Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
Колев
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
07-06-2006 - 15:25:27
Че отгоре на това са и много скъпи confused smiley
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
07-06-2006 - 15:35:30
Кое е скъпо?
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
12-06-2006 - 00:54:53
Здравейте!
Искам да задам няколко въпроса във форума.Търся качествена и сериозна фирма за построяване на сглобяема къща за целогодишно ползване.Използвам израза"сглобяема къща",защото така се е наложил във форума,но всъщност не търся фирма,която работи с предварително изработени елементи.Прекарвам известно време в Скандинавска страна от няколко години и имам наблюдения за етапите и начина на строеж тук.За съжаление не мога да открия такава фирма у нас.В последно време се бях ориентирал към"Екозид".Писах им 1-2 майла със конкретни запитвания и отговор дори нямам,пък представям си какво ще им и стройтелството.Моля за повече информация за "Касиопея"от Варна,както и "Siding group"също от Варна.Моля,R.Vel4ev,който е клиент на Екозид да сподели,има ли проблеми по принцип с гредовата конструкция.Не мога да открия фирма,която да работи с дървен материал,импрегниран,изсушен и обработен,като тук.Единствено Дървено-Стоманения Трегер на Нортоп е съвсем близко до качеството,което търся.Някой знае ли Нортоп дали строят къщи,понеже от сайта им оставам с впечатлението,че строят само мансарди,тераси и сложни покриви.Въобще,ще бъда благодарен на всеки,който напише някаква препоръка,като основното е качеството.Много добре знам,че то си има цена, а за нея не говорим в момента.
R. Velchev
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
12-06-2006 - 09:20:59
Няма съществени проблеми с конструкцията (като изключим ударния шум), проблеми са довършителните работи и качеството на влаганите материали (като почти всеки български строител гледат да икономисат и да вложат възможно най-евтините и некачествени материали), а и използват само свои работници, които явно не са в час с много от нещата. Както съм казал и преди, при тях бих поръчал само конструкцията, всичко останало при друг. М. Георгиев знае и ги разбира нещата, проблем е другия Станимир Върбанов, лошото е че се слуша повече неговата дума във фирмата, а с него трудно ще се разбереш. Обаче и цените им (на тях и на другите) нещо напоследък са прекалено високи за предлаганото. Качествен дървен материал по-добре си докарай отвън, тук няма да намериш. Нортоп правят къщи, собственика даже доколкото знам живее в такава, но техните май също са докарани отвън, от къде, не знам. Аз бих ти препоръчал да си намериш нещо в Скандинавието и да си го докараш тук. Успех. И в дървена къща е по-приятно от масивната.
Колев
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
12-06-2006 - 10:24:45
Румен,разгледай внимателно постовете по темата и ще откриеш линка на "Касиопея"Свържи се с г-жа Георгиева и мисля,че ще намерите общ език.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
12-06-2006 - 18:28:56
Предимствата на къщата с дървено-скелетна конструкция и изолация от минерална вата пред масивното строителство са толкова много и достатъчно добре са обяснени във форума.В момента съм в Норвегия и живея в такава.Имам масивна къща в България смея да твърдя,че имам поле за сравнения.Предимствата на това строителство са безспорни.Дори смятам,че това е бъдещето на строителството на фамилни къщи в България.За съжаление трябва да мине много време докато фирмите се научат да работят и спазват стандартите.Качествени материали също трудно се намират.Давам пример с дървен трегер.В съседство строят нов музей и когато имам възможност наблюдавам през прозореца или разговарям с работниците.Направиха ми впечатление дървени трегери с размери 30х50х800 см.Работник ми показа едно срязано парче.Гредата е изработена от много малки летвички,импрегнирани една спрямо друга.На определено разстояние във вътрешността има специална лента.Ако след години дървояд да кажем прояде външния слой,стига до лентата на 5 см.навътре,но не може да проникне до основата.
На пазара в България,май само Дървено стоманения трегер е близък до такова качество.Наистина смятам да ангажирам една фирма за конструкцията,а друга за вътрешните изпълнения.Намерих координатите на "Касиопея" и ще проведем разговори.Но това като се прибера наесен.Върти ми се и безумната мисъл да се ангажирам сам със строеж и контрол на такава къща,но все още се колебая.Проблема с ударния шум в тази къща не е решен съвсем успешно.Но съм ходил на гости в други къщи и няма проблем.Не се чува нищо между двата етажа нито когато някой слиза по стълбите.Дървените къщи са по-добри!Благодаря на Колев и Р.Велчев за помоща!
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
12-06-2006 - 18:36:39
Разбрахме за начините за заобикаляне или решаване на недостатъците на дървените къщи, но какви са предимствата все пак? Очевидно цената няма да е сред тях, дори ще е недостатък при такива претенции за материалите...
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
12-06-2006 - 21:33:44
Постигането на уютна вътрешна температура през зимата и лятото се постига с минимални средства и разход на енергия.Когато идвам тук в края на април,все още е студено и вали сняг понякога.Отоплението е с електрически конвертори по 800-1000W,който дори не включвам понякога или ги включвам на минимум.Днес през деня беше 27 градуса отвън,но вътре се беше нормално прохладно.При монолитното строителство сградата е влажна.От бетона,тухлите,варта си има строително технологична влага,която съхне с месеци.Дървената къща приема вътрешната влага и лесно я отдава.Примерно пера си дрехи,навън вали и ги слагам на сушилнята вътре.След около 3 часа,вече са сухи.Лесно се извършват ремонти.Включително основни преустройства на стаи,отварят се коридори,местят се врати без проблеми.Музея в съседство е около 500-600 кв.м. и като дойдох(28.04) беше построена само дървената конструкция без покрива.Днес положиха асвалта около сградата.Остават им малко довършителни козметични довършвания.Смятам,че определено по бързо,по икономично в глобален аспект.Готов съм да инвестирам в къща с дървена конструкция на цена дори и по висока от монолитна такава,само качествена фирма да открия.Идеята да закупя къща от тук не ми беше идвала и ще проверя.От Норвегия едва ли ще е много изгодно,но ще проверя в Швеция и Финландия.
R. Velchev
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
13-06-2006 - 09:58:11
Конвекторите са Adax или Glamox, нали, това е най доброто. И аз съм с такива. Имат възможност за програмиране в система с дистанционно управление. Изобщо скандинавците знаят как да се топлят и къде да живеят. Дай боже някога да го доближим поне малко.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
14-06-2006 - 16:23:14
Румене, опитай Розендал България - Georgi Tanev 028468952 088-8310712 rosendahlbg@abv.bg представляват финландската фирма Rosendahl-Talot Oy http://www.rosendahl-talot.fi, интересни цени, също така Хонка БГ, [www.honka.com] и Дару Уютен Дом, представляват Lapponia House [darucosyhomes.com]. Контактувал съм с всичките и Розендал имат най-добри цени, почти български winking smiley . Обещаваш обаче, да споделиш впечатленията си най-подробно smiling smiley . Като се прибера това лято ще завъртя по-яко телефоните защото аз също искам да строя ...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход