Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

плосък покрив , без керемиди?

Публикувано от sacho 
Re: плосък покрив , без керемиди?
24-01-2009 - 14:27:37
Додо има доста фирми които предлагат пласмасовите скари ... не е нужно да стъпиш на тях за да разбереш , достатъчно е да ги подържиш в ръка, отделно те са боядисани в цветове , което означава еднороден цвят , няма го фладера и шарката и дефектите на дървото , което кара тика да е предпочитан и трудно заменим, е цената е около 250 лв на м2 в монтирано състояние...

аз също съм в дилема за тика , и по скоро цената му ... имам доста квадрати за изпълнение , а цената му вече не ми е по силите , но не бих си сложил пластмаса дори и около басейна... по добре ще си сложа друго истинско дърво "удавено" в масла и лакове пък колкото изкара .. от колкото пластмаса на която цената е около 60лв/м2 немонтирна , а тя се монтира като тика и от там цената за монтажа е същата дали ще сложиш евтино или скъпо ..както е и при паркета!

въпреки всичко едни 50 квадрата ще облечем фасадата тука таме ей така за акцент , като разбира се местата са съобразени още при проектирането на къщата!
Abu
Re: плосък покрив , без керемиди?
24-01-2009 - 17:59:16
Нещо може и да бъркам, ама миналото лято купувах махагон на дъски и беше 1800 лв. На 2,5 см дебелина това прави към 45 лв./м2. Не знам какъв е тоя монтаж, че да излезе над 200 лв., ама аз поне не бих оставил другиму удоволствието да се нареди.
LKK
Re: плосък покрив , без керемиди?
24-01-2009 - 18:09:23
Също миналата година купих само 1 м2 с дебелина 2.5 см за 60 лв. Закрепих ги върху метален профил с винтче от вътрешната страна и стана супер. Не виждам кво му е сложното и къде е тайнството.
Abu
Re: плосък покрив , без керемиди?
24-01-2009 - 18:29:54
Също миналата година купих само 1 м2 с дебелина 2.5 см за 60 лв. Закрепих ги върху метален профил с винтче от вътрешната страна и стана супер. Не виждам кво му е сложното и къде е тайнството.

Нормално е за малко количество да са ти качили цената. Наистина нищо сложно, но тайнство има - много приятен материал! Освен с цветни винтчета може и да се кове като вагонна шарка с медни гвоздейчета на дървена скара от същото дърво. Дори да не го направиш перфектно, пак изглежда супер. Ако не ми се въдеха едни 20-сантиметрови стоножки, щях да си направя и банята така.
LKK
Re: плосък покрив , без керемиди?
24-01-2009 - 19:18:03
Цената не ме притеснява за такова количество, обикалянето струва по-скъпо.:]
Най-интересното е че старата маса, която беше от парчета сачак за три години се беше напълнила с всякакви животинки между дъските. Новата за една година на открито не успя нищо да завъди. Може би всички тези масла, с които е импрегнирано тиковото дърво хич не се нравят на местната фауна.
Re: плосък покрив , без керемиди?
25-01-2009 - 00:27:43
ВНИМАВАЙТЕ КАКВО КУПУВАТЕ !!!!

Тиковото дърво

Тиковото дърво произхожда от мусонните гори на Лаос, Бирма и Тайланд. Единствено там и в Индонезия, където преди 150 години холандците създават първите тикови плантации, е налице специфичното съчетание на почвени и климатични условия, което създава неповторимите качества на този тип дървесина

Тайната на ценността

Високото съдържание на естествени масла и смоли придава изключителните качества на тиковата дървесина. То се стимулира допълнително със следния трик - две години преди отсичането на дървото до основата му кората се обелва под формата на пръстен. Това предизвиква плача на тика, при който става насищане с безценните масла и смоли. Резултатът е устойчивост и стабилност. Тикът почти не поема външна влага и химикали. Минимално се изкривява. Отлично се поддава на обработка. Невероятната му здравина е съчетана с лекота (теглото му е по-ниско от това на дъба).

Внимание - керуинг!

Това е младият тик. Който залива пазара. Безспорно евтин е. Обработката му също е евтина, благодарение на съкращаването на някои важни процеси. Не съдържа нужното количество масла и смоли и затова не е така здрав и устойчив, както възрастното дърво. Мебелите от него се разсъхват и под влияние на слънцето и дъжда , загубват първоначалния си цвят и блясък. Щедрото предлагане на млад тик се дължи на отборната сеч, извършвана на всеки пет години, следствие на която от 3000 тикови дървета на хектар в плантацията за около 80 години остават само 150. Истински ценни.

Вечно като камък

Така казват за доброто , старо тиково дърво. То е на около 75-80 години. След отсичането се подлага на сушене - процес деликатен и до голяма степен определящ бъдещото поведение на тика. Важна е както продължителността, така и равномерността на проникване на сушащите вълни. След този етап , оптималното съдържание на влага, която прави възможността за свиване, усукване или счупване минимална, е 8-12 %.

Re: плосък покрив , без керемиди?
25-01-2009 - 00:29:52
avatar
Ако е чисто дърво сигурно е най-добре и на пипане и на вид, даже аз бих използвал стари дъски за да се придаде старинен вид на къщата, обаче проблемът не са ли животинките, за които това е дом в природата smiling smiley И да плъзнат навсякъде.

А ако се напои с всякакви химикали, да не стане от къща с дървена облицовка - Отровна къща?

Хубаво да се маже с масла, ама то мазането ще е само от външната страна? Какво се прави с вътрешната?

Докато това което е смес от дърво и PP все пак не е чиста пластмаса (50% на 50% е), но ги няма горните грижи (поне на теория).

Най-добрият вариант е, някой ако е измислил вариант дърво, обработено така, че да не трябва да се маже 2 пъти в годината, да не завъжда животни, да не попива вода и да не отделя химични изпарения. Има ли такова или фантазирам smiling smiley

За интериор има, аз имам план при мен навсякъде настилката да е дърво, даже и в баните, ама там няма студ и пек като отвън.
Re: плосък покрив , без керемиди?
25-01-2009 - 00:39:32
avatar
@partzalev значи ли, че няма нужда да се маже с нещо всяка година, ако е облицована къщата с тик от по-качествения? И каква е цената му?
Re: плосък покрив , без керемиди?
25-01-2009 - 01:07:41
dodo2 Написал:
-------------------------------------------------------
> @partzalev значи ли, че няма нужда да се маже с
> нещо всяка година, ако е облицована къщата с тик
> от по-качествения? И каква е цената му?


За цената му в момента не мога да ти отговоря, но за количествата които ти трябват със сигурност поръчката ти ще излезе след 7 години, ако я пуснеш днес!
Re: плосък покрив , без керемиди?
25-01-2009 - 07:02:08
avatar
update: днес говорих с една китайска фирма, същите профили като на Werzalit и Twinson само че made in China са 20-25 лева м2, т.е. 8-10 пъти по-евтини.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход