Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Провеждане на "задочно" ОС на ЕС, по ел. поща?

Публикувано от fragend 
Провеждане на "задочно" ОС на ЕС, по ел. поща?
05-05-2016 - 16:08:11
Здравейте, и.д. управител съм на ЕС във вход на сграда с 17 апартамента. Само 4-ма от собствениците живеят в сградата, останалите са дали жилищата си под наем. Свикването на Общо събрание е изключително трудно - членовете на ЕС не се отзовават, в последните 2-3 години се налага да изчакваме определените в ЗУЕС 60 минути, за да взимаме решение с намален кворум.
Поради тези причини възнамерявам да организирам "задочно" общо събрание, чрез кореспонденция по ел. поща. Разполагам с адреси - лични, или на роднини (деца, но възрастни!), на всички 14 собственика. Излагам темите за решаване и изисквам гласуване с обратна поща от всеки един; разпечатвам сътоветните е.майли-"бюлетини" и ги прилагам към протокола на събранието, в който отразявам резултатите от гласуването. Твърдо копие от цялата кореспонденция по това ОС остава в архива на ЕС.
Доколкото в настоящието издание на ЗУЕС темата не е засегната - моля, за компетентен (юридически) коментар, доколко една такава процедура е легитимна? Т.е. ако при така проведеното събрание се наложат решения - примерно - за финансиране на ремонтни работи по общите части на сградата - може ли член на ЕС, който не е гласувал по ел. поща, да отаже да плати своята част за ремонт според наложилото се с мнозинство на гласувалите решение?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход