Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

моля кажете

Публикувано от wal 
wal
моля кажете
06-02-2008 - 12:23:32
моля кажете какво означава "ЗМ+4" - озна4ено на план за строителство ? спешно е... confused smiley
Re: моля кажете
06-02-2008 - 12:57:28
триетажна масивна
Re: моля кажете
06-02-2008 - 13:19:01
Би трябвало да означава 3 ет. магазини + 4 етажа жилищни. Зависи откога е градоустройството - в годините означенията са се променяли. Сега означава това, макар 3 етажа магазини да са доста. Може обаче да ги направят за офиси. Ако е по новите правила, трябва да има и таканаречената матрица - кръгче с името на зоната (даречем Жс). Отдолу на първия ред вляво пише броя етажи и височината на сградата, което предполагам че ви интересува. Например 3(10) означава 3 етажа, и височина на сградата 10м.
wal
Re: моля кажете
06-02-2008 - 13:34:11
много благодаря за отговорите - видях случайно в общината , 4е ще обединяват 2 парцела до нашия блок и ще строят - в средата на новия парцел беше нарисувано правоъгълник - в който беше записано то4но това ....аз реших , 4е "+4" означава етажите" , само "ЗМ" не го бях срещала като озна4ение ....Срокът за въпроси е изтекъл , утре ще е обсъждането в общината - много ме интересува височината на сградата - заради изкопа, който ще направят . Дали да се притесняваме - ние съседите ?
Re: моля кажете
06-02-2008 - 14:31:19
Ако Ви притеснява изкопа, то е по-важно да разберете колко подземни етажа ще има. Вече много често се правят два сутерена, заради броя на паркоместата, дето все не достигат. Но и да разберете, няма основание да възразите - не сте на калкан, а и да сте, те ще обещаят да вземат мерки за укрепване на изкопа и толкова. Това което трябва да ви притеснява е височината на новата сградата и засенчването на вашата сграда от новата. Обикновено се ползват начини (хитрини) за намаляване на разстоянията до съществуващи сгради с до 1/3 от изискуемото, на което вие може да възразите. Но това за обсъждането не го разбрах - реда е да се уведомят заинересованите страни с писма с обратна разписка и ако има възражения, да се подадат в 14 дневен срок. За целта се прави общо събрание, на което се упулномощава председателя на домсъвета да ви представлява и да подаде жалба в общината. Прилага се протокола и отделно се пише обосновано възражение, подписано от председателя на домсъвета.
wal
Re: моля кажете
06-02-2008 - 15:15:24
r_stoma Написал:
-------------------------------------------------------
> Но това за обсъждането не го разбрах -
> реда е да се уведомят заинересованите страни с
> писма с обратна разписка и ако има възражения, да
> се подадат в 14 дневен срок.


Ами и аз не го разбирам - случайно ходих в общината и докато чаках да стане приемно време четях обяви . Днес изтича 14-дневния срок за подаване на възражения , а уведомяването е, 4е са го сложили на таблото с обяви в общината confused smiley . Домоуправителят ще свика довечера събрание, но ми се срува, 4е сме закъснели sad smiley Възмутена съм, как никой не ни е казал :g:
Re: моля кажете
06-02-2008 - 15:43:12
Значи не Ви броят за заинересовани лица. Това са пак "номерата" на общинарите. Ползват всички хватки за да Ви прескочат. Могат да кажат че е било залепено на таблото в блока - няма как да се докаже че не е било. Този ред обаче се ползва само когато заинересованото лице не може да бъде открито. И е много атакуемо в съда, защото няма как да кажат че целия блок го няма на адреса. После могат да кажат, че не сте заинтересовани лица и това е така ако са спазени изискванията по ЗУТ. Ако обаче са ползвали някакви допускания за намалени отстояния, Вие сте заинтересовани лица и са длъжни да Ви го обявят. Използват момента, че хората не разбират от градоустройство и не знаят кога има намалени отстояния. В подобен случай с съседство на моя блок, хората подозират председателя на домсъвета, че е знаел ( бил уведомен с писмо с обратна разписка) и не е съобщил на живеещите, защото е взел нещо и сега се криел от съседите си. Лошото е, че не сте сигурни дали са спазени изискванията или има намалени отстояния. Ако сте сигурни, трябва да заведете дели в съда, на основание че не сте уведомени и така е нарушено правото ви за възражения. На хората обаче не им се разправя и общинарите си правят каквото искат. После като излезе разрешението за строеж, то също може да се обжалва в едноседмичен срок, но него така си го обявяват - на таблото на общината и кой видял - видял. Ако имате време не се отказвайте и си търсете правата в съда. Само така може да направите нещо.
Re: моля кажете
06-02-2008 - 18:29:35
Това в кой квартал съответно район, община, град?
wal
Re: моля кажете
06-02-2008 - 19:14:49
София, Връбница
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход