Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Консултация с инженер конструктор?

Публикувано от dreamsky 
Консултация с инженер конструктор?
04-09-2008 - 17:05:26
Здравейте!

Ще съм много благодарна, ако някой може да ми препоръча специалист (предполагам инженер конструктор ще ми трябва) за преустройство, което искам да направя.

Става въпрос за мезонет, който възнамерявам да купя и на който искам да махна една от стените и да земеня съществуващата дървена стълба с друга (по-тежка smiling smiley ). Намира се на последен етаж (до колкото разбирам и това е от значение) и няма да се променя предназначението на стаите. По принцип въпросното жилище би ме интересувало само, ако това преустройство е възможно, така че за мен е важно да направя консултация предварително.

До колкото знам за бутане на стени се иска разрешение, така че ако някой също така може да ми разясни каква точно е процедурата, колко време приблизително отнема, колко ще струва и т.н. ?

Предварително благодаря smiling smiley

Re: Консултация с инженер конструктор?
04-09-2008 - 17:49:35
Задължително изискай от продавача да ти даде конструктивният проект(интересува те основно кофражният план на двата етажа). От там хващаш един инженер и той ще ти каже дали случайно исканата от теб стена не е стоманобетонна шайба. Ако е така...забрави да буташ. Ако е тухлена и над нея минава някаква греда, може да бутнеш стената и да преглътнеш гредата отгоре. Най-добрият вариант е да няма греда...след консултация с проектанта може да я бутнеш, освен ако не се окаже че от там минават някакви комуникации. Това е общо взето което трябва да направиш.
Re: Консултация с инженер конструктор?
05-09-2008 - 16:17:38
Благодаря много за отговора,

и все пак: би ли могъл да ми препоръчаш инженер към когото мога да се обърна?

Опитах се сама да открия такъв, но някак си все попадам на големи фирми работещи само с "големи" клиенти/проекти.
Re: Консултация с инженер конструктор?
05-09-2008 - 17:05:04
Имаш лично съобщение!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход