Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

цена на замазка на къща

Публикувано от cazobg 
цена на замазка на къща
16-04-2008 - 12:27:46
Здравейте ,
Предстои ни външно измазване на къщата ,върху тухлите.Поради финансова невъзможност да направим и изолацията решихме първо да я измажем.
Офертата която получихме е труд 7 лв./м2 + плащане на скелето от нас (за около 10 дена ).Та се чудех дали е изгодно?Някой измазвал ли е скоро да ми каже дали офертата е добра?
Предварително благодаря за отговорите.
Re: цена на замазка на къща
16-04-2008 - 17:04:12
Става като цена, аз миналата година измазвах в провинцията на 5 лв. , но оттогава мина една годинка. Скелето също е цена , търси си ефтино скеле че да не ти излезе то повече от мазачите. Успех !
( и не се скъпи на цемента в хоросана, той се изплаща)
Re: цена на замазка на къща
16-04-2008 - 18:28:28
7лв. е нормална цена за в пров.
4.50-5 лв. мажем вътре
Re: цена на замазка на къща
24-04-2008 - 12:58:04
Благодаря за отговорите.
Намерихме си и скеле -100 м2 -25 лв./ден с карането до там.
Звучи добре мисля.
Re: цена на замазка на къща
24-04-2008 - 14:34:46
Супер е като цена за скеле !
Re: цена на замазка на къща
24-04-2008 - 15:10:49
avatar
cazobg Написал:
-------------------------------------------------------
> Здравейте ,
> Предстои ни външно измазване на къщата ,върху
> тухлите.Поради финансова невъзможност да направим
> и изолацията решихме първо да я измажем.
> Офертата която получихме е труд 7 лв./м2 + плащане
> на скелето от нас (за около 10 дена ).Та се чудех
> дали е изгодно?Някой измазвал ли е скоро да ми
> каже дали офертата е добра?
> Предварително благодаря за отговорите.
>


Офертата ти е доста добра. По-ниска цена от тази би будила у мен съмнения за качеството. Но без изолацията да измазвате не е добре. В смисъл ако смятате да я слагате по-късно това ще е загуба на пари, защото ще трябва после ново измазване.
Ако финансите са проблем направете първо калкана (ако имате такъв) или поне едната от стените и малко по-малко, но да стане качествено. Така бих направил аз.
Но ако твърдо сте го решили цената от 7лв на кв.м е добра.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: цена на замазка на къща
24-04-2008 - 20:11:24
Quote

Но без изолацията да измазвате не е добре. В смисъл ако смятате да я слагате по-късно това ще е загуба на пари, защото ще трябва после ново измазване.

Това изобщо не е така. Слага се хастарна мазилка, която трябва да изсъхне добре докато "дочака" ТИ-ята, а не последната да се лепи направо на неизсъхналата мазилка.
Поне това съм научил от майсторите и всички са единодушни в това отношение.
Така че Продавач - не всичко е въпрос на пари и финансова изгода. Има си и технологични срокове,които трябва да се спазват.
SHL
Re: цена на замазка на къща
26-04-2008 - 13:43:57
В случая, който чета липсата на пари у човека ще му направи добра услуга. Ако имаше достатъчно, щеше да сложи топлоизолацията директно върху голата зидария, както се прави на всякъде. Сега се получава, възможно най-добрия вариант: измазва се къщата с варо-циментова мазилка и след време се слага топлоизолацията. Съветвам мазилката да се армира с армировъчна мрежа ф5мм. Така резултата би бил перфектен.
Това което правя на моята къща на село е същото. Къщата е гредоред наполовина - доста е солиден. Бутам старата и рехава мазилка, измазвам наново с варо-циментова, която задължително е армирана и след време изолирам с топлоизолационна система. Естествено, ако предложа такъв вариант на клиент, той ще каже, че искам да си намирам повече работа и да му взема излишни пари и затова на никой не го предлагам. Хората все още на са узряли за работата по учебник. Подобна технология на работа излиза повече от два пъти цената, която е предвидена за ремонт.
Така, че cazobg добре си се ориентирал. Това което ще направиш, заради липсата на пари е най-добрият вариант. До 2-3 години си сложи и топлоизолацията.
А цените на които ще ти работят майстори те са напълно нормални. Ремонтирай смело. Желая ти успех
smiling smiley

SHL - Строителство и ремонт

[www.bgremonti.com]

[www.otpushvane.com]

[www.dom.start.bg]
Re: цена на замазка на къща
27-04-2008 - 13:12:14
Други пък твърдят че лепилото хваща по-добре на тухла, отколкото върху хастарната ВЦ мазилка... Какво все пак е предимството да има и хастар под ТИ?
SHL
Re: цена на замазка на къща
28-04-2008 - 12:04:45
Boby Написал:
-------------------------------------------------------
> Други пък твърдят че лепилото хваща по-добре на
> тухла, отколкото върху хастарната ВЦ мазилка...
> Какво все пак е предимството да има и хастар под
> ТИ?

Хастара запълва всички дупки в тухлената зидария, заздравява я значително и увеличава живота и. При земетръс неизмазаната зидария ще се държи , малко по-различно от измазаната. При наличие на вода от изпарения, от атмосферата или от друг източник, мазилката ще поеме значителна част от нея, преди влагата да е стигнала до тухлената стена. Знаете, че въздействието на водата не е благоприятно за строителните материали. Ако е добавена и армировъчна мрежа към мазилката, това допълнително увеличава якоста и. Когато споменах за дупките имах предвид, че зидарията освен допълнително заздравена, става и добре уплътнена, като по този начин се свежда до минимум настаняването в стената на всякакви твари, като почнем от мишоците и стигнем до пилците smiling smiley
Относно здравината на лепилото, никой не трябва да се притеснява за това. Добрите тераколи имат еднакво добро сцепление, както с тухите, така и с мазилката. Въпроса по-скоро трябва да се отнесе към лепилните възможности на варо-циментовата мазилка. Когато се работи с нея, адхезията е значително по-добра при по грубата основа от тухли, отколкото при гладката основа от стара мазилка.

SHL - Строителство и ремонт

[www.bgremonti.com]

[www.otpushvane.com]

[www.dom.start.bg]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход