Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

vatre6na ili van6na izolaciq

Публикувано от anito 
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 10:10:35
Айдееееее, пак старата песен на нов глас.... smoking smiley
като кокошката и яйцето smiling smiley

Я се стегнете корифеите тука и се разберете най-накрая по същество :!:
И по-бързичко че след по-малко година ще слагам ТИ и трябва да си имам твърдо мнение дотогава - къде, как, колко, защо и т.н.

Фло, ми тогава цяла Хамерика дето изполва сайдинг с вата под него, толкоз ли са прости и не могат да си направят сметката? smiling smiley
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 10:40:30
Petar !Не питам корифеите-те са ясни! Пак питам следното:

Аз бих поставил въпроса по следния начин, специално към съфорумците ,които са пътували по света и са наблюдавали строителните технологии.Къде в белите страни са виждали монтаж на външна топлоизолация ПРИ МАСИВНОТО СТРОИТЕЛСТВО!

Значи да споделим лични впечатления, а не съмнителна теория. smiling smiley Поздрави!
ven
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 11:47:27
Quote

Patuvala sam iz zely svyt. Ne sam vigdala vanshna izolaziy na fasadi nikade osven v Balgaria
Quote

Къде в белите страни са виждали монтаж на външна топлоизолация

Aз съм виждал в Белгия и то това лято. Сложиха ЕПС и отгоре направиха част окачена фасада, част мазилка.

Сградата беше в центъра на Брюксел, предназначение според мен жилищна или административна и изглеждаше масивна с петте си етажа.

За други бели страни нямам информация smiling smiley





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-11-09 11:48 от ven.
ven
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 12:05:59
Аз сложих 10 см ЕПС отвън (на къща) + тавана (т.е над плочата на втория етаж), подпокривното не се използва.

Засега разликата спрямо миналата зима е осезателна, но все пак ще ми е интересно как ще се държи при минусови температури в идните месеци.
Така че ще мога да дам пълно мнение за ползите напролет.

В момента разликите спрямо миналата година(когато бях без изолация) са:

- когато пусна отопление, се затопля доста бързо.
- при изключено отопление температурата пада до 20 градуса сравнително бързо(няколко часа). При работещо отопление е 22-23-24.
- когато стигне 20 градуса падането надолу е доста бавно. Т.е от 20 до 19 градуса може да отнеме цял ден при външна температура 10-ина градуса.
- за момента пускам отоплението само вечер (разбирай паля парното smiling smiley). Миналата година по това време парното работеше денонощно за да поддържа 20-22 градуса.




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-11-09 12:07 от ven.
Abu
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 12:09:20
Абе Фло, пак ли включи латерната? Току що се връщам от Гугъл, но няма да си правя труда да давам линкове - прекалено много е информацията на тема solid wall external insulation. Няма известен производител, при който да липсва този елемент - всеки сам да си прави сметката щом се произвежда навсякъде, дали се употребява...
И няма смисъл да ти разказвам къде какво съм виждал, щото като не вярваш - не вярваш.
Тука някой се изказа за богатите западняци, дето можели да си позволят, но не искали външна топлоизолация... Да кажат колегите от Англия вярно ли е, но моята информация е за цени от 60-70 паунда/м2 за десетсантиметрова вата с шпакловка и боя. Малко пари ли са това дори за един англичанин! Как тогава няма да предпочете далеч по-евтината (щото е 2 пъти по-тънка и не навсякъде) вътрешна изолация? После, това саниране, на което сме свидетели у нас, в чуждите държави не е толкова просто - за да облечеш фасадата на стара сграда ти трябва разрешение, затова спестяват бюрокрация и предпочитат вътрешна изолация. И други причини има, за да я карат на вътрешна, но от това да се прави извод, че е по-добра от външната е грешно.




Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 12:26:33
Abu !По -интересно щеше да бъде да кажеш ,като колегата по-горе видях това тук,това там отколкото да твърдиш ,че се връщаш от Гугъл.Освен това твоето мнение не е освободено от известна професионална зависимост т.е. гледаш си материалния интерес.Няма латерна драги,събираме впечатления от пътувалите и видяли хора.Не споря! smiling smiley
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 13:30:14
%%%



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-03-30 18:33 от pepa bunardjieva.
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 14:22:41
Без да правя генерални изводи ,дотук имаме две мнения за монтаж на външна топлоизолация в странство-едно масово край Кавала,Гърция-безпорно доста гореща точка през лятото,респективно външната ТИ пази от горещините и едно наблюдение на сграда в Брюксел,която ,като нищо е възможно да е и български правителствен център по презумпция ,че други не са забелязани!
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 17:16:33
Доста мнения и то разнопосочни и в повечето случаи повече опит за заяждане.

Предстои ми строителство на къща.Проучвах проблема с изолацията.Неможе да се даде еднозначен отговор.Зависи от много фактори но накратко.

1.Вид на стената.Бетон или тухла.Знаете че тухлата е керемачен елемент и има способноста да акумулира топлина и впоследствие да я отдава.Така че при тухлен зид изолацията отвън за да позволим на тухлата да си свърши работата.При бетон или панел изолацията отвътре за да непозволим да се затопля въобще панела , защото той няма способностите на тухлата.

2.Начин на ползване.Ако ще греете помещенията цял сезон - изолацията отвън.Причините са ясни и са изложени горе.Ако обаче е вила или рядко отопляемо помещение - отвътре.За до можете да го стоплите бързо и да задържите топлината докато сте там.

Много се колебаех за двойна изолация.И вън и вътре но ме отказа теорията за тухлата.По добре 10 см. отвън отколкото по 5 от двете страни.
Re: vatre6na ili van6na izolaciq
09-11-2008 - 18:00:13
Колега съфорумец bibise!Ще вкараш дискусията в глуха линия с твоите разсъждения!По добре да изчакаме впечатленията на още наши сънародници от развитите страни.Повярвай,че има какво да се научи от тези хора! smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход