Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Къде да закупя изгодно водопроводни части в София?

Публикувано от ivo107 
Къде да закупя изгодно водопроводни части в София?
20-10-2008 - 10:52:14
Здравейте,

Бихте ли ми казали от къде мога да закупя водопроводни части на нормални цени (скоби,тръби,водомери,нипели,холендри и т.н.) в София?

Благодаря предварително!

smoking smiley
Re: Къде да закупя изгодно водопроводни части в София?
20-10-2008 - 11:43:35
Нопрмалните цени е нещо много относително... Зависи какво ти трябва - полипропилен или метал, ако е полипропилен дали качествено или не ти пука особено.
Иначе - най-добре при преките вносители. Сега върви Стройкото - там фирми бол.
Аз лично всичко за къщата купувах от един магазин в Дианабат, забравих как се казваха, но е голям вносител и търговец на всичко, свързано с ОВ и ВИК, до хотела на Дианабат, на булеварда е. Ползвах и отстъпка от 5-10 процента, зависи на какво, след като отидохме в майстора и казах, че всичко ще куп оттам. Но това, ако наистина купуваш по-голямо количество, иначе ако е водомер и примерно 10-тина метра тръби, едва ли ще имаш отстъпра..
Иначе за мен най-добрите цени за неща на дербно са в Практикер, но търябва да знаеш какво търсиш и да внимаваш какво купуваш, защото се срещат и страшни боклуци там.
Re: Къде да закупя изгодно водопроводни части в София?
20-10-2008 - 11:47:46
Въпросният магазин за който Стефан говори е на фирмата Юроком(или нещо подобно беше), цените са им нормални и имат добро предлагане. И аз съм пазарувал от там!
Re: Къде да закупя изгодно водопроводни части в София?
20-10-2008 - 12:08:13
Здравейте,

Става въпрос за полипропилен. Иначе материалите ми триабват за свързване от ГЛАВНИЯ ВОДОПРОВОД на улицата към шахтата на водомера и от там към външната чешма и към къщата.

Между другото полипропилена ли е най доброто за това? Ясно е че метални тръби няма да сложа, но имало НЯКАКВИ ЧЕРНИ ТРЪБИ?

Да знаете нещо за тези тръби? По-добри ли са от сивия полипропилен?

Мерси за магазина в Дианабад! Богат ли е асортимента там, че ми трябва и скоба ф80 :-)

Поздрави,

smoking smiley
Re: Къде да закупя изгодно водопроводни части в София?
20-10-2008 - 15:34:30
Иво, не знам какво ще правиш, но връзката от главния водопровод до твоята шахта преди две години беше грижа на Софийска вода. При мен дойдоха, след като бях си подал молба и платил такса за включване, пуснаха си къртицата, сложиха си тръбата със скобата, монтираха водомера, който те донесоха записаха номера на пломбата. Оттам нататък бях аз.
Единствено после се разправях, защото по проект трябваше да сложат водомер на 1 цол с стъба (черна) ф 32. Те пуснаха тръбата както си е по одобрения от тях проект, но водомера ми беше с по-малко сечение - 3/4 или 1/2 , не помня и действаше като бленда на тръбите ми които си продължаваха по проект на 1 цол в котелното, после на 3/4 по щранговете и 1/2 по баните. Разправях се 1/2 година и накрая благоволиха да го сменят, но ме накараха аз да си купя водомер, че нямали....
Re: Къде да закупя изгодно водопроводни части в София?
20-10-2008 - 15:36:02
А в Юроком работят с чешки и немски полипропилен, качествен е. И цените са добри за качеството. Там ментета няма. Но на моменти са страшно нелюбезни. Иначе асортимент има добър.
Re: Къде да закупя изгодно водопроводни части в София?
20-10-2008 - 16:27:49
Здравей StefanB,

При мен самостоятелното изграждане идва от факта че обекта не е в обсега на 'Софийска Вода' :-)

Много мерси за Юроком. Между другото защо по проект ти е 1 цол от главния водопровод.При мен водопровода е ф80 и тръбите ще са ми 3/4?


Дали пък да не са 1 цол ама като главния водопровод е ф80?

Поздрави,

smoking smiley
Re: Къде да закупя изгодно водопроводни части в София?
20-10-2008 - 16:46:53
При мен по улицата е ф200. Нямам идея защо - просто така беше проектиран, така го изпълнихме. Повода да вляза в полемика с тях бе, че ми се стори супер малоумно да ми се направи сградното отклонение по проект с тръба 1 цол - ф32, да съм изпълнил тръби 1 цол от водомера до котелното - там бойлер и т.н. , съответно да съм се набутал за цената им, щото са по-скъпи и накрая да ми пльоснат един водомер на 3/4 по средата (уж временно докато се строяло, ама после отказаха да го сменят, като ги викнах да узаконяват за постоянна връзка с мотива - ами на всички къщи това им стига....)
Нямам против, ама като им стига защо не го обелязахте при съгласуването като си слагахте печатите и събирахте парите преди да почна да го изпълнявам...
Исках среща с някъв шеф там и му го заврях по носа, оня сумтя пуфтя и след 2 дни ми казаха че по изключение ще ми разрешат по-голям водомер, ама само ако съм си го купел... Че нямали да ми сложат такъв.
Е, затова. Набутах се 100 лева и не им дадох да приберат стария, това стана.
Абе едно да е....
Re: Къде да закупя изгодно водопроводни части в София?
21-10-2008 - 08:58:32
От главния водопровод на улицата до шахтата - полиетилен. Това са черните тръби за които ти говорят.
Re: Къде да закупя изгодно водопроводни части в София?
21-10-2008 - 12:17:24
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> От главния водопровод на улицата до шахтата -
> полиетилен. Това са черните тръби за които ти
> говорят.
>


Здравей 4ovek,

Предполагам полиетиленовите тръби (черните) са по-евтини от полипропиленовите (сивите) тръби?

Дали полиетиленовите тръби (черните) са подходящи и до външната чешма или е по добре след шахтата с водомера тръбите да са полипропилен (сивите)?

Благодаря!

Поздрави,



smoking smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-10-21 12:18 от ivo107.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход