Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Строеж на американска къща-наблюдател

Публикувано от Geto 
Строеж на американска къща-наблюдател
10-08-2008 - 19:56:37
Привет на всички.

През улицата, точно срещу нас започна строеж на нова къща. Изкопаха една огромна яма, изляха подложния бетон и стените вече се показаха.
Това се случва в Канада и колкото и да е различно строителството от онова в България, мисля всеки би могъл да научи нещо ново и полезно което би могъл да използва. Мога да бъда вашето "око" на обекта със снимки и разяснения на всичко което се работи, като технологий, материали и т.н. Вече имам няколко снимки които ще опитам да пусна, само да видя как ще стане, че последният път нещо имах затрудненияsmiling smiley
Не искам да досаждам излишно за това ще продължа само ако някой тук прояви интерес.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-08-17 15:17 от Geto.
Re: Строеж на къща-наблюдател
10-08-2008 - 21:33:22
Гето, дори и да няма интерес тука У форумО, ти наблюдавай за собствен опит. То макар и да не става с гледане, все има файда. Направи няколко снимки за сравнение колко бетон е излято в основите на тази къща, и колко се излива в БГ с монолитното строителство!!Снимай и нагласи датата на апаратчето да видиме за колко седмици ще я покрият!!
Re: Строеж на къща-наблюдател
10-08-2008 - 21:36:40
Естествено, че има интерес smiling smiley Интересно ще ми е да видя какви основи са направили. Във Вегас основите бяха едни мижави 20 см върху насип. Но там е разбираемо - не мръзне.
Искам да видя и къщата - може и да не е талашитена конструкция тип лего winking smiley
Давай снимките, не се чуди.
Re: Строеж на къща-наблюдател
10-08-2008 - 23:00:00
Гето,
Още един сериозно заинтересуван. Снимките може да ги качиш и някъде другаде - то всъщност, дори и да се показват тук, пак трябва да са качени някъде.
"Дебни ги", при възможност, точно като излизат от земята на тема хидроизолации и защита на дървото (за откъм отдолу). Доколкото знам първото дърво, което ще се появи, ще е по-специално от, това дето ще е нагоре.
Анкерирането им (говоря за амер. "фрейм"winking smiley също е много интересно и оптимизирано - изграждането на тези (по нашему) "шайби" срещу земетресения и вятър.
Вероятно ще се появят чакащи фолия, които после да се свържат в цялостната опаковка, за която дискутираме в др. тема.
Ако може снимай и от високо сега - да се ориентираме "в план" какво правят, че после ще е трудно и ще трябва да обясняваш скицата.
Страшно ме заинтересува - дано имаш време за повече подробности. clap: clap: clap:
Re: Строеж на къща-наблюдател
10-08-2008 - 23:22:45
Любо, тука основите винаги излизат поне 50см. над земята така че дървото да няма допир със земна влага. Единственото нещо което слагат м/у първото дърво и бетона е едно розово уплътнение с широчината на самата греда и дебело 5-6мм.
Гето, вътре в самия бейсмънт трябва да има няколко(в зависимост от големината на къщата) бетони шайби, снимай ги!
Re: Строеж на къща-наблюдател
11-08-2008 - 01:04:48
За мен самият е интересно и вярвам ще ми бъде от полза един ден, надявам се и за вас да е така smiling smiley

Добре, вече качих няколко снимки в snimka.bg, но нещо се бавят да се появът в албумаsmiling smiley
Строителството е в съвсем начална фаза и ето изненадите започнахаsmiling smiley Това което истински ме порази е онова което ние наричаме Арматура, ами това са едни метални пъчки поставени вертикално през 60 см. без никаква връзка помежду им confused smiley

Помоооощ! Не мога да кача снимките тук sad smiley
Re: Строеж на къща-наблюдател
11-08-2008 - 01:50:03
Ами ако не са качени в снимка.бг, естествено няма да можеш да ги линкнеш тука!!
Земляк бетона излят ли е вече или можеш да щракнеш вътре в кофража да видиме тези джулязни пръчки. Аз като гледах на моя строеж, ивичестия подстамент, въобще не беше вързан с вертикалните стени на сутерена, поне не си спомням да бяха оставили железа. Имах снимки от всички фази на строежа(що кал изгазих)ама съм ги затрил. че то що "формат С" съм правил!!! Слагай бутушите и на обекта-дописник не се става лесно!!!
Re: Строеж на къща-наблюдател
11-08-2008 - 04:43:16
Земляк, всичко вече е в снимка.бг но не става sad smiley

Снимах всичко до тук. Прав си, няма връзки, няма плетки, ще видите всичко на снимките, стига да се справя winking smiley
Re: Строеж на къща-наблюдател
11-08-2008 - 05:30:51
Земляк- освен да ни кажеш с какво име се логваш в снимка.бг и паролката, друг начин не виждам :}
Re: Помоооощ!
11-08-2008 - 14:02:56
Хайде кажете ми как да кача тук пустите му снимки от снимка.бг confused smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход