Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

проекти за еднофамилна къща

Публикувано от mmarkov 
ted
Re: проекти за еднофамилна къща
10-02-2006 - 13:55:12
Do MMARKOV

Здравейте !
Съжалявам но бях зает и не можах да ви отговоря вчера.
Значи става дума за архитект от гр.Перник, а мястото на което ще строя е в с.Рударци (ако нямате представя е на около 20-30. мин от центъра на София посока Перник в полите на Витоша).
В интерес на истината някои хора ми казаха, че съм бил луд и че можело и за 12 лв. на кв.м., но според мен (а и след като съм попрочел доста и уважавам мнението като на "4оvek", мисля че това са нерелани цени и което е по-важното няма да има добър резултат.



R. Velchev
Re: проекти за еднофамилна къща
10-02-2006 - 14:57:48
Поради това, че Станимир Върбанов не е оформил и предал документите (една от причините е и че строежите са правени без технически ръководител на строежа), като не си е довършил задълженията по строителството, те са ги довършвали сами, за да могат да се нанесат. Има страшно много рекламации по строителството - отцепени стени и ъгли, пропаднали и течащи покриви, спукан гипсокартон по стените и тавана, недовършени фасади и др.. Тръбите на водопровода в баните също са замръзнали, защото са ги сложили във външните стени без изолация, а ватата е останала отвътре. И сега се крие от тях. Иначе с монополистите са се оправили те на местно ниво още преди строежите. Не могат и да го съдят, защото строежите не са приети, само за неустойката за забавянето, но тя е малка в сравнение с причинените щети и вреди. При желание имам телефоните на собствениците, те само могат да опишат какво им е на главата.
Re: проекти за еднофамилна къща
25-02-2008 - 14:58:28
Здравейте всички!
Моля за съдействие - искам да си намеря проекти за еднофамилни къщи за да мога да сглобя в съзнанието си къщата, която искам да си построя. Виждам, че доста от вас са минали по този път и бих искал ако можете да ми изпратите линкове за страници с такива проекти - външен изглед и разположение на етажите. За да мога като получа някаква идея какво искам да построя да отида при архитект и да му кажа, че така искам в общи линии да ми изглежда къщата.
Благодаря ви предварително.
До скоро
Re: проекти за еднофамилна къща
11-03-2008 - 10:11:09
Здравейте!
Ние също сме в много ранен етап - имаме виза за строеж, предстои ни местене на водопровод. Имам идея горе-долу за проекта за къщата (около 130 кв.м). Не ми е ясно - архитектурните бюра комплексни услуги ли предлагат ? (проект, геодезия...) Дали бихте ме насочили към някое такова за гр София (или определен архитект)?
Благодаря и приятен ден smiling smiley
Re: проекти за еднофамилна къща
11-03-2008 - 17:45:44
avatar
Питайте Гугъла - много е умен...
Re: проекти за еднофамилна къща
12-03-2008 - 13:02:06
Идвало ли му е на ум на някой, който иска да си построи къща,че би трябвало най-напред да се обърне към специалист по фън шуй, тоест, специалист, който да определи мястото и разположението на бъдещата къща, според влиянието на магнитните и др. сили,жизненоважни за бъдещите обитатели? Нищо не отбирам от тези неща, търся разбирачи.
Re: проекти за еднофамилна къща
12-03-2008 - 13:14:12
pepa bunardjieva ,

Архитекта ти ако е на място ще ти каже къде ще е най-добре за къща . Той не е длъжен да разбира от магнетични полета , но от т.н. фън шуй се подразбира , дори да не се определя с китайкото му име. Старите български майстори без да са разбирали от фън шуй са правили неща , които се припокриват с това учение.
Re: проекти за еднофамилна къща
12-03-2008 - 13:41:46
Аргонавте, може и да имаш право, но силно се съмнявам, че всички архитекти понаразбирват от тия тънки работи, освен ако не са влюбени в професията си и не са хора с почти енциклопедични познания.
Re: проекти за еднофамилна къща
12-03-2008 - 14:24:19
pepa bunardjieva ,

Говорим за едно и също . В една работа ако не влагаш любов и душа , нито работата става , нито ти си спокоен , че си я свършил както трябва.
Примери за работа без душа има колкото искаш около нас. Само отвори прозореца.
Затова думичките архитект , лекар , адвокат станаха мръсни.
Abu
Re: проекти за еднофамилна къща
12-03-2008 - 14:30:26
От тия тънки работи разбира всеки - нали всеки живее някъде? Колкото повече се е замислял някой какво може да се подобри, толкова и подробности ще съобрази още при проектирането на новото жилище. Така да се каже, това е акъл, който идва с годините, ама само ако го търсиш. А фън-шуй дава готови рецепти, за да не се замислят много мързеливите. Голяма част от учението наистина си има аналог в българската традиция, обаче не дава отговор на по-важни въпроси като:
тухли или итонг
външна или вътрешна топлоизолация
скатен или плосък покрив
подово или радиатори
и т.н.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход