Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

етажна собственост - въпрос-молба към Domoupravitel

Публикувано от ro 
ro
етажна собственост - въпрос-молба към Domoupravitel
14-08-2007 - 20:45:52
Здравейте,

За зло или за добро на мен се падна честта да бъда домоуправител на кооперацията, в която живея.

Престои ни ремонт на фасадата и по закона на Мърфи:
1. Собственикът на един от магазините отказва да плати членски внос по фонд "Ремонт", докато не докажем, че дяловете му са изчислени правилно. Действително, по квадратура, един апартамент би платил по-малко. Трябва ли да поискам данъчна оценка за имота? Сградата е построена 47-ма година и още тогава дяловете са били изчислени.
2. Единият от апартаментите на партера, който до преди 4 год. бе жилище, сега е превърнат във фризьорски салон. Трябва ли дяловете му да бъдат преизчислени? Освен това, новият собственик направи ремонт на фасадата около апратамента и се позовава на този факт като отказва да плати вноската си за ремонта. Има ли право?
3. Собственикът на един от апартаментите е чужденец, който от 5 години не е плащал и стотинка /живее в чужбина/. Изпратихме му известия, но резултат няма. Ако се обърнем към общината, на какви действия можем да се надяваме?

Благодаря ви предварително
Ирена Влахова


Re: етажна собственост - въпрос-молба към Domoupravitel
04-11-2012 - 21:26:36
Здравейте,

Живея под наем в апартамент.Голяма част от живущите във входа ми имат голямо доверие и искат да ме изберът за домоуправител.Възможно ли е това,и имам ли право като наемател да бъда такъв ?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход