Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

vatre6na ili van6na izolaciq

Публикувано от anito 
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 18:05:48
Quote

Много се колебаех за двойна изолация

Забравил си да споменеш най-удачния вариант - двоен зид с изолация по средата.
С най-много предимства спрямо всички други, съчетава добрите им страни и избягва недостатъците им.
Фло вече го писа в 1 друга тема, прав е.
Използвай това че ти предстои строеж и го кажи на архитекта, щото трябва да си залегне в проекта ти.
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 18:07:51
Айде и аз да наклоня везната в посока ТИ от вътрешна страна. НИКЪДЕ, абсолютно никъде в строителството на монолитни сгради не съм видял да поставят изолацията от външна страна. Нека забравиме за момент закона на Фло за движението на въздуха от топло към студено, може би причината се крие в начина на строене, така или иначе стените и таваните са двойни от вътре за да се прекарат всички видове комуникации, защо да не се използва това разстояние и за изолация. Другата причина е подръжката на фасадата, според мене една солидна външна фасада(лицева тухла, гранитна облицовка и пр.) е далече по-сигурна и се нуждае от малко подръжка, от колкото една фасада на която основата е вата или стиропор. Според мене нежеланието на БГ инвеститора да направи вътрешна еасада се обосновава най-вече от чистата жилищна площ, затова и вкопава кабели и тръби в тухлата, а не прави двойна стена!!!
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 18:26:58
Don Balon Написал:
-------------------------------------------------------
НИКЪДЕ, абсолютно никъде в
> строителството на монолитни сгради не съм видял да
> поставят изолацията от външна страна.

Предполагам,че впечатленията ти са от Великобритания и главно от Канада!Не ми е известно Канада да се слави с много меки зими или бъркам?


Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 18:51:50
Petar Написал:
-------------------------------------------------------
> Цитат:Много се колебаех за двойна изолация
>
> Забравил си да споменеш най-удачния вариант -
> двоен зид с изолация по средата.
> С най-много предимства спрямо всички други,
> съчетава добрите им страни и избягва недостатъците
> им.
> Фло вече го писа в 1 друга тема, прав е.
> Използвай това че ти предстои строеж и го кажи на
> архитекта, щото трябва да си залегне в проекта
> ти.

>

Много точно казано. Ако в проекта не е предвидено двоен зид или вътрешна изолация, никой няма да предпочете да загуби жилищна площ за да я направи после. Ще донесе от 9 кладенеца вода за да докаже предимствата на външната ТИ. Ще предпочете да отоплява 150м3 бетон и 10-20 хиляди тухли, но ще има повече жилищна площ!!!
Фло, зимата в Канада(Торонто) наподобява тази в София или Русе да речеме, също както и лятото, все пак сме на почти еднаква географска ширина.
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 20:05:39
В поста го пропуснах но не и в разсъжденията относно къщата.Ако ще говорим за най добрата изолация - да съгласен.Но отхвърлих този вариант заради много високата цена.
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 21:22:15
Не си прав, точно обратното е, помисли си колко ще спестиш от труд на майстори за скеле и поставяне на ТИ.
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
10-11-2008 - 16:29:37
"Петела съди за орела не по това как лети, а по това как ходи"!
Аз ходя и гледам, пък и знам, че в Германия само мастодонтите в топлоизолациите Caparol и Sto за 2007 година са направили общо 100 милиона квадратни метра външни топлоизолации!!! което е официална фирмена информация. Въобще не включвам другите фирми от т.нар. бели страни BauMit, Weber и т.н. С една малка разлика просто техните фасади са вентилируеми фасади, като вместо проста керамика, като някои тук т.нар. луксозни сгради се поставя естествен камък подготвен по специална технология. Само се разходете из центъра на Франкфурт.
После, всяка "бяла" страна има норми за енергийна ефективност с които всички трябва да се съобразяват в новото строителство. Като говорим за Англия, там пък изискванията за коефициента на топлопреминаване е U = 0.20 W/m2K!!! Да не мислите, че го постигат с вътрешна изолация?!?!?!
Съвсем наскоро излезе доклад на независима агенция по поръчка на Европейския парламент за състоянието на националните нормативи за енергийна ефективност. Там анализа и препоръките са много интересни, може би и затова сега се подготвя нов /и пореден/ закон у нас.
И накрая, точно в тези "бели" страни вътрешната изолация се прави само на обекти с особенна архиологическа стойност и паметници на културата и то по определена технология, за която тук никой не говори.
Тук всичко е побългарено до неознаваемост и затова не може да бъде сравнено с онова в т.нар. "бели" страни.
Abu
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
10-11-2008 - 18:34:04
Добър опит, asdf, ама не се признава! И аз се опитах да напиша същото - че големите фирми си имат елементи и за вътрешна, и за външна топлоизолация. Ама това не се брояло, трябва лично да си го видял. ...което пък е трудно за доказване, за разлика от достъпната за всеки официална информация на сайта на производителя. Ако някой има чак такъв зор да се осведоми, начини много. Ама темата тук не е за научаване, а за убеждаване в нещо. Разбираш ли сега защо каквото и да напишеш в полза на външната топлоизолация, няма да се приеме?
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
10-11-2008 - 19:01:32
Ба, дреме ми...
На мен това ми е бизнеса и Абу, повярвай тук само си уплътнявам времето, т.е. поддържам форма да споря с непросфетени. Който иска да се възползва. Работя с най-големите и най-добрите в определени сфери и мога да споделям огромното ноу-хау, което имам. *write* *write*
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
10-11-2008 - 19:42:42
От натрупания опит в годините в които се занимавах с изолации подкрепям asdf. Дори да оставите жилищното строителство, помислете за всички бизнес сгради с висок клас вентилирани фасади и външна ТИ. Обиколил съм около 25-30 сгради в Австрия и Германия сертифицирани като пасивни къщи и като се замисля, навсякъде изолацията беше външна. Опита ми е в рамките на Европа, не знам как е хавата в Щатите и Канада, но американското масово дървено-картонено строителство не би могло да е някакъв еталон.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход