Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

КОТЛЕТА-ОПИТ

Публикувано от bnm 
Re: КОТЛЕТА-ОПИТ
17-09-2008 - 21:30:14
Е добре бе Топло кажи най- накрая виждам тук и Стефан се интересува за котлите на твъдо гориво (дърва) около 40 кВт какво е добре да се избере, ти по-рано хвалеше някъкви турски, чувствувам че ги разбираш нещата дай съвет - вариант 1 - пиролизен, вариант 2 - обиконвен, или как там ги наричахте мога да сгреша. Желателно с коментар за цени плюсове и минуси. При мен въпроса си е отворен още, не съм на зор защото съм в чужбина в момента, но трябва вече да го решавам и този проблем.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-09-18 08:15 от Ivel.
Re: КОТЛЕТА-ОПИТ
17-09-2008 - 23:23:42
У нас има доста модела пиролизни котли - Атмос - чешки , Висман - май ненски ,Орлан -полски май ,Пиротерм и Линг - български . И такива които не са точно пиролизни но имат вентилатори с марки -Баймак и Мактек - Турски всичките са стоманени , има и един модел турски - чугунен с вентилатор .Цени пр за 40 киловата от 6000 до 2000 лв от горните модели поред.
Re: КОТЛЕТА-ОПИТ
18-09-2008 - 08:35:26
Добре, дотук добре ама и ти я даваш тая информация на час по лъжичка. Знам, че котела без качествен монтаж е като супертелевизор без антена - тоест за да имаш оптимизиран добре работещ котел трябва да се подхожда комплексно, още повече с уговорката, че обсъждаме котли на твърдо гориво (в моя случей, дърва и само дърва), където процеса е трудно контролитуем (с газта, нафтата и електричеството всичко е много по-лесно). Сега ако приемем за модел едно просто уравнение където отляво е сумата от качествен котел + качествен монтаж (в случея нека да е константа качественния монтаж), въпроса е какъв да е котела за да имаме отдясно в уравнението максимален резултат. По скоро накратко понеже вие там на юг от Бургас сте повече в час с турските изделия, кажи си мнението за тях, особено за чугуненото изделие. Ламаринените нали ги убива конденса а не ми се иска след две три години да го мъкна това чудо насам нататък, искам да го монтирам и да го ползувам с мерак поне 7-8 години и естественно да работи ефективно (не обичам компромисите, склонен съм да плащам повече на инициализиращ етап), но да получа добър резултат разнесен по целия срок на експлоатация. Ако имаш добра практика с някои от гореизброените котли, може и ламаринени с тази система дето си я описал сигурно няма да се скапват толкова бързо, дай някъкви оринтири. Кое става, кое не бива да се купува нещо такова искам ако може, не е възможно всички да са е еднакво добри, трябва да имат някъкви разлики. confused smileyРедактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-09-18 12:59 от Ivel.
Re: КОТЛЕТА-ОПИТ
18-09-2008 - 12:35:24
Купи си Орлан-Еко Вимар(полски).Те произвеждат пиролизните котли на Висман.Стоманени са,но ти гарантирам че 15 год. няма да го местиш насам на там.А и цената им е с 1000 лв. надолу от висманските а са едно към едно.40 кв. струва някъде към 4000 хилки.Но за да си доволен задължително трябва буферен съд или смесители.....на топла със сдудена вода.Не заради корозия ,а заради това да не излиза от пиролизна ферментация(така се казва процеса на горене в горната камера на котела).Това води до икономии и зареждане през 8-10 часа
Re: КОТЛЕТА-ОПИТ
18-09-2008 - 12:57:12
Al dal, благодаря за съвета - точно в такъв формат очаквах да чуя нещо от хората с практика по тези котли и процеси. Както разбирам това е пиролизен котел да, остава да намеря вносителя или дистибутор и специалисти по монтажа. Ще се радвам да чуя и други анализи в този формат.
moody smiley
Re: КОТЛЕТА-ОПИТ
18-09-2008 - 13:09:45
Трябва да имаш в предвид,че за да работи добре тези котли изискват сухи дърва(м/у 15-25% влажност)или трябва да се запасяваш с дърва от рано на пролет....Тези котли влизат и в субсидирането по енергийниа ефективност.Отвори WWW. REECL.ORG и се ориентирай

Re: КОТЛЕТА-ОПИТ
18-09-2008 - 20:15:21
Ивел благодаря че не ми хареса формата , нали ти цитирах всички марки - после си поиграй с Гуглата и си готов .40 киловата Атмос - комби е 4 980 лева а Турския Мактек - комби -46 киловата е 2500 лева , чугунени Турски с вентилатор са по 2500 лв .Вайсмана е най скъп . А това за сухите дърва и баба знае - без тях пиролиза няма и мощноста пада на 50%. За твоя филм приготви над 15 хл. Виж за тебе ще издам нещо - на Атмоса на 5 тата година заминава кондензатора на вентилатора (който не сменен на време изгаря мотора му) , после се поврежда копчето на запалителния термостат . Тия повреди са малко и по вина на клиента който не почиства или допуска прегряване на котела . На 10 години имаме пробит котел (на който не бяха спазени мерки за осигуряване на 65 градуса възвратна вода ) .Ами общо питаш, какво да ти отговора конкретно .
Re: КОТЛЕТА-ОПИТ
18-09-2008 - 22:15:37
Да благодаря разбира се и на теб, формата е без значение, разбирам че въпроса е зададен общо и еднозначен отговор няма, но вече имам някакви ориентири а това за над 15 000 лв не го разбрах добре, говорим за котел с прилежащата арматура - помпи клапани вентили термостати, разширителен съд + монтаж не може да е толкова скъпо - системата и радиаторите естественно вече са направени на етап строителство до котелното са доведени двете магистрали за топла и студена вода. А от теб се опитвах да разбера за турските котли дали си струва естественно, че те ще са по-евтини или да си търсим нещо по-европейско. За Опланите дето ги препоръчват по-горе Гугъла не е много щедър (търсене само на български с надеждата да намеря кой ги продава, пише някъкви глупости от Пловдивския панаир 2006 г и това е - пълна скръб са ресурситна български)
Re: КОТЛЕТА-ОПИТ
18-09-2008 - 23:21:48
А бе Ivel не можеш ли да си махнеш бубулечката. За малко да се обадя на специалиста да му се жалвам, че е влязло нещо в дисплея :} :} :}

по темата.. утре ще минавам през Враца да ми обясняват за някакви котлета на ток, които отоплявали 100 кв с 4 лв на 24ч..
Re: КОТЛЕТА-ОПИТ
19-09-2008 - 08:23:13
bulhomes ако разбереш нещо повече за тези много икономични котлета ще се радвам да го споделиш с нас smiling smiley. Всеки иска да му е евтино и лесно за обслужване.Тази цена изглежда нереална. То с дърва незнам дали ще може да се вместиш в 4 лв. за 24 часа.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход