Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Моля за Съвет / Проблеми с Еноргото ????

Публикувано от I.Ivanov_1 
Моля за Съвет / Проблеми с Еноргото ????
21-06-2008 - 12:07:49
Колеги моля помогнете ми.

Имаме имот УПИ в рамките на Столицата, извадено е разрешително за строеж за малка еднофамилна къща към енергото подадохме молба за 15КВ като в границата на мястото има техен стълб. Енергото обаче ни пердписаха изграждане на собствен трафопост защото нямали свободни мощности.Сега ние трябва да изградим трафопост заради 15КВ а после да им го дарим.

Моля за съвет възможно ли е да изискват собствен трафопост за 15КВ.


Благодаря
Re: Моля за Съвет / Проблеми с Еноргото ????
21-06-2008 - 16:06:22
Странно за такава малка мощност да ви искат трафопост. Не е редно.
Сигурно искат да го направите за да могат те след това да закачат още желаещи и да им приберат парите. Гадове мръсни.
Re: Моля за Съвет / Проблеми с Еноргото ????
21-06-2008 - 16:10:38
Вие щом имате строително разрешително, значи трябва да имате и предварителен договор. Вижте какво са ви написали в него.
Re: Моля за Съвет / Проблеми с Еноргото ????
21-06-2008 - 22:51:04
принципно мощноста е малка наистина и едва ли нямат 15кв свободни , напоследък обаче я има тази практика да издават такива измислени предписания като примерно вие изграждате даденото съоръжение и след това го предавате на енергото , като тези , които ще се закачат в бъдеще ще трябва да ви платят на вас част от парите за съоръжението иначе енергото няма да ги присъедини!

На мене лично това ми се случи с В и К и съм изграждал 100метра уличен водопровод + помпа и хидрант :g: но за мое щастите покрай улицата беше меко и стана всичко за един ден и за около 4000лв !Но не така стоят нещата с трафопостовете...там нещата отиват около 40 000лв в зависимост от някои неща!

Моя съвет е да си потърсите връзки в енергото инак няма спасение! confused smiley
Re: Моля за Съвет / Проблеми с Еноргото ????
21-06-2008 - 23:35:58
През 2007 г. сам узаконил главния водопровод че е бил незаконен по време на комунизма които минава на нашата улица за 7500 лв.,а ми ми прекараха само 5 м. тръба,
Комшиите как ли са ползвали този водопровод и кой ли е събирал сметките??? И то на Лешникова гора в Драгалевци ( последните 15 странични номера )
За трафопоста доста проблеми и накрая ни поставиха без пари,след всичко това и толкова пари ( хартия и без хартия ) пак не мога да строя че се появиха претендатори (наследници) и от Общината ни наложиха запор
Re: Моля за Съвет / Проблеми с Еноргото ????
23-06-2008 - 09:14:12
Освен всички ощетени да се съберем в София на незаконен протест не виждам друго какво може да се направи.
Re: Моля за Съвет / Проблеми с Еноргото ????
23-06-2008 - 13:02:52
Идеята беше дори когато купихме мястото че парцела е УПИ и дори има стълб на енергото и от там минава тока за съседите.Лошото е че в предварителния договор стоеше нещо от рода че влкючването ще стане с изграждане на нов трафопост но не е упоменато от кого и ние мислехме че за такава малка мощност не би трябвало да ни принуждават да изграждаме трафопоста за наша сметка, освен това самото место е 280 квадрата ,тоест не знам дори къде може да се сложи това нещо там.

Въпроса ми към elpigroup е как успяхте да го направите * Молби , оплаквания. / къ кого?






Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-06-23 13:05 от I.Ivanov_1.
Re: Моля за Съвет / Проблеми с Еноргото ????
23-06-2008 - 13:35:41
Здравейте! Четейки темите из форума срещам доста проблеми, възникнали с любимите ни ВИК и електроразпределение. Нека някой с повечко опит сподели как могат да бъдат предвидени такива проблеми още преди да е започнал строежа. Как мога да проверя на дадения парцел дали могат да бъдат включени ток и вода без изненади в последствие.
Re: Моля за Съвет / Проблеми с Еноргото ????
23-06-2008 - 21:37:45
Ми преди да се купи имота се подава молба за изходни данни към ВИК и Енергото,чакате месец да ви одговорят дали имат техническата възможност да ви присъединят и ако отговора е положителен едва тогава купувайте.Естествено ако и другите документи са наред.ЗАПОМНЕТЕ,че предварително загубения един месец за да ви се изясни може ли да ви присъединат или не хич не е загубен,защотоооо ако не го направите преди да купите имота след това ви предстоят ДЪЛГИИИИ И МЪЧИТЕЛНИИИИ МЕСЕЦИ ,А В НЯКОИ СЛУЧАИ ДОРИ ГОДИНИ ЗАГУБЕНО ВРЕМЕ :g: :g: :g: А вие ще сте съвсем безпомощни попаднете ли в лапите на монополистите!
Ето ви съвсем конкретен пример стълба с електричеството е в мястото на i.ivanov1 и не му дават ток а му създават проблеми и спънки :g: :g: :g:
Няма нито един брокер който да ви даде този съвет да си подадете молби за изходни данни към съответните дружества преди да купите имота,даже напротив ще ви обеждават,че всичко е наред и много лесно и безпроблемно всичко ще се оправи!!!!Защо ли???Питате ли се защо няма да ви кажат.....Ако смятате,че брокерът ви е съдружник и приятел то тогава вие сте в голяма БЕДА!!!Вярно е,че човек неможе да знае всичко и да предположи всички клопки и капани които му предстоят при покупката на имот без значени какъв, но моля ви, отделете време прочетете това онова преди да скочите в дълбоките води.
БЕСЕН СЪМ НА ВСИЧКИ МОНОПОЛИСТИИИИИ :g: :g: :g: :g: :g: :g: :g: :g: :g: :g:
А Електрото,ВИК,ОБЩИНАТА......да не изброявам са все такива :g: и вие няма начин да не се сблъскате със тях!!!
Re: Моля за Съвет / Проблеми с Еноргото ????
23-06-2008 - 21:45:08
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Освен всички ощетени да се съберем в София на
> незаконен протест не виждам друго какво може да се
> направи.


ЕЕЕЕЕЕ БРАВО БЕ 4ovek и от теб да чуя едно почти нормално предложение clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap:
ПРОТЕСТ ТРЯБВА ДА ИМА ПОДКРЕПЯМ ГО ,НО ДА Е ЗАКОНЕН!!!!!!ДЪРЖАВАТА ПРИЛАГА ЗАКОНЕН РЕКЕТ СРЕЩУ ГРАЖДАНИТЕ СИ И ТЕ ТРЯБВА СЪЩО ТАКА ЗАКОННО ДА И ОТВЪРНАТ.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ НИ СМЕЛЯТ ТА ДАЖЕ И НАРУШИТЕЛИ НА РЕДА ЩЕ НИ ИЗКАРАТ.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход