Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Два блок-а в един комплекс - закона за етажната собственост важи ли? Ако да, до каква степен?

Публикувано от пулио 
Здравейте,
Имам въпрос:

Живеем в комплекс - тип затворен, състоящ се от два блока.
Видеонаблюдението и тревната площ са общи за двата блока.
При едно събрание на двата блока и вземане на решения по какъв ред трябва да стават? Важи ли закона за етажната собственост в този случай?

Примерно прави се събрание в което от единият блок присъстват 100% от собствениците, а от другия само 50%. На края валидни ли са решенията за комплекса взети без подписи на останалите 50% от другия блок?
Решения от сорта - подписва се договор с външна фирма - охранителна или по озеленяване важаща за комплекса не за всеки блок по отделно.
Същия пример важи и ако има несъгласни и съгласни колко трябва да е процента на съгласните за всеки блок за да са валидни решенията за целия комплекс?

Моля, аргументирайте се с цитати от закона. Не съм специалист в тази област и не съм наясно какви са ми правата като живущ в комплекса.
Единия блок се състои от два входа по около 30 апартамента тоест 60, а другия само от един вход - 30 апартамента.
Ако втория блок не е съгласен с нещо то винаги ще губи защото първия винаги ще държи болшенство - това е ако разсъждавам по закона за етажната собственост.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход