Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
R. Velchev
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
02-02-2006 - 17:04:56
На 21.Май миналата година почна монтажа на конструкцията над плочата, на 17 август се нанесох, доработваха по първия етаж и двора още около 3 седмици. Съседите изляха миналата есен основите, тази година покриха, сложиха дограмата и сега слагат сайдинга отвън, но отвътре още не са я измазали, да не говорим за довършителни работи и обзавеждане а по площ са еднакви - 2 етажа по 150 м2.


Re: търся мнения за сглобяемити къщи
02-02-2006 - 17:09:14
инфо Написал:
-------------------------------------------------------
> сглобяема къща от сандвич панели тип барака или
> къщи американски тип за целогошно живеене?


Що, американския тип не е ли барака? smiling smiley
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
02-02-2006 - 17:19:33
Ами съседите са ти мотльовци.
p_nachev
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
03-02-2006 - 12:47:37
Радо,
В процеса на строежа при тебе, а и след това, не се ли стигало до положение да си кажеш : Защо не поръчах на фирмата Х?! Сигурно Екозид не са били единствения вариант ? Иначе, поне външно, на изложенията правеха що-годе прилично впечатление.
Ако трябваше да почнеш днес, какво би избрал ?
R. Velchev
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
03-02-2006 - 14:57:57
Сега бих видял първо какво предлага тази фирма Хонка и тогава бих решавал между двата типа конструкция, но сега САМО за конструкцията бих я поръчал при Екозид (главно защото не съм търсил кой друг може да я изпълни), защото това е единственото, към което почти нямам забележки (с изключение на някои връзки, това че не я предпазиха от дъждовете както трябва и че ударната шумоизолация не е това, което трябва да бъде), иначе всичко останало бих поръчал другаде, на фирми които се занимават само с конкретен предмет, както покрива например. Сгреших, че им се доверих за почти цялата работа, а точно на другите места се провалиха. Първо ходих при Нато, но при тях конструкцията ми се видя малко по-паянтова (гредите са по-малки), пък и те икономисват от изолациите. За сандвич панелите от типа на Явор ИД и Братя Пашкулеви пък мнението мие, че са чисти бунгала за лятото.
R. Velchev
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
03-02-2006 - 15:01:21
А иначе проблемите на Екозид са вътрешни - качеството на работниците и единия управител, който е няма да казвам какъв, но и по това което е завършил в Тула (където само едно нещо се учи) сигурно и него не разбира, а пък постоянно се опитва да те измами.
R. Velchev
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
03-02-2006 - 15:15:53
А иначе имам съвет към всички които започват да строят в договора да бъде точно описано не само вида на материала по всеки детайл, но и точни спецификации - производител, качество, дебелини, вид и всичко най-подробно, защото май проблемите главно от там тръгват. Договор под 20 страници не е договор. И пак няма гаранции.
p_nachev
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
06-02-2006 - 09:52:03
За големия и подробен договор съм напълно съгласен. Коректното и подробно специфициране на всичко в един договор предполага обаче една много солидна подготовка и обширна информация. В общия случай това е непостижимо.
Излиза, че съветът на 4овек да се сключи първоначално един договор с консултантска фирма и едва тогава да се върви към строителство в момента е най-смислената постъпка.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
06-02-2006 - 10:17:23
Въпросът е как да намерим добър консултантsmiling smiley Налиsmiling smiley
p_nachev
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
06-02-2006 - 11:31:46
Ти знаеш, как стават тези неща у нас - от ухо на ухо ! :-))

А иначе, ако случайно се интересуваш от лайшкото ми мнение (което не би трябвало да е факт :-)) ), то този консултант реално би следвало да доразвие и преведе проекта, така щото да стане безпощадно ясно, какво иска инвеститорът и как, с какво и с колко трябва да изпълни всичко строителя. Така строежът би могъл д а започне , като страните знаят доста изчерпателно, какво едната иска от другата и обратното. Да, ама така се оставя по-малко простор за оптимизиране и откровено хитруване :-)).
А пък аз продължавам да не мога да разбера, защо всичко това да не стане някаква част от проектната услуга ?! Да, ама вече сме спорили и да не започваме пак !
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход