Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как да се справя със съседи, които системно повреждат асансьора

Публикувано от motomegi 
Как да се справя със съседи, които системно повреждат асансьора
10-10-2013 - 16:36:05
Здравейте, имам нужда от помощ. Аз съм касиер на нашия вход, който е 8 етажа - 32 апартамента. Решихме, че поради умишлен отказ на някои от съседите да плащат месечни такси, ще се постави на асансьора устройство за контрол на достъпа.
Поставихме такова и от 3 дни някой от недоволните съседи, а те не са много може би има 4-5 апартамента, които останаха без право на ползване на асансьора, системно го поврежда. Явно се е консултирал с техници и чупи някакъв контакт, който се намира на вратата на всеки етаж и няма как да бъде защитен и след като се стчули, а явно това не е много трудно особено за мъж, асансьора спира да работи.
Техника идва няколко пъти и вече вдигна ръце, това се случва по 2-3 пъти на ден.
Как да се справим, моля ви дайте ми съвет - има ли начин да подадем жалба в РПУ на МВР, в която да опишем, кои са заподозрените. Все пак така се създава опасност и за здравето на живущите във входа с това пипане по електрониката на асансьора.
Направо се чувствам безсилна - как да се справя с такива нарушители, моля ви дайте ми съвет. Ще съм благодарна на всички, които изкажат компетентно мнение и ми дадат някакви съвети, какво можем да предприемем.
Предварително Ви благодаря.
Re: Как да се справя със съседи, които системно повреждат асансьора
06-02-2014 - 10:05:09
Хубаво е да се пускат жалби в полицията, не защото ще направят нещо, а за да има "история". Единствения вариант който виждам е да се монтират камери на всеки етаж, пак с общи пари. Добре е това решение да се вземе на общото събрание и да има протокол (домоуправител, домова книга и прочие), за да може евентуално в бъдеще да се вземат несъбраните средства. Както и да се платят нанесените щети от извършителите. След като се установят извършителите може да се заведе дело. Ако имате късмет ще го спечелите.

Другия вариант, който аз бих предприел (след горчив опит от подобна ситуация) е просто да се преместите на друго място. И в 2та варианта няма да е лесно и водят до главоболия и загубено време.
Re: Как да се справя със съседи, които системно повреждат асансьора
12-07-2014 - 15:05:30
Нямаш право да ограничаваш достъпа на собствениците до общите части, включително асансьора. Съжалявам, но така пише в закона. Ти си благодари, че недоволните не са завели дело. За събирането на парите си има ред.
p.s. камерите се изкарват от строя по-лесно и от асансьора....Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2014-07-12 15:06 от salvador.
Re: Как да се справя със съседи, които системно повреждат асансьора
30-11-2014 - 09:20:13
salvador, да обача ще се види кой я е изкарал от строя. smiling smiley
Re: Как да се справя със съседи, които системно повреждат асансьора
05-10-2016 - 11:12:36
Явно самата система за контрол на достъпа не е достатъчно надеждна. Вижте тук какво се предлага - http://v-maxprotect.com/kontrol-na-dostyp/ . Надявам се съм бил полезен
Re: Как да се справя със съседи, които системно повреждат асансьора
25-10-2016 - 12:10:52
Quote
vlotron
Явно самата система за контрол на достъпа не е достатъчно надеждна. Вижте тук какво се предлага - http://v-maxprotect.com/sistemi-za-kontrol-na-dostyp-cena/ . Надявам се съм бил полезен

Аз не виждам нищо конкретно, обща информация?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход