Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
13-07-2006 - 11:14:39
Не, не може. Трябва някой да докаже, че проектът отговаря на действащите в БЪлгария стандарти.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
13-07-2006 - 11:20:35
Не е екзотичен за БЪлгария, а грубо нарушават нормите. По нашите норми къщите трябва да издържат на хоризонтални въздействия от вятър. Американските проекти , които съм разглеждал определено не отговарят и то още от пръв поглед. Май никой не ги и смята - правиш къща застраховаш и като ти се случи нещо застрахователят плаща - това май е моделът им.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
13-07-2006 - 11:29:07
Финландската фирма си има представител в България, който и си монтира къщата. Само че фирмата е в София а аз ще строя във Варна и директора ми обясни че ще му е много трудно да организира всичко което е свързано с бетонните основи, свързване с електричество, вода и т.н. С други думи, трябва сам да си приготвя всичко а той идва с монтажниците си и къщата, и я вдига заедно с довършителните работи...А аз сам в чужбина. Мислех си че ако платя на някой да организира и контролира всичко това, ще мина с три контроли (да се прибера за седмица докато се приготвя терена и се лее бетона, седмица за вдигането на самата къща и накрая за приемането на обекта ) :]
В БГ практически няма свестен дървен материал
13-07-2006 - 19:08:19
Тия дни ми се наложи да попроуча този въпрос и горе-долу стигнах до горния извод.
Колкото и да е учудващо (при тази масова сеч) няма читави дървопреработващи предприятия, от които да се вземе КОНТРОЛИРАНО качествен дървен материал.
Такъв може да се намери от внос (Германия !?, Чехия, Латвия).
Явно нашия се изнася като суровина и после ни се връща, естествено х10.
Може би затова гледам в новото строителство почти няма дървени покриви.
За колегата с вносната къща - сигурно си заслужава да се внесе цялата къща и да се монтира тук. Няма да се учудя ако излезе и по-тънко. Надзора (доколкото позволяват нормативите) САМО лично или първи братовчед. Другото е много рисково.
Re: В БГ практически няма свестен дървен материал
14-07-2006 - 10:26:18
Това ми е болна тема и на мен. Голяма идиотия е да няма качествен , сух, прав и с точни размери дървен материал на пазара.
R. Velchev
Re: В БГ практически няма свестен дървен материал
14-07-2006 - 11:10:07
Има един голям завод в Белово или Велинград, ама още не съм уточнил кой е, който произвежда такъв материал САМО за износ, в България не продава (преди 4 години са купили линия за 2 милиона евро), както и доста малки цехчета, които правят боклуци. Нищо чудно този българския материал после да се връща пак на тройна цена уж немско производство.
Re: В БГ практически няма свестен дървен материал
14-07-2006 - 12:25:23
Я ми кажете как Ви звучи ок. 750лв/м3 изсушен, калибриран иглолистен масив. За по-големи дължини САМО челно слепен. Мисля, че беше и рендосан с фаска.
За калибриран, суров, без екстрите на околовръстното ми оферираха 420лв.
R. Velchev
Re: В БГ практически няма свестен дървен материал
14-07-2006 - 12:35:33
Преди 2 години цената от онзи завод за българския пазар, която ми оферираха беше 600 лв/м3 без ДДС, ясно е че се е вдигнала оттогава
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
16-07-2006 - 16:30:19
Хайде да се изкаже някой който наистина живее в такава къща. Оставам с впечатлението че само R. Velchev има построена такава и има информация от първа ръка. Останалите са "специалисти" по всичко.

jim
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
16-07-2006 - 17:21:48
р.велчев може и да няма такава къща но дава и той акъл по темата . winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход