъже паметта - 2литра/ м2 за 24 часа пропуска !?

------------------------------------------------------------------------------------
Подпис : " Мъжете правят пари , но парите не правят мъже ! "



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-11-05 19:06 от MB2316.
Re: Започвам да строя....пак
05-11-2009 - 19:19:57
Абу и Колегите,
По същество ми се струва, че няма спор. Аз малко "разбуних" духовете преди да погледна сметките - извинения.
Не съм гледал напоследък, но по-преди мисля имаше фолия за вътре и вън на съпоставими цени - ок. 2лв. Засега приемам довода, че канадците го залагат единствено по ценови съображения, но имам "едно на ум", а и май не стана ясно за СИП панелите ли беше твърдението на Гургата.

Аз по принцип не съм фен на найлона (паробариерата) и винаги надавам ухо, ако може да се пропусне. Днешното ми мнение е, че ако няма вата и "екзотики" във външния финиш, почти винаги може да се откажем от найлона вътре. За немонолитното строителство пиша.
Абу казва, че не е сложно да се сметне - на мен ми изглежда сложно, въпреки че положих доста усилия и нещичко успявам, не съм сигурен доколко.
Понеже съм привърженик на "сглобяеми/дървени" конструкции, силно ме вълнува възможността те да се направят реално "дишащи" - Sd=5-10м. Преди колегата asdf много спомогна, но нещо не се мярка напоследък.
Ограничението идва от необходимостта да се пази ТИ от влага, често решението е паробариера, което пък мен лично ме дразни и обезсмисля доста избора на леки конструкции с природни материали.

П.П. Абу, ако имаш под ръка читав софтуер, бих се радвал да сравним резултати от сметките.

Хей, пичове, съвсем се отнесохме от темата на Маркк.
Re: Започвам да строя....пак
05-11-2009 - 23:14:01
"Перм" е мерната единица на това,дето го търсите...паропропускливост.И мисля да ви дам храна за размисъл...щото много смело нагазихте в темата с пароизолациите...

[www.energysavers.gov]
Abu
Re: Започвам да строя....пак
06-11-2009 - 03:50:22
Ти кажи къде сме подвели Гюргата, че човекът иска да си затваря стената.
То, ако гледам храната за размисъл, просто нищо не трябва да пипам. Ама както казах, предпочитам малко грешно и работата да продължава. Едно отваряне на прозореца и всички сметки по топлоизолации, пароизолации и т.н. отиват в коша. И представяш ли си как тръгвам по магазините да търся фолио с нам-кво-си мю и боя нам-ква-си акрилна... Достатъчно честен съм, за да призная, че строителството е компромис. Идеалните варианти са за изпитите по Топлотехника в МЕИ-то. Апропо, точно техните сборници с готови решения на задачи ползвам, ама само за ориентир. На практика няма откъде да се вземат точни данни (статистическите са прекалено обобщени). Затова и не си правя труда да смятам - ще излъжа още при въвеждането на данните, дори и правилно да изчислявам после. А и нямам софтуер, та е мъка...
Аз предложих найлон отвътре и фолио отвън - ако не помагат много, то поне не пречат и не са скъпи. Кажи как е според теб, съгласявам се и да приключваме със спама в чуждата тема.
Re: Започвам да строя....пак
06-11-2009 - 12:26:21
Не знаем дали е грешно...просто пароизолацията ще изглежда по един начин ако къщата е на морския бряг и по друг ако е някъде из Видинския край...
Re: Започвам да строя....пак
06-11-2009 - 22:00:29
avatar
Аха....

Чест и почитание
Re: Започвам да строя....пак
06-11-2009 - 22:02:39
Салвадор,
Моите уважения за всичко чуто от теб до досега. Тук, обаче малко прекали или не си "на место". Визирам по-предишния пост. Видин/Варна сигурно ще е трудно да ги различим, колкото и да оптимизираме конструкцията с наличните материали и знания в БГ.

Първо - има и друго виждане за паробариера/преграда и то основно в америко/канадските източници. Посоченото е доста опростено.
Перм действително е мярката там, но би бил много полезен (на мен и вероятно само), ако подскажеш как да обърнем пермовете в някакви познати на Европа единици (Мю, Sd, g/m2*h). Отчети, че зад океана имат и два метода за изследване (суха/мокра чаша), които дават различни числови резултати за една и съща преграда.
Лично считам, че техните мерки и норми са по-практични, но неразбираеми за нас. Дори "градусите" им се базират на човек с температура. smiling smiley
Да, задокеанската литература, нормативи и практика са доста обхватни по въпроса - обаче, тук (като спам) и в съседна тема (по същество) се опитваме да видим приложимостта им в БГ.

Абу,
Ако ти се занимава, мога да ти пратя нещо за "любителски" сметки. Теорията е доста сложна (поне за мен), но в краен вид е прост калкулатор, стига да имаш изходните данни.
Според мен, както вероятно и в другите области на строителното проектиране и тук (за парите говоря), нормите са прекалено завишени (с достатъчен запас), та ако излязат сметките - всичко да е наред, но по-скъпо.


Re: Започвам да строя....пак
07-11-2009 - 09:54:56
Google Books не позволява директно копиране,за съжаление...само като линк..

[books.google.com]

На 26 страница,пътвия абзац има формула за конвертиране на пермове.
Re: Започвам да строя....пак
07-11-2009 - 12:39:20
avatar
абу,
обърках се бе човек,колкото повече питам толкова повече!!!!!!!!!!!!!!
времето се стопля почвам да строя, мисля за 30дни да съм готов с циментовата мазилка(две ръце бит. грунд и мрежа и цим шпакловка.
мога ли после направо върху нея да боядисвам????????????



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-11-07 12:43 от gurgata.
Re: Започвам да строя....пак
07-11-2009 - 12:52:30
Благодаря, Салвадор. clap:
Ще вниквам - губи ми се връзката с нашите методики, които тръгват от Мю (по DIN).
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход