Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
03-05-2010 - 20:47:41
Селище със 7 бунгала на 700 кв.м. ще се посещава само ако е на брега на морето или до някаква друга голяма атракция. Хората ходят на почивки не само за да спят на друго място.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
03-05-2010 - 21:14:09
Здравей Валентин,това което съм задал като груби сметки +20-25% непредвидени разходи, така че най добре като стане(дано всичко е наред) пак да седна и ще пиша, но едно е сигурно че дори 250-300 лева на кв.м да ти легне със фундамента пак е много добре,спрямо масивните постройки които ти ги издават на 600-700 евро на мазилка и трябва да дадеш поне още 100 евро да го довършиш което го прави много скъпо. Заставам си зад думите че бъдещето на белите хора е да се отцепят по една или друга причина от ежедневната Фауна и ромско население със някаква земя извън софия и да си напрявят нещо. Да малко по далечко идва ама няма сметки от топлофикация за мощност и затопляне на общите части,няма да чакаш да изтечат 20 литра вода преди да започне да тече топла,няма да се налага от топлофикациа да ти пускат 60 градуса температура на водата за отопление а да ти я таксуват 80-90,няма нужда да плащаш за асансьор,чистачки денонощна охрана и темподобни,няма да ти се налага да ходиш един път месечно на събрание на входа или на блока, няма да ти се налага да плащаш на човек който да следи за нещата във входа или блока, може би няма да виждаш изхвърлените памперси и дамски превръзки излизайки на терасата. това което го пиша не се отнася пряко към теб,да не се засегнеш,просто мое виждане,а пъ ако ти достатъчно голямо мястото боцни няколко реда доматки и краставички магданозец и лук, като се върнеш от работа седни под верандата или навеса сипи една отлежала ракийка с една салатка сложи лаптопа на масата и драсни няколко реда в имоти.нет форума как е,ще четем с радост, за сега това е от мен,ако има нещо питайте*beer*
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
03-05-2010 - 21:35:18
За всяка постройка с височина до 10 м отстоянието от границата със съседен имот е 3 м (освен ако не е във вилна зона - тогава е 4 м). Възможни са изключение при някои условия, но на практика са трудно постижими. Освен това - ако в един парцел се разполага повече от една сграда, застрояването се води комплексно, и разстоянията между сградите вътре в парцела се определят по други правила (най-общо казано, разстоянието между сградите в този случай не може да е по-малко от височината на сградата, разположена откъм по-благоприятната посока).
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
03-05-2010 - 21:47:46
avatar
Quote
peterbg
Заставам си зад думите че бъдещето на белите хора е да се отцепят по една или друга причина от ежедневната Фауна и ромско население със някаква земя извън софия и да си напрявят нещо. Да малко по далечко идва ама няма сметки от топлофикация за мощност и затопляне на общите части,няма да чакаш да изтечат 20 литра вода преди да започне да тече топла,няма да се налага от топлофикациа да ти пускат 60 градуса температура на водата за отопление а да ти я таксуват 80-90,няма нужда да плащаш за асансьор,чистачки денонощна охрана и темподобни,няма да ти се налага да ходиш един път месечно на събрание на входа или на блока, няма да ти се налага да плащаш на човек който да следи за нещата във входа или блока, може би няма да виждаш изхвърлените памперси и дамски превръзки излизайки на терасата. това което го пиша не се отнася пряко към теб,да не се засегнеш,просто мое виждане,а пъ ако ти достатъчно голямо мястото боцни няколко реда доматки и краставички магданозец и лук, като се върнеш от работа седни под верандата или навеса сипи една отлежала ракийка с една салатка сложи лаптопа на масата и драсни няколко реда в имоти.нет форума как е,ще четем с радост, за сега това е от мен,ако има нещо питайте*beer*
Дали ще дойде време да заприличаме на „западняците” – добър стандарт на живот, основния ни дом да бъде на 5 – 15 км от големия град, а самия град само да го експлоатираме – училище, работа, забавления. Засега беднотията е привързала 90 % от гражданите в кутийки, наречени апартаменти, но с едно огромно предимство – живеем в самия град и градския транспорт ни е основна връзка с работното място, дори и с автомобил разхода за гориво е поносим. Когато купуваме апартамент гледаме да е на възлово място и да има бързи връзки с повече точки на града, а не да сменяма по два тролея / трамвая / автобуса, за да спестим от билетчета (или бензин). Дори се забелязва едно явление тип „крепостен гражданин” – през деня на работа, вечер в апартамента и дотам. Няма пари за излизане извън града.
Защо един шофьор на градски автобус в Марсилия може да има всяка година по 12 дни зимна и 12 дни лятна отпуска и да си позволи да ходи по два пъти на година на екскурзии в екзотични страни, без да си брои стотинките в джоба. С какво той е по умен от нас Българите. Просто се е родил в уредена държава.
Такъв шофьор срещнах - посетил Таити, Мачу Пикчу, Сън Сити в ЮАР, Непал, Бангког и почти всички "топ" места на Европа. Този човек е без страничен бизнес - просто човек среднист на заплата.
А къде сме ние ?



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2010-05-03 22:03 от TZARS.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
03-05-2010 - 22:00:18
TZARS , на нас българите ни е объркан чипа , както беше писано по вестниците преди седмици. От тук и чипа на държавата , защото държавата сме си ние. winking smiley
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
03-05-2010 - 22:09:34
Слезте на земята...това "селище" върху 700 м2 е някаква утопия.Навява ми лоши асоциации с новото строителство в Люлин.Двора ни на вилата е декар и в него има място за една къща,външен клозет и 5 овошки.Т.е. имам сравнително ясна идея що е то 700м2 и какво може да се прави на тях...Ми нищо освен една къща не може да се направи.

Второ...това какво общо има със сглобяемите къщи изобщо...?
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
04-05-2010 - 10:18:25
Не ми се пише много по тези въпроси защото ще оспамим темата, но на бързо:
Царс прав си че шофьор в испания може да го напраи както и подобни от германия,англия франция,аз също съм живял дълги години навън знам точно за какво става въпрос, средна работна заплата след отдръжки равна на около 2000-3000 евро това към днешни времена,тоест сега. Проблема при нас идва частично от там че ние настигнахме европейските цени ПРЕКАЛЕНО бързо,във момента ако се направи една съпоставка между цени тук и цени там и съответно заплати тук и заплати там може би ще стигнем до факта че ако една стока тук е 1лев там е 1.20-1.50 лева но тук в бг-то една средна заплата е 1000 лева (след отръжки в софия) то там е около поне 4000 лева или 2000 евро,тоест корелацията се вижда, от тук се вижда че или трябва да се вдигнат заплатитите поне 3 пъти(*xxx*) или цените да се намалят със 65%,вие ми кажете към днешна дата кое е възможно. Визирам не само имотите но и горивата като цяло.

Колкото до малките дървени къщури,ако е само за тях и малко дворче повече от 300 квадрата не са нужни като се промени закона за строеж на калкан,много по евтино е и е много по ефикасно,след като удариш чертата отдолу разбираш че разходите са много малки а има много плюсове.

Но за да има пари за силикон и скъпи джипове маймунките трябва да се държат наблизо(като дойни крави) в големия град, да им се показва как една част от хората наречен елит (мутри) живеят добре и това че ако те не живеят в софия едва ли не не са нормални хора и не могат да стигнат до тяхното състояния. И хората живеещи извън софия продават имотеца си на село за да се сдобият със така нужния хапартамент у софето в повечето случаи това е в кварталите дружба-надежда-обеля-люлин-младост. Но им се дава уверението,че само така след години къртовски труд може да се преместят в по горно ниво в играта на биг брадър,но всичко това остава един сън, УФ май станах като Пунди ама в обратната посока,сори на автора на темата за спама. И тук идва как ти Камелия със една армия доводи и казва как цената на 1 кв.м. в люлин 1 на 15-я етаж е 1000 ЕВРО, и да скачаш бързо че влака тръгва,колко си бил щастлив че дори и на тези пари си се уредил,това е последния хапартамент за сега в района и само днес ти имаш златната възможност да го направиш твой, и само днес ти ще имаш златната възможност да станеш част от голямото семейство на софия,и само тогава като те питат къде живеееш ти ще им отговориш гордо-АЗ ЖИВЕЯ В СОФИЯ. Но както показва историята в повечето случаи хората нямат дори 20-30 процента от парите и се обръщат към своите кръводарители за заем,и после идва кризата и става много интересно но друг път ще разказваме*pardon*
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
04-05-2010 - 18:09:33
avatar
Колеги, отиваме доста настрани от темата. Съгласен съм с мненията ви и даже мога да допълня още, но това е ПОЛИТИКА. Така е и така ще бъде. И не зависи от нас поотделно и дори заедно. Затова се конкретизирайте върху собствения си живот и семейство и ако успеете да си създадете комфорт - направете го. Не чакайте никой от никъде и за нищо на света да идва да ни управя, защото по-оправени от това няма да сме. Всъщност за някой (малцина) сме си даже много оправени и се чувстват перфектно. А икономическата ситуация и онова глупаво недоразумение, наречено пазарна икономика е 100% функция на същата тази ПОЛИТИКА.

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
04-05-2010 - 18:19:55
Съгласявам се, с незначителната разлика, че недоразумението се нарича "планово стопанство", а не "пазарна икономика".
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
04-05-2010 - 21:08:34
avatar
Quote
percival
Съгласявам се, с незначителната разлика, че недоразумението се нарича "планово стопанство", а не "пазарна икономика".

Това с удоволствие ще го разисквам на маса...*beer*

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход