Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ремонт на фасада

Публикувано от viko 
Ремонт на фасада
18-04-2008 - 10:57:04
Здравейте, искам да попитам има ли някакво законово основаниие да се задължат собственици да ремонтират фасада? Къщата е стара. Мазилката непрекъснато се рони и падат парчета, което я прави опасна, както за живеещите, така и за случайно преминаващи минувачи. Една част от собствениците имат доброто желание за ремонт, другата - не. Възможно ли е, да бъдат задължени? Как да стане това? Към кого можем да се обърнем? Благодаря предварително smiling smiley
Abu
Re: Ремонт на фасада
18-04-2008 - 17:01:06
Законово основание има, но нещо не работи -
виж.

Най-лесно е с решение на общото събрание на съсобствениците. Взетото решение се изпълнява, а за неплатилите (несъгласните с ремонта) има много бързи и лесни съдебни процедури... Ако не сте съсобственик или не може да се постигне съгласие, сигнализирайте "общинските органи". Кметът може да издаде заповед за ремонт.

ПП Репортажът е правен преди трагичната случка тази зима, когато под рухнала козирка във Варна загина младо момиче. Дано и собствениците, и Общината в твоя град да се съобразят с това и да вземат адекватно решение.
Re: Ремонт на фасада
05-05-2012 - 20:01:10
И Ние имахме подобен проблем. В интернет написах - ремонт на фасади и в подсказките ми излезна - саниране.

Свързахме се с фирмата която предлага подобни ремонти на фасади и те организираха всичко по събирането на парите и стартирането на процеса по санирането на сградата. Монтирахме топлоизолация , оправихме покрива и сменихме дограмата на стълбището.
Ще добавя линкове към услугите на фирмата която използвахме.
Поздрави и дано съм бил от полза със съвета си.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход