Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Омекотяване на водата !??

Публикувано от elpigroup 
Омекотяване на водата !??
19-08-2008 - 13:30:34
Здравейте ,

интересувам се от система за омекотяване на водата ....направиха ми проби на питейната вода от централния водопровод и водата от сондата и 2те са с еднакви показатели 15 единици/забравих мерната единица/ варовик!!
за 3 дни работа на помпата пречиствайки басейна след първо пълнене всичко бе задръстено с варовик eye popping smiley

Дайте идея кви са ми вариантите , а и не само на мен ...както ги виждам нещата това с варовика се оформя като глобален проблем за всички нас!?

Попаднах на една фирма и хората искат 5К лева за подобна инсталация ..много ли е малко ли е .... confused smiley

Дайте инфо и идеи sad smiley
Re: Омекотяване на водата !??
19-08-2008 - 17:05:31
Има някакви системи за омекотяване на водата,струват около 600лв за еднофамилна къща,скоро ще им разбера координатите!
Re: Омекотяване на водата !??
19-08-2008 - 17:07:50
Ако си от варна позвъни на 607777. "К и К ДС". Предлагат нещо такова, уж върши работа. Нямам преки наблюдения.
Re: Омекотяване на водата !??
19-08-2008 - 17:12:38
Elpi,ето ти един адрес с подробности[www.samozdrav-bg.com]
Re: Омекотяване на водата !??
19-08-2008 - 21:48:52
ot Пловдив съм ... колега Венциев разгледах ги нещата благодаря ти, но трябва да уточня , че става дума май за по сложна система , която трябва да се сложи на входа преди централното водно захранване на къщата и басейна !? confused smiley

но въпреки това , ще им звънна на хората , защото 5000лв ми се видят множко!Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-08-19 21:49 от elpigroup.
Abu
Re: Омекотяване на водата !??
20-08-2008 - 07:19:11
Тая работа с водата не ми е много ясна, та като се срещнеш със специалист да ти обяснят и зарад мен.
При мен водата е от кладенец, 12 немски градуса. Вероятно има доста отлагания (май е калциев карбонат) по поцинкования водопровод, но най-вече по нагревателите на уредите. Това води до убеждението ми, че става дума за елекролиза и ... тука някъде свършвам. Кое е анод, кое катод е ясно, ама как да се предпазя??? Сигурно има някакъв метод да се избегне галванизация ли е, какво е... Обаче по религиозни (майтап) убеждения не искам йонизация или каквото там правят с ток. Предполагам има някакви активни филтри, които да не позволяват образуването на големи отлагания. Един вид, нека си е твърда водата, такава идва - такава да си изтича без да отлага варовика. А филтърът че не може да направи твърдата вода мека ми е ясно. Иначе ще се скъсаш да го почистваш!
Пак се извинявам за празнодумието, ама като не разбирам, толкоз мога да обясня какво бих искал.
Re: Омекотяване на водата !??
20-08-2008 - 13:45:24
Elpi,мисля,че и по-малките системи ще ти върщат работа.Тези от 5К са за промишлени цели.Един мой "селски" от къщата ми в Балкана си сложи такова чудо за 500 лв миналата година и е мн доволен.Купи го от някакъв производител от Сф,но не мога ти дам сега координатите му,защото моя човек е в чужбина още една седмица.Но като говориш и обясниш на тези от ВТ за какво ти трябва точно,мисля,че ще те насочат към кой модел да се спреш..................И да ни кажеш после,защото и аз съм с басейн winking smiley
bnm
Re: Омекотяване на водата !??
20-08-2008 - 20:35:26
Имам такава система за омекотяване-от 34 немски градуса-на 4.Мисля,че фирмата се казва Никол-Н.Около 700 лв.Представлява смола,която се пречиства със сол.
Re: Омекотяване на водата !??
22-08-2008 - 23:59:07
извинявам се бях малко в отпуска , но от понеделник ги почвам smiling smiley


мерси за координатие!
Re: Омекотяване на водата !??
23-08-2008 - 20:04:15
Сравнително прост и ефективен метод е използване на йоннообменни смоли.Представляват малки,няколко милиметра гранули,които,кой знае защо продават на литър.Поставят се в голям бидон,снабден с две тръби за вход отдолу и изход на водата отгоре.Водата преминавайки през гранулите сменя най-общо казано електропотенцияла на разтворените соли -калциеви и магнезиеви, при което те стават водонеразтворими и се отделят като утайка или на филтър на изхода на бидона.Периодично смолата се рециклира като във водата в бидона се влага готварска сол,толкова ,че концентрацията да е 10%,за половин ,един час,пуска се обратно движение на водата за промиване и толкова.Друг прост метод,който използват в заводите на "Кока-кола"е содо-варовият,където за йонообмен използат гасена вар.Проблема тук е нуждата от голям буферен съд със специално устройство за подаване на варта/малък съд в големия/и постоянно действащ утаител.Това е за непрекъснато водоподаване.Ако обаче водата се подава периодично-по няколко кубика на порции,може да се използат няколко последователно свързани съда декантатори.Както се казва-наздраве!!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход