Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Една стара позабравена, но актуална и сега тема

Публикувано от Продавач 
Re: Една стара позабравена, но актуална и сега тема
12-09-2006 - 20:08:14
В заглаждането няма лошо, стига да е грамотно и оправдано. Сравни чалга (локално) и джаз (световно) звучене - кое биха възприели чужденците и за кои чужденци говорим? Помисли и какво би загубил фолклорът, ако се ползва в написването на класическо музикално произведение. Нищо, дори обратното. Все пак, "пипването" е възможност, а не правило. Според мен не трябва да се пипа, поне не от всеки, толкоз. Този спор е за после.
Парите развалят всичко, затова винаги говоря за гаранции... и кой, ако не Държавата?
Re: Една стара позабравена, но актуална и сега тема
13-09-2006 - 10:43:47
Сравни песента на подпийнали самодейци в кръчма с изпълнението на народни песни от Слави Трифонов и ще разбереш какво имам предвидsmiling smiley
Re: Една стара позабравена, но актуална и сега тема
13-09-2006 - 18:37:29
Да бе, дядо ти не е пял пиян в кръчма. Че то затова още го има фолклора! Пък оня като вземе една песен, любима на всички българи от сто години, я прави еднодневка, щото да му запълни CD-албума. Проблемът не е че прави чалга от всичко. Нека да се изразя по-теоретично: ако дадено събитие има потенциал за ефективност 100, максимумът се постига например при сбъдване на 10 условия или след 10 години. При него всичко е на 1/10, лошото е че останалите 90 % ефективност се изпаряват и въпросното събитие после е изчерпано. Осирането на добри идеи е свързано с обсебването им от неуки и бездарни хора, които с алчната си прибързаност лишават други, по-свестни хора не само от печалба, но и от препитание. С туризма точно това стана.
P.S. На бас, че това не го знаеш, пък аз го знам от кръчма: "Пий, че ми се допи" (дупи!)
Re: Една стара позабравена, но актуална и сега тема
14-09-2006 - 09:01:51
Дядо ми е пял, баща ми е пял, дори и аз съм пял, но се съмнявам,че внуците ми ще пеят, ако се "понапудри" фолклора и се изкарват пари от него. Като с туризма - красив плаж, който за да се види от повече туристи се съсипва с хотели, ресторанти...
Re: Една стара позабравена, но актуална и сега тема
14-09-2006 - 11:55:25
Чужденците, колкото и да е жалко, приемат чалгата и се кефят. Вероятно защото нямат достъп до автентичен бг фолклор, а и защото чалгата за тях има дъх на екзотика и визията на голите пъпове в БИАД. Достатъчно съм се нагледал на подобни примери и то на хора които в никакъв случай не са с ниска култура. За повечето от тях България е Ориента, и като представител на Ориента трябва да предлага подобни развлечения. в най-добрия случай нестинарите във Воденицата или гайдата в Под липите и с това темата за бг фолклора се изчерпва.
Преди доста години в НДК беше първия концерт на АКАГА и помня че публиката щеше да изпотроши столовете. Като се има предвид че не става въпрос за хеви метъл, а за фюжън и джаз-рок родно производство. Тогавашния китарист на групата, очевидно изключително талантлив музикант със страхотно бъдеще (Цветан Недялков) в момента в куку бенд също толкова талантливо пердаши чалга та пукот се вдига.
Какво се случва когато заговори парата?
4овек, не става номера с купуване на пакет отвън. На рецепцията на родния бг хотел ще ти отрежат квитанциите, до вестниците стигнаха подобни случаи.
Re: Една стара позабравена, но актуална и сега тема
14-09-2006 - 17:02:23
Става. Познавам хора, които са го правили. И не могат да ти орежат квитанциите - ти си клиент на тур оператора и нямаш никакви отношения с хотела.
Re: Една стара позабравена, но актуална и сега тема
15-09-2006 - 13:07:38
Грешиш, но както и да е. И да е успял някой, по-скоро е изолиран случай. Аз лично съм бил свидетел как колега германец от бившата източна германия (който говори български) го взеха за българин на рецепцията на един от големите хотели в Златните и бяха на път да му канселират резервацията. Той не им остана длъжен но се съмнявам че ако беше българин щяха да му "простят".



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2006-09-15 13:10 от yavorand.
Re: Една стара позабравена, но актуална и сега тема
15-09-2006 - 17:59:06
Е как така ще го изхвърлят - нали си е платил, никъде в рекламите на пакетите на Запад или по интернет не пише, че важи само за граждани на определена държава.
Re: Една стара позабравена, но актуална и сега тема
27-09-2006 - 17:04:11
Трябва да ви кажа, че въпреки медицинският туризъм, който се предлага в другите страни, много чужденци, основно германци препоръчват българският. Да вярно е че едва сега навлизат в нашата страна тези СПА- центрове и няма да са по джоба на всеки един човек, но е важно да ги има не само заради чужденците, които ще плащат същите цени тук ,каквито плащат по родните си места, но и за нас. Уча и работя в областа на туризма и трябва да ви кажа, че интересът към нас е много голям. Медицинският туризъм включва над 15 процедури и е най- предпочитан е от хора над 48г. И именно поради големият интерес на българи и чужденци много от медицинските центрове, визирам центърът примерно в Поморие, харчат сумати и пари за да осавършенстват базата си. smiling smiley
Re: Една стара позабравена, но актуална и сега тема
02-10-2008 - 12:53:02
kalinka Написал:
-------------------------------------------------------
> Да бе, дядо ти не е пял пиян в кръчма. Че то
> затова още го има фолклора! Пък оня като вземе
> една песен, любима на всички българи от сто
> години, я прави еднодневка, щото да му запълни
> CD-албума. Проблемът не е че прави чалга от
> всичко. Нека да се изразя по-теоретично: ако
> дадено събитие има потенциал за ефективност 100,
> максимумът се постига например при сбъдване на 10
> условия или след 10 години. При него всичко е на
> 1/10, лошото е че останалите 90 % ефективност се
> изпаряват и въпросното събитие после е изчерпано.
> Осирането на добри идеи е свързано с обсебването
> им от неуки и бездарни хора, които с алчната си
> прибързаност лишават други, по-свестни хора не
> само от печалба, но и от препитание. С туризма
> точно това стана.
> P.S. На бас, че това не го знаеш, пък аз го знам
> от кръчма: "Пий, че ми се допи" (дупи!)

-=================================================
Калинке,Малинке.....
трудно може да се обясни на БГ-тата каква е връзката мужду пари и разум и защо сме на последно място в Европата (с това твое теоретизиране най-много да ти
посветят мръсни послания или да ти заразят компютъра с вирус) -smiling smiley

жена ми в такива случаи казва:
истината НЕ е комплимент, разумът НЕ е даденост,свободата Не е спокойствие
не се аби ,щом ти се "дупи" - пий.......
една задача с грешно условие никога няма решение -sad smiley




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-10-02 13:01 от пунди.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход