Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

риск върху разплащателна сметка на ет. собственост открита от домоуправител

Публикувано от lordged 
Здравейте, има ли риск от запор разплащателната сметка открита от управител на етажна собственост открита съобразно ЗУЕС ?

Отправих устно запитване към една Банка, които не можаха да ми дадат категоричен отговор, но според тях, щом се открива сметка с титуляр Управителя на етажната собственост с ЕГН, то е възможно ЧСИ да наложи запор на средствата и те ще бъдат длъжни да се съобразят с нареждането на ЧСИ.

Има ли как да бъде защитена сметката от подобни актове ?
тя реално сметката е лична,така че запор е възможен. ако имате някакви проблеми с дългове ви съветвам да не правите такава сметка.за да е сметката на етажната собственост трябва да е регистрирана самата етажна собственост като юридическо лице. значи важното е дали титуляр е физичиеско лице или етажната собственостРедактиран 1 път(и).Последна редакция на 2016-07-09 20:29 от nradev.
Може ли да бъде регистрирано сдружение по закона за етажната собственост с единствената цел да бъде открита разплащателна сметка и това да бъде записано в споразумението за учредяване а в сдружението да не участват 100% от собствениците а санитарният минимум за учредяване на сдружение ?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход